10 de març, 2007

Avui ...titellesLa mediocritat no es pot amagar, ni dels uns, ni dels altres. Les alternatives han de bastir utopies enlloc d'enderrocar il.lussions.

'Espanya, primer exportador de munició a Ghana'

Rebecca Peters, directora de la Xarxa Internacional d'Acció sobre les Armes Lleugeres (IANSA), ha estat aquesta setmana a Barcelona, convidada per la Fundació per la Pau. El propòsit de la visita era d’exposar l'estat del comerç mundial d'armes. Entre més coses, Peters ha explicat que l'estat espanyol enviava anualment 25 milions de bales a Ghana, cosa que en feia el principal proveïdor de munició d’aquell país. Us ho expliquem en aquest vídeo.

Peters va fer una conferència dimecres a la Pedrera, dins el cicle 'Veus de Pau a la Pedrera' com a portaveu de la campanya Control Arms. La campanya vol denunciar els danys causats per la proliferació i el comerç de les armes lleugeres (pistoles, revòlvers, metralletes i escopetes). Aquestes armes maten mil persones cada dia.

Font Vilaweb


10 Martii dies 69ª anni est (70ª in annis bisextilibus) in Calendario Gregoriano. 296 dies manent.

Secundum Calendarium Romanum est ante diem sextum Idus Martias, quae a.d. VI Id. Martias abbreviatur.


10 de març.

Sant Simplici, papa (468-483); sant Macari, bisbe de Jerusalem; sant Càndid o Candi, mr.; beata Maria-Eugènia Milleret de Brou, vg., fund. Germanetes de l’Assumpció.

09 de març, 2007

Jeure i lleure

Dues imatges per dues realitats:

La humanitat tecnificada
La humanitat sommiadoraAvui, encara,.... sommiar és gratis !!! Aprofiteu per badar i somriure.

Inauguration du TGV-Est


Parafrasejant allò tan famós "He tingut un somni. H vist una terra, Europa, on no se'ns discrimina per ser catalans, i el TGV es fa amb criteris de racionalitat i eficiència econòmica i social...."
Tal volta , els meus nets obrint els ulls i gaudeixin enlluernats d'això tan normal .

Inauguration du TGV-Est: la Moselle regrette l'absence de Jacques Chirac

Le président du conseil général de Moselle, Philippe Leroy (UMP), a déclaré jeudi avoir "beaucoup de regrets" que le président de la République Jacques Chirac soit absent le 15 mars de l'inauguration du TGV-Est.

"Les préparatifs étaient à la hauteur de nos ambitions. (...) L'inauguration telle qu'elle était prévue reconnaissait le caractère européen (du TGV-Est) avec la présence du président Jacques Chirac et peut-être celle de la chancelière allemande Angela Merkel. Tout cela s'est réduit à peau de chagrin", a regretté Philippe Leroy, qualifiant la cérémonie de "camouflet à la politique franco-allemande" et d'"inauguration au rabais". Seul le ministre des Transports, Dominique Perben, est pour l'instant annoncé présent à l'inauguration de la LGV-Est le 15 mars. La mise en service de la ligne à grande vitesse-Est, qui relie Paris à Strasbourg en 2 heures 20, est prévue en juin 2007. A terme, la durée du trajet entre les deux villes doit être ramené à 1 heure 50.

Fon Tageblatt

Fent memòria a la nostra sucursal a la "villa y corte".....

Madrid. Capital d'Espanya. Segons el govern central, aquesta ciutat i la seva perifèria que comprèn una circumferència de 630 km de radi amb el punt central a la Plaça del Sol, on s'hi troben 240 ciutat sense importància i que formen España, és la més important del món. Molts europeus la consideren la ciutat més moderna i avançada....... de l'Àfrica del nord.
Que no és poc.
----------------------------------------------------------------------

Espanya. País situat entre els Països Catalans, Portugal, el País Basc, Galícia i Gibraltar.Considerat pels espanyols com el centre del món mundial. Pais sense el funcionament del qual el món s'aturaria. A ells els debem gran part de l'evolució de la humanitat i així ho fan saber sempre que poden a la resta del món. Llàstima que ningú els faci cas.
----------------------------------------------------------------------

Gibraltar. Tros de pedra que Espanya va regalar a Anglaterra i malgrat que no és massa gran, té gran capacitat per fer cabrejar a un espanyol amb el sol fet d'anomenar-la.
"Santa Rita, Rita, Rita, lo que se da no se quita"
--------------------------------------------------------------------

Perejil Si Gibraltar és un tros de pedra, Perejil és una xineta. Conserva les mateixes propietats sobre els espanyols que l'anterior.
En català s'anomena "julivert"
--------------------------------------------------------------------

La terra oblidada ...


