29 de març, 2007

AMPOSTA, TERRA DE BOUS

El passat cap de setmana es va inaugurar a Amposta un monument dedicat a la festa del bou. Es tracta d'un escultura amb la figura d'un bou al carrer i un "torejador" que el corre al davant.
A les terres del Ebre, que ens son molt pròximes, no hi ha festa de veritat si no es juga amb els bous. Potser des de la Catalunya Vella, més enllà del Llobregat els resulta una mica desconegut i estrany tot aquest món. Cardona, Olot i altres a banda. Caldria no tenir d'antuvi prejudicis a l'hora de parlar del tema i recordar tots plegats d'on venim i on estem. Deixem que l'evolució natural dels costums i les tradicions, doni la raó a la manera de fer de cada territori en concret. Catalunya es gran i rica, amics meus.

L'àmbit de l'Ebre; Ribera, Terra Alta i sobre tot Baix Ebre i Montsià es el territori de les festes amb bous: Bous al carrer, capllaçats, embolats... Si algun d'aquest estius de juliol o agost voleu emocions fortes de veres, baixeu cap aquí al sud i ja veureu com se les gasten. Jo hi he anat algun cop i de veritat es molt sorprenent. Ànim companys d'Amposta. Bon monument i força amb la festa.

Font Lo Consueta, consuetudinarium@mesvilaweb.cat

----------------------------------------------------

Dedicada per en Xavier A. F.

Publica un comentari a l'entrada