30 de març, 2007

Be cosmopolitan, ....-----------------------------------------------------------
La educació i el benestar pilars bàsics de la nostra pau social.
LLàstima que il.lustració i jacobinisme van sempre de la ma.

World Without Oil


A PARTIR DEL 30 D‘ABRIL DE 2007

Un videojuego llamado World Without Oil, que saldrá a la venta a finales del próximo mes, invita a sus usuarios a imaginarse la vida en un mundo sin petróleo.

Los usuarios de este videojuego (disponible en la dirección
Worldwithoutoil.org), que cuenta con financiación de la Corporación para la Difusión Pública de EEUU, se situarán en un Estados Unidos imaginario, que no dispone de acceso a la gasolina.

Jane McGonigal, una de las diseñadoras del título y miembro del Instituto para el Futuro, una institución con sede en Palo Alto (California), ha señalado que se trata del primer juego, diseñado sin ánimo de lucro, que tiene como fin "el bien social".

En su conferencia para inaugurar la Convención de Tecnologías Emergentes, que se celebra en San Diego (California), McGonigal ha predicho que para el año 2012 los diseñadores de tecnología serán capaces de crear realidades alternativas que ayudarán a la gente en sus vidas cotidianas.
"Los juegos que mejoran la calidad de vida deberían ser una prioridad", dijo McGonigal, autora entre otros títulos de "Cruel 2 Be Kind", un juego en el que los jugadores tienen que "atacar" a los extraños con actos de amabilidad en la vida real.

Font Canvi Climatic

31 Martii dies 90ª anni est (91ª in annis bisextilibus) in Calendario Gregoriano. 275 dies manent.

Secundum Calendarium Romanum est pridie Kalendas Aprilis, quod pridie Kal. Apr. abbreviatur.


31 de març.

Sant Benjamí, diaca i mr. (424) a Pèrsia; sant Amós

I el divendres ...miratges

Com aconsseguir el Camp d'aviació d'el Prat
Global WarmingBarcelona


Barcelona II

"Marcar paquet"

Diuen en Joan i en Josep LLuís que la estratègia es "marcar paquet". Tanta inteligència per centímetre cúbic m'esborrona.Apa canalla... aquesta va per vosaltres ( de bon rotllo i amb "talante" que així entra millor)

L’explotació de la caoba amenaça dos pobles del PerúL’explotació de la caoba amenaça dos pobles del Perú


Tales il·legals posa en perill l’estil de vida i la supervivència dels murunahua i mashco-pico

L’organització Survival
ha alertat que «centenars d’explotadors de fusta il·legals» amenacen la supervivència de dos pobles del Perú, els murunahua i els mashco-piro.

Són dues ètnies que viuen a la selva amazònica, prop de la frontera interestatal amb el Brasil, en una situació d’aïllament respecte de la resta del món. L’avenç de les tales d’arbres de caoba, però, posa en perill el seu estil de vida.


Font Món Divers

Fe en les persones

Aquest matí he exercit de mesòcracia en el sentit més pujolià del mot :

Temps 1

Al metròpolita, en el abaixador de Sagrera , m'ha estat furtada la cartera ( i els quartos que no em roba el govern de Madrid).
Un professional !

I pel cap et ve l' "Homo homini lupus est" de Hobbes al Leviathan.

Temps 2

A migdia he baixat a Plaça Catalunya a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Decorat de plató televisiu, amabilitat i llengua pròpia. Si vol presentar denúncia ha d'esperar dues hores o dues i mitja tenim molta feina - el lloc es buit i la calma s'enfila pels racons -. Ja tornaré demà com Larra.

I pel cap et ve les burocràcies de Weber i les dotze proves del Cèsar de 'Astèrix i l'Obèlix.

Temps 3

A horabaixa truquen de la oficina de La Caixa i demanen per mi (estrany, doncs no hi tinc ni un ral). Som la oficina del carrer Bilbao, un senyor ens ha dut la seva cartera recollida al carrer i hem trobat aquest telèfon.

I pel cap et ve la Fortuna i la fe incorruptible en l'ànima de les persones.

Definitivament és el triomf del gran filosof català Francesc Pujols:

Amb les convulsions de la guerra, es va
perdre el bellíssim retrat de Pujols obra
de Ricard Canals. Després de la guerra,
els seus amics insistien perquè fes alguna
indagació per recuperar-lo. Pujols
sempre deia:

—No us amoïneu, el Destí me’l portarà.
N’estic segur.

El 1948 es va publicar una anècdota de
Pujols a Destino il·lustrada amb una fotografia
del cèlebre retrat. Al cap de quatre
dies el quadre de Canals tornava a ser
al domicili de Pujols; la reproducció
havia donat la pista a una lectora del setmanari.

I per això, Pujols sempre repetia:

—Ja us ho deia jo, que el Destino em
tornaria el quadre...