Insurgents trying to attack African Union peacekeepers hit a restaurant in Somalia's capital Mogadishu with a rocket-propelled grenade, killing at least nine people in the building, residents said on Thursday.

Font Reuters Africa

Argentina.. bones dades


Los Indicadores de Oferta y de Demanda conocidos corresponden al primer mes del año, a excepción del Estimador Mensual de la Actividad Económica (EMAE) que pertenece a diciembre del 2006 y nos adelanta que el nivel de actividad económica alcanzó el año pasado un aumento del 8,5%, dejando un efecto arrastre para el 2007 de 3,4%. Nuestra estimación para el año 2007 ubica el nivel de crecimiento en 7,9% anual, lo que implica un crecimiento promedio a nivel trimestral del 1,5% (desacelerando ligeramente con respecto al 1,9% que registrara el IV trimestre ´06 según el EMAE). La estimación del consenso de la REM se ubica en el 7,7% anual.Font Serveis d'Estudis BBVA

9 Martii dies 68ª anni est (69ª in annis bisextilibus) in Calendario Gregoriano. 297 dies manent.

Secundum Calendarium Romanum est ante diem septimum Idus Martias, quae a.d. VII Id. Martias abbreviatur.


9 de març.

Santa Francesca Romana (1384-1440), rel. viuda, fund. Oblates benedictines. Sant Pacià, bisbe de Barcelona (s. IV). Sant Dagobert, laic.

08 de març, 2007

I jo que puc fer...

Casa ecologica---------

Denuncien que 68 bancs financen la fabricació de bombes ‘cluster’


Poc després que 46 estats signessin la declaració d’Oslo per la qual es comprometien a promoure la prohibició de fabricar i vendre bombes cluster o de fragmentació el 2008, l’organització flamenca Netwerk Vlaanderen denuncia que 68 bancs de tot el món han concedit crèdits per valor de 10.000 milions d’euros als fabricants d’aquestes armes entre el 2004 i el 2007.

A la llista d’aquests bancs figuren entitats com el BBVA, BSCH, Barclays o Deutsche Bank.

L’informe Inversions explosives denuncia que els bancs estudien en profunditat les empreses per tal d’assegurar-se que les seves inversiones seran profitoses. En canvi, no fan el mateix a l’hora d’esbrinar en què s’invertirà el finançament. A més, l’autor d’aquest informe, Christophe Scheire, afirma que els bancs «neguen la realitat» en pretendre que la financiació «és una activitat neutral».

Les bombes de fragmentació es divideixen en explotar per tal d’indcementar la seva capacitat destructiva. A més, sovint són dissenyades amb colors vius per tal de cridar l’atenció dels infants, que les poden recollir pensant-se que es tracta d’una joguina.

Vegeu també:

+ Netwerk Vlaanderen: Resum de l’informe Inversions explosives (en anglès)

+ HRW: Myths and realities about cluster munitions


Font Món Divers

------------------------------------------
Fixeu-vos que en les 21 pàgines del informe apareix reiteradament unes molts nostrades entitats bancàries "Made in Spain".

Recordeu que sou els únics responsables del us dels vostres cèntims. Rumieu a qui en feu confiança.
Ser ¨progre¨de paraula és fàcil .. construir un món millor exigeix fets !
Aeroport intercontinental amb gestió individualitzada


L'empresari sabadellenc i blocaire Jordi Cuixart em fa arribar el Manifest per un aeroport intercontinental amb gestió individualitzada i el web d'aquesta plataforma reivindicativa impulsada, entre d'altres, per l'Associació Catalana de Professionals.

