23 de juny, 2007

De Reus estant....

PERE JOAN BARCELÓ I ANGUERA, EL CARRASCLET


Nascut a Capçanes el 1682. El seu pare, Francesc Barceló, va ser capità de fusellers de les forces de l'arxiduc Carles d'Àustria i va morir en una acció a Móra d'Ebre, durant la guerra de Successió. Pere Joan va participar en la lluita i va ser alferes de la companyia.
El 1714, en rendir-se Barcelona, va sol·licitar el perdó i es va retirar a Marçà. Amb tot, va ser empresonat dues vegades i va aconseguir de fugir a la serra de Llaberia, des d'on va emprendre accions d'una gran audàcia contra l'exèrcit borbònic, amb un grup reduït de guerrillers.


El Gegant Carrasclet, obra de Manel Llauradó, va néixer a Reus l'any 1986 fruit de la iniciativa particular. Representa el conegut guerriller català que va lluitar contra les tropes borbòniques per les terres del Priorat i el Baix Camp.

Amb els seus quatre metres d'alçada i quasi vuitanta quilos de pes es un gegant emblemàtic i molt estimat del seguici festiu de la ciutat.

Demà dissabte, a partir de les 6 de la tarda, amb motiu de la Diada Nacional dels Països Catalans, el gegant Carrasclet farà un cercavila pels carrers de Reus.Font Fotolog d'en Dimoniet
-------------------------------
Arrels, tradició i cultura, ...bases imprescindibles per esdevenir cosmopòlita
Publica un comentari a l'entrada