Dozens killed in battles with Somali rebels


Ethiopian and Somali troops used tanks and helicopters to launch a major offensive against insurgents in Mogadishu on Thursday, triggering battles that killed more than two dozen people. Full Article

Font Reuters Africa
------------------------------------
Indiferència, laissez faire, dolce far niente, nihil obstat.... l'opi del benestar ha somort l'ànima d'Occident. Perqué res ens commou?

330 Martii dies 89ª anni est (90ª in annis bisextilibus) in Calendario Gregoriano. 276 dies manent.

Secundum Calendarium Romanum est ante diem tertium Kalendas Aprilis, quod a. d. III Kal. Apr. abbreviatur.30 de març.

Sant Quirí, tribú romà mr., pare de Balbina; sant Règul, bisbe; sant Joan Clímac, abat.

29 de març, 2007

Es dijous .. tech

Warcraft el 16


Mowgai .... el futur de tot consultor

Sando Polska !

Al escribir esta página tengo la intención de dar una oportunidad de aprender polaco a aquellos que quieren aprenderlo a través de páginas de internet. Originalmente, el curso sergió en inglés. Su versión española estuve a cargo de Sergio Ausejo, Dorota Błaszczykowska, Iván Villar y ... (si puedes ayudarme y traducir un fragmento - envíame un mensaje). Una lista de otras versiones del curso está aquí.

Se supone que no conoces nada sobre el idioma pero si hablas un poco (o mas) de polaco también puedes encontrar interesantes estas páginas.

El curso está dividido en tres partes principales:

  1. Introducción
  2. Información básica sobre el polaco
  3. Lecciones

En la primera parte hay información sobre Polonia, datos geográficos y estadísticos etc., unas pocas palabras sobre los polacos y donde se habla el idioma. También se explica el origen y las relaciones con otros idiomas. Si no estás interesado puedes saltarte esta página.

La segunda parte contiene gramática básica del polaco incluyendo el alfabeto y pronunciación.


Font l'inestimable Ignasi P.


De boca a orella

Paraula de l'Enric Gil , professor de filosofia i home de seny...


L’autodeterminació, en sentit filosòfic i més concretament moral (defensada pel filòsof del post anterior), és la capacitat de determinar-se un mateix, de donar-se la seva pròpia llei, de ser sobirà del capteniment tot i dependre d’una legislació que posseeix pretensió d’universalitat.

Sóc lliure perquè em determino jo mateix però no sóc lliure perquè estic sotmès a una mena de determinisme.

Aquesta autodeterminació farcida de paradoxa potser no ens interessa.

La que ens interessa és la que ens ha de permetre regir els nostres destins com a poble, la sociopolítica, aquella amb la qual no es poden fer jocs de mans frívols i inconvenients.

La
sobirania de Catalunya és massa seriosa per deixar-la en mans d’aprenents.

És hora ja que comencin a documentar-se sobre la manera de ser seriosos sense perdre l’alè reivindicatiu.
Font Meditacions des de l'esfera

AMPOSTA, TERRA DE BOUS

El passat cap de setmana es va inaugurar a Amposta un monument dedicat a la festa del bou. Es tracta d'un escultura amb la figura d'un bou al carrer i un "torejador" que el corre al davant.
A les terres del Ebre, que ens son molt pròximes, no hi ha festa de veritat si no es juga amb els bous. Potser des de la Catalunya Vella, més enllà del Llobregat els resulta una mica desconegut i estrany tot aquest món. Cardona, Olot i altres a banda. Caldria no tenir d'antuvi prejudicis a l'hora de parlar del tema i recordar tots plegats d'on venim i on estem. Deixem que l'evolució natural dels costums i les tradicions, doni la raó a la manera de fer de cada territori en concret. Catalunya es gran i rica, amics meus.

L'àmbit de l'Ebre; Ribera, Terra Alta i sobre tot Baix Ebre i Montsià es el territori de les festes amb bous: Bous al carrer, capllaçats, embolats... Si algun d'aquest estius de juliol o agost voleu emocions fortes de veres, baixeu cap aquí al sud i ja veureu com se les gasten. Jo hi he anat algun cop i de veritat es molt sorprenent. Ànim companys d'Amposta. Bon monument i força amb la festa.

Font Lo Consueta, consuetudinarium@mesvilaweb.cat

----------------------------------------------------

Dedicada per en Xavier A. F.

Nunca fué la nuestra lengua de imposición o conquista....

XIII Congreso de las Academias de la Lengua y del IV Congreso Internacional de la Lengua Española

Se se celebra en Colombia por estos días y hasta el 29 de marzo. Dos eventos importantes y cuyo centro fue el lanzamiento de la nueva versión de la Gramática española en Medellín el sábado pasado. Dicha obra refleja la labor de 9 años realizada por las 22 Academias de la Lengua.

En Cartagena de Indias se le hizo ayer un homenaje a García Márquez que incluyó la publicación de una edición conmemorativa de Cien años de soledad, algo semejante a lo que hizo el III Congreso de 2004 en Rosario (Argentina) con la publicación de la nueva edición de El Quijote.