És increïble com la societat catalana ha aconseguit situar el debat de les infraestructures a primera línia, en l'eix central del debat mediàtic del país.

Mentre a les Espanyes es tiren els plats pel cap pel procés de normalització del País Basc, i el PP es llença al carrer en un clima de crispació que alguns testimonis titllen de "guerracivilista", sembla que el debat català és més interessant i estratègic.

Les infraestructures [aquí trobareu els
articles anteriors d'aquest bloc] com a revàlida d'una negociació estatutària de la qual tothom diu ara no haver-se agradat gaire. Un bon impuls i reconducció en matèria d'infraestructures podria diluir el mal sabor de boca del culebrot estatutari. No serà fàcil, però.

L'única esperança és veure l'ampli consens que s'ha instal·lat entre forces polítiques, econòmiques i socials, i la coincidència mediàtica en una direcció molt clara: cal més descentralització i més inversió.

Una mica en la línia d'aquella teoria segons la qual els desgavells centralistes són una factoria de consciència sobiranista [
Gràcies, Renfe].

Font Saül Gordillo

TREGUEM LA LLENGUA!


El mite diu que el valencià ha desaparegut de València, que la ciutat s'ha perdut per a la cultura pròpia del país. El cert és que una passejada pels carrers de la ciutat confirma el mite, no s’escolten converses en valencià, no hi ròtols o publicitat en valencià, ningú s’adreçà en valencià a un cambrer o un taxista. Aquesta és, però, una imatge deformada de la situació. La llengua és ben present a la capital del País Valencià, però hi és de forma amagada, no evident. S'ha d' anar-a buscar per a trobar-la, però quan es TREU LA LLENGUA i s’ensenya a tort i a dret, la resposta és sorprenent. Hi ha un pou de valencianitat lingüística inesgotable al subsòl de la ciutat.

Aquesta es la síndrome valenciana. No el retrocés de la llengua sinó la llengua com a realitat amagada, i és aquí on rau la lliçó i el remei als símptomes de la pròpia decadència. És l’encaparrament dels parlants el que manté una llengua com a eina útil de comunicació i símbol de pertinença. La síndrome valenciana demostra que el remei és senzill i es pren en petites dosis, n’hi ha prou amb TREURE LA LLENGUA. Treure-la sempre i en qualsevol situació, sense apriorismes estúpids sobre els nostres interlocutors, mantenint-la sempre que la comunicació sigui possible.
La síndrome valenciana és un avís del que no ens podem permetre quan afrontem el repte de fer la nostra llengua atractiva per als que arriben al país.

Font Catalunya FastForward

07 de març, 2007

Nou joc d‘ordinador sobre el canvi climàtic: Alerta CO2


La Fundació Natura ha creat un joc d‘investigació sobre canvi climàtic destinat sobretot al públic juvenil. Els jugadors han de reduir les emissions de CO2 de Ciutat Metròpolis a través de diferents escenes i jocs. Les seves decisions afectaran el grau d‘escalfament de Metròpolis i els efectes del canvi climàtic sobre la ciutat (tornados, sequera, incendis, etc).


Per accedir al joc: www.fundacionatura.org/jocCO2

Font canviclimatic.net

canviclimatic.net és el grup CATALUNYA de càlcul distribuït que participa a la predicció del clima del projecte ( climateprediction.net)


8 Martii dies 67ª anni est (68ª in annis bisextilibus) in Calendario Gregoriano. 298 dies manent.

Secundum Calendarium Romanum est ante diem octavum Idus Martias, quae a.d. VIII Id. Martias abbreviatur.
8 de març.

Sant Joan de Déu (1495-1550), rel. portuguès, fund. a Granada de l’Orde Hospitalari (OH), patró dels malalts i dels bombers. Sant Veremon (Bermudo) d’Irache, abat; santa Aurèlia de Niça, mr.

Rebound of consumer confidence

Consumer confidence resumes its upward trend with gains in almost all components.
Business confidence, albeit still at high levels, seems to have passed its peak.

EC Survey: Industry and Consumer Confidence Inflation expectations decline, although those of producers remain near maximums.Font Servei d'estudis BBVA

Democracia formal ... democracia real

A propòsit de la crida del sr Mariano i de la contracrida del sr. Talante.

