25 de març, 2007

QUAN EL MAL VE D'ALMANSA


El proper diumenge dia 25 d'abril farà 300 anys de la Batalla d'Almansa dins del conflicte que anomenem, de la Guerra de Successió.


La Xarxa de Blocs Sobiranistes - XBS, de la qual el bloc Consuetudinarium es membre, ha endegat una campanya que us invito vivament a recolzar.

No en va, la victòria en aquesta batalla de les forces castellano-franceses de Felip V significaren la pèrdua de la personalitat nacional del Paí­s Valencià , la abolició dels furs i l'assimilació del Regne dintre de la corona de Castella amb una cruel i violenta repressió.

Malgrat tot, tres segles després hem de demostrar que ens venceren, però no ens feren desaparèixer. Tres segles després, ací­ estem!

Per a demostrar-ho estan previstes tota una sèrie d'iniciatives com a commemoració d'aquests fets i com a reivindicació i lluita per a recuperar allò que només al poble valencià pertany: La seva llibertat per a esdevenir allò que vulguem ser i la capacitat per a disposar dels recursos propis.

La Junta de la Xarxa de Blocs Sobiranistes ha decidit donar suport a aquestes iniciatives entre les quals volem destacar l'engegada per l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida i que es reflecteix en el bloc: Ací­ estem.

Animem a tots els blocaires adherits a la XBS que també s'hi afegeixin. Ho podeu fer tot enviant un correu electrònic a l'adreça: aciestem@mesvilaweb.cat

Qualsevol que tingui consciència de país cal que recolzi la iniciativa. També agrairem que feu conèixer totes les activitats que es facin en relació a aquest trist aniversari. Molt aviat, al Principat celebrarem els 300 anys de la pèrdua del 1714.

Font Lo Consueta, consuetudinari@mesvilaweb.cat

Publica un comentari a l'entrada