Si us plau disfruteu amb les imatges.www.Tu.tv

I ara et prego,

...repeteix amb mi amb veu alta

"Jo vaig votar ... (PSOE, PP, IU) i per tant sóc co - rresponsable de les guerres que fa el meu exercit arreu del món"

...repeteix amb mi amb veu alta

"Jo pago els meus impostos a fi que España exporti mines antipersona, municions , i altres armes"

...repeteix amb mi amb veu alta

"Jo sóc plenament conscient que España es una gran potència en la venda d'armes ; que empreses com Santa Barbara o Casa faciliten el que ca per esbudellar infants, esberlar adolescents i esquarterar vells malalt i infants"

...repeteix amb mi amb veu alta

"Jo el proper mes de maig votaré a Socialistes o Populars a fi que els de sempre s'enriqueixin, les municions es venguin, i el PIB espanyol creixi i creixi"

"Jo el proper mes de maig NO votaré a Socialistes o Populars a fi que els de sempre s'enriqueixin, les municions es venguin, i el PIB espanyol creixi i creixi"

...repeteix amb mi amb veu alta

"Es molt important que un tal De Juana , resti a la presó per assassí. Jo he col·laborat amb les meves decisions i els meus diners a matar, torturar i esfondrar centenars de milers de persones arreu del món ; puix que sóc tan gran demòcrata no haig d'anar a la presó."


Qui estigui lliure de pecat que llençi la primera pedra i qui no estigui conforme amb el seu món...que faci un pas endavant i el canvii.

Crítiques al govern angolès per «l’espoliació» del petroli de Cabinda


Les autoritats impedeixen que s’investigui la corrupció en l’explotació dels recursos naturals

Darrera actualització: 6 de març de 2007

La Societat per als Pobles Amenaçats (SPA) assegura que el govern angolès pretén silenciar les veus crítiques amb la «seva indústria del petroli i amb l’espoliació del seu exclavament ric en petroli, Cabinda».


Segons l’SPA, la detenció aquest febrer -i posterior alliberament condicionat- de l’activista pro drets humans Sarah Wykes busca «atemorir» les investigacions foranes a l’antiga colònia portuguesa. El moll de l’os de la qüestió es troba en les riqueses naturals de Cabinda, un territori situat entre els dos Congos -i sense continuïtat territorial des d’Angola- que va ser annexionat per aquest darrer estat en el moment de la descolonització política.

Les formacions polítiques de Cabinda i alguns grups armats continuen reclamant la independència del territori, donat que des del seu punt de vista, Cabinda i Angola no formaven una unitat dins de l’Imperi Portuguès i, a més, els sobirans locals van pactar la integració de la zona al projecte expansionista lusità al marge d’Angola.

Font
Món divers.

Divendres s'estrena LLACH: LA REVOLTA PERMANENT


Divendres, dia 9, s'estrena Llach: la revolta permanent, de Lluís Danès. És la història de la cançó Campanades a morts. El retrat del Lluís Llach que la va compondre, sacsejat per la ràbia davant la repressió policíaca espanyola, que aquell 3 de març de 1976, havia assaltat una assemblea de treballadors, matant-ne cinc i ferint-ne de bala més de cent. La crònica d'aquells fets. El concert multitudinari que, trenta anys després, Llach va fer a Vitòria, en record d'aquelles víctimes i en contra de l'oblit.

...

Filmada a Barcelona, Verges, Parlavà, Tolosa, París i Vitòria, Llach: la revolta permanent es va rodar al decurs de tot un any, a partir de juliol de 2005, en format HD, HDV, DVCAM 16mm. Produïda per Mediapro, el guió el signen Lluís Arcarazo i Lila Pla (cosa que encara abona més la sensació que aquesta pel·lícula és com "la torna" o si més no la conseqüència de la implicació de Lluís Llach en la banda sonora d'un altre producte Mediapro: Salvador). Presentada al decurs de la darrera edició del Festival de Sant Sebastià i triada per a concloure el Festival DocsBarcelona 2007, Llach: la revolta permanenta priori l'interés que genera Lluís Llach i, per descomptat, la memòria del que fou la repressió franquista.


Font Club 7 cinema


7 Martii dies 66ª anni est (67ª in annis bisextilibus) in Calendario Gregoriano. 299 dies manent.

Secundum Calendarium Romanum est Nonae Martias, quod Non. Mar. abbreviatur.


7 de març.

Santa Perpètua i la seva serventa Felicitat, mrs. a Cartago (203). Sant Teòfil, bisbe.

06 de març, 2007

Benvolgut Lluís

Et prego em disculpis, no me'n puc estar de lliurar-te dues píndoles més. Dues sensibilitats i dues aproximacions a una única font d'harmonia.

En primer lloc 1992 ... imatges globals que donaren la volta al mónEn segon lloc 2004 ... imatges globals que donaren la volta al món
Com sempre .... relaxa't, i frueix-ne sense límits.


-------------------------------------------------
El proper dimarts noves perspectives.

Secretary-General Ban Ki-moon ...

Côte d’Ivoire: Ban Ki-moon hails rival parties’ accord, calls for full implementation

Al Cèsar el que es del Cèsar...

... i al poble el que es del poble.

Dedicat a un tal Cèsar Alierta i els seus "amics" en memòria d'un tal Cournot, estudiós dels oligopoli i la tendència malaltissa a fer trampes.


Belgacom baisse ses tarifs

A partir du 1er mai, les prix de l'opérateur de téléphonie vont diminuer de 14 à 20 % en fonction de l'opérateur appelé et du moment de l'appel.

Seuls les appels vers un numéro Base vont subir une légère augmentation du tarif, de 3,5 %.

Dans tous les cas, les frais de connexion ne changent pas.
Cette baisse des tarifs intervient après que l'Institut belge des services postaux et des télécommunications (IBPT) a adressé une mise en demeure à Belgacom, à qui il reprochait de ne pas avoir répercuté la baisse des tarifs de terminaison mobile (les tarifs que les opérateurs GSM imputent aux conversations provenant des autres réseaux) sur la facture des consommateurs.

L'IBPT menaçait d'infliger à l'entreprise une amende administrative si elle ne cédait pas.
Belgacom n'avait jusqu'à présent pas répercuté cette baisse des tarifs en raison d'une série de procès intentés par les opérateurs mobiles concernant les prix pour les gros clients de Belgacom.

Ces affaires sont toujours pendantes devant la Cour d'appel mais selon le porte-parole de Belgacom, Jan Margot, l'IBPT doit prendre ses responsabilités s'il s'avère que le jugement est prononcé en défaveur de l'une des parties.

Font Le Soir

A la televisió surt diferent..


GUERRA SOCIAL EN LAS CALLES DE COPENHAGEN


Mas de 200 detenidos, despues de 2 dias de enfrentamientos, en protesta por el desaolojo del
CSO. Ungdomhuset, en Copenhagen.
Llevaba 20 años okupado.
El desalojo se ha producido despues de que el edificio fuera comprado por un grupo cristiano.
En estos esnlaces se pueden ver algunos videos del desalojo y las posteriores manifestaciones que han recorrido la ciudad.

http://www.youtube.com/watch?v=NHbZZuCVe3U&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=O0jUAMBW2YE&NR

http://www.youtube.com/watch?v=_MjcuyU9uHA&NR

http://www.youtube.com/watch?v=a0FknMXzjv0&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=5Ljdt6d5Tnk&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=epiiE2iRnIU&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=NxNQdIZC5BY&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=YSvsDd7fbGA&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=EQRtBfieTvw&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=-SUeDS1dZrM&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=CYa24oCGPJw&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=w-KxkZgjkZc&mode=related&search=


------------------------------------------------------------------------
Potser a la facultat de periodisme esbudellen els cervells dels aspirants o potser la nostra matèria gris, realment és fosca.

Sis preguntes bàsiques davant de la noticia:
  • Que?
  • Qui?
  • Quan?
  • On?
  • Com?
  • Per què?

I un criteri : "de solvència contrastada"

Quina es la darrera "noticia" a TV3 "la seva" que recordes "de solvència contrastada" ?. Pren alè que la cosa pinta malament !

A la escola no ens en explicaren res de res....

Ghana celebrates 50 years of independence, a move that sparked similar struggles across Africa.

Ghana was the first sub-Saharan country to break with its colonial power, prompting many others to seek independence in the following years.

Just before midnight, parliament will hold a special session to re-enact the formal handover of power in 1957.
This will be followed by fireworks and street parties with an estimated cost of $20m (£10.4m; 15.2m euros).
Pride

Fifty years ago, in 1957, the Duchess of Kent formally transferred power to independence leader Kwami Nkrumah.


African leaders, including South Africa's Thabo Mbeki, Robert Mugabe of Zimbabwe and Olusegun Obasanjo from Nigeria, are attending the ceremonies.

In the capital, Accra, and beyond, the country's Black Star flag is fluttering from electricity poles, car windows and palm trees.

On the streets of city, many are celebrating. "When you look at how our friends have suffered, by God's grace we are here, we have reason to be proud," Nora Kattah told Reuters.

Dissent

The country is often cited as an example of stability, steady growth, and low inflation, with increases in its output of major exports including cocoa and gold.

But others questioned the wisdom of holding lavish celebrations while many in the country remain without basic services.

Fonr BBC news

05 de març, 2007


6 Martii dies 65ª anni est (66ª in annis bisextilibus) in Calendario Gregoriano. 300 dies manent.

Secundum Calendarium Romanum est ante diem secundum Nonae Martias, quod a.d. II Non. Mar. abbreviatur.


6 de març.

Sant Oleguer (+1137), bisbe de Barcelona i de la Tarragona reconquerida. Sant Virgili, bisbe; santa Coleta Boylet (+1447), vg. reformadora clarissa.

La campanya Ja en tenim prou s'estrena a internet

Gracies Àlex, per la teva diligència... al País Valencià hi ha moviments tel.lurics. Tinguem paciència


I a la premsa

---------------------------------

La campanya Ja en tenim prou, integrada per entitats socials i culturals del País Valencià, ja és present a internet; avui ha estrenat una web, on es pot veure el tràiler de l'audiovisual, que avança imatges del film, que s'estrenarà el 26 d'abril vinent i que consta d'uns quants vídeos que critiquen la gestió del PP.

Dos d'aquests vídeos són de VilaWeb TV: Què costa la visita del Papa a València? i La línia 1 del metro de València, encara en perill.

'Ja en tenim prou' és producte de l'esforç d'organitzacions socials i culturals compromeses amb la llengua, la cultura, el territori i el medi, com Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i Xúquer Viu, i vol ajudar a 'crear un espai en què es pugui fer sentir la veu dels qui no la poden fer arribar als mitjans de comunicació majoritaris del País Valencià, com Ràdio Televisió Valenciana'. La pretensió és que el sector crític del PP esdevingui majoria social.

Font Vilaweb

AMD rompe la barrera del teraflop

Un xic mes aprop d'Star Treek


El sistema "Teraflop in a Box" representa un incremento de hasta diez veces más en el rendimiento respecto a las plataformas tecnológicas actuales.

AMD ha presentado una plataforma informática acelerada de sistema simple que rompe la barrera informática de teraflop, según informa el fabricante. "Se espera que las organizaciones puedan aplicar finalmente esta tecnología a una amplia gama de aplicaciones informática
s científicas, médicas, empresariales y de usuario", añade.

La compañía TI ha demostrado un sistema "Teraflop in a Box" (Teraflop en una caja) utilizando una versión estándar de Microsoft Windows XP Professional que aprovechaba la potencia de la tecnología del procesador de doble núcleo AMD Opteron y dos procesadores Stream R600 de AMD de última generación capaces de realizar más de 1 billón de cálculos de puntos flotantes por segundo utilizando un cálculo general "multiplica-suma" (MADD). "Este logro representa un incremento de hasta diez veces más en el rendimiento respecto a las plataformas de alto rendimiento actuales, que producen aproximadamente 100.000 millones de cálculos por segundo", asegura AMD.

Font Vnunet

Ca la Susi .... the consultant trainning

Si avui es dilluns, ...


George,... enraonant les persones ens entenem.


Un nouveau départ pour la Côte d'Ivoire

Le président ivoirien Laurent Gbagbo et le chef de la rébellion Guillaume Soro ont signé un accord prévoyant un règlement de la crise entre dirigeants ivoiriens avec un nouveau gouvernement et le départ à terme des troupes étrangères, notamment françaises, du pays.

L'accord, conclu à Ouagadougou sous la médiation du président burkinabè Blaise Compaoré et avec l'assentiment de la communauté internationale, prévoit également la relance immédiate du processus d'identification de la population en vue des élections, sans cesse repoussées depuis la fin 2005.

Fruit d'un mois de négociations entre les émissaires des deux camps, ce plan, qui doit théoriquement être appliqué "dans les dix mois", vise à terme à réunifier un pays coupé en deux depuis une tentative de coup d'Etat de la rébellion contre M. Gbagbo en septembre 2002.

Font Le Soir

Hi haurà un nou canal de televisió en gaèlic escocès a final de 2007El Servei de Mitjans Gaèlics (Gaelic Media Service, GMS) llançarà a final de 2007 un nou canal de televisió digital en llengua gaèlica escocesa.
La cadena estarà gestionada pel GMS amb la BBC d’Escòcia, i es podrà veure a través de la televisió per cable i per satèl·lit.

Els defensors del gaèlic esperen que el nou servei televisiu serveixi per incrementar la producció audiovisual en aquesta llengua, que actualment parla un 1% de la població d’Escòcia, bàsicament a les illes Hèbrides.

El pressupost anual per al nou canal gaèlic és d’uns 22 milions d’euros.


Font Món divers

5 Martii est dies 64ª anni (65ª in annis bissextilibus) in Calendario Gregoriano. 301 dies manent.

Secundum Calendarium Romanum, est ante diem tertium Nonae Martias, quod a.d. III Non. Mar. abbreviatur.


5 de març.

Mare de Déu d’Àfrica; sant Focas, mr.; sant Josep Joan de la Creu, rel. franciscà; santa Olívia, vg. i mr.; sant Luperc, mr.

04 de març, 2007

La Petite Sirène, symbole de Copenhague, peinte en rose

La Petite Sirène, symbole légendaire de Copenhague, a été aspergée de peinture rose par un ou des inconnus, a indiqué samedi le porte-parole de la police de la capitale danoise.

»Nous ne savons pas si cet acte de vandalisme est lié l'évacuation de Ungdomshuset (la maison des jeunes à Copenhague). Mais nous enquêtons à ce sujet», a déclaré à l'AFP Flemming Steen Munch.

Mais la Petite sirène a été rapidement nettoyée, selon un témoin, afin de ne pas choquer ses amoureux, qui viennent tous les jours lui rendre visite, même pendant les journées glaciales d'hiver.


Mesurant 1,25 mètre de haut et pesant 175 kilogs, la statue de cuivre a été l'objet de plusieurs agressions depuis les années 60, au cours desquelles elle a notamment été décapitée à deux reprises et amputée d'un bras une fois.

L'une des grandes attractions touristiques danoises, la Petite Sirène, inspirée d'un conte de Hans Christian Andersen garde depuis le 23 août 1913 l'entrée du port de Copenhague.

Font Tageblatt

Las Trece Torres y el culto del Sol

En el sitio arqueológico de Chankillo, Perú, puede haber estado situado el observatorio solar más antiguo del continente americano, según un equipo de investigadores.

El sitio, en el valle costero de Casma, a unos 320 kilómetros al norte de Lima, contiene un grupo de estructuras de aproximadamente 2.300 años de antigüedad, conocidas como las Trece Torres.
De acuerdo a un estudio publicado en la revista especializada Science, las torres abarcan todo el arco de salidas y puestas anuales del Sol.


Los autores del artículo, entre ellos el profesor Iván Ghezzi, del Instituto Nacional de Cultura de Perú, consideran que las torres, que fueron descubiertas hace más de un siglo, se pueden haber utilizado para indicar fechas especiales en un calendario solar.


Hay datos escritos que indican que, unos 800 años después de la construcción de estas torres, los incas realizaban observaciones solares y adoraban a una deidad solar.

Font BBC