El Rey se hizo presente en Medellín y opinó que la Gramática fortalecerá la vitalidad de nuestro idioma, porque es la más detallada, completa y seria descripción del español con la que hoy contamos. Más »

Font Ojo al Texto


L'altre globalització


El trànsit i la indústria de Barcelona fan superar diversos cops el llindar d´ozó a Girona

Les indústries i el trànsit de vehicles a l´àrea metropolitana de Barcelona i el Baix Llobregat han provocat que les comarques gironines superessin, en diverses ocasions, el llindar saludable
d´ozó troposfèric -un agent contaminant de l´aire- durant l´any 2006.

Segons les dades presentades ahir pel
Departament de Medi Ambient i Habitatge, els observatoris de Begur, Agullana, Santa Pau i el Cap de Creus van superar 34, 36, 38 i 43 vegades respectivament els llindars que serien saludables, mentre que el màxim de superacions permeses és de 25.

ozó troposfèric és un contaminant secundari, és a dir, no hi ha cap emissor que el generi, sinó que es forma a través d´altres gasos.

Els seus principals precursors són els
òxids de nitrogen (associats especialment al transport) i els compostos orgànics volàtils.

A Girona, però, no hi ha cap estació on se superi el llindar d´emissions d´òxid de carboni permès.

Així doncs, segons explica el Departament de Medi Ambient,
l´òxid de nitrogen arriba des de Barcelona a través de la brisa, de manera que les majors concentracions d´ozó es troben a les zones rurals, mentre que a l´àrea de Barcelona i el Baix Llobregat els nivells són més moderats. [...]

Font
Canvi Climatic

Democracia formal ... democracia real

Zimbabwe grabs opposition chief ahead of summit

Police stormed the main Zimbabwean opposition party headquarters and arrested its leader Morgan Tsvangirai on Wednesday as African leaders gathered in Tanzania to debate Zimbabwe's escalating political crisis. Full Article

Font Reuters Africa


29 Martii dies 88ª anni est (89ª in annis bisextilibus) in Calendario Gregoriano. 277 dies manent.

Secundum Calendarium Romanum est ante diem quartum Kalendas Aprilis, quod a. d. IV Kal. Apr. abbreviatur.


29 de març.

Sant Ciril, diaca i mr.; sant Eustaci, abat; santa Beatriu de Silva, vg., a Toledo.

28 de març, 2007

Dimecres d'arrels i cants d'enyor

Avui toca fidelitat a la terra. Sóc a l'estranger, a Màlaga, i en el farcell no duc el Cant de l'Emigrant. Ës una llastima !

Per caminar cal saber on és vol arrivar. Per viure....
i una píndola extra

José Montilla i el titellaire, PSC


28 Martii dies 87ª anni est (88ª in annis bisextilibus) in Calendario Gregoriano. 278 dies manent.

Secundum Calendarium Romanum est ante diem quintum Kalendas Aprilis, quod a. d. V Kal. Apr. abbreviatur.


28 de març.

Sant Guntram (Gontran), rei franc; sant Sixt III, papa (romà, 432-440); sant Doroteu, abat.

27 de març, 2007

Els dimarts de'n LLuís

Noves perspectives del "bel canto".... i el meu més íntim desig d'emocions a flor de pell.

Un bel di vedremo


Un bel di vedremo II
Un bel di vedremo (Madama Butterfly)Libretto: Giuseppe Giacosa y Luigi Illica

Tres años han pasado desde que el marido de Butterfly, un teniente de navío de EEUU se marchó. Ella intenta convencer a su sirvienta de que volverá, pero en realidad, es una ilusión, porque volverá sólo para llevarse al hijo de ambos. Butterfly se quitará la vida.

Un bel di vedremo

Levarsi un fil di fumo sull´estremo

Confin del mare.

E poi la nave appare.

E poi la nave bianca

Entra nel porto, romba il suo saluto.

Vedi? E´ venuto!

Io non gli scendo incontro. Io no. Mi metto

Là sul ciglio del colle e aspetto, aspetto

Gran tempo e non mi pesa

La lunga attesa.

E... uscito dalla folla cittadina

Un uomo, un picciol punto

S´avvia per la collina.

Chi sarà? Chi sarà?

E come sarà giunto

Che dirà? Che dirà?

Chiamerà Butterfly dalla lontana.

Io senza far risposta

Me ne starò nascosta

Un po´ per celia, e un po´ per non morire

Al primo incontro, ed egli alquanto in pena

Chiamerà, chiamerà :

“Piccina-mogliettina

olezzo di verbena”

I nomi che mi dava al suo venire.

Tutto questo avverrá, te lo prometto.

Tienti la tua paura,- io con sicura

Fede lo aspetto.

Un bello dia veremos

Levantarse un hilo de humo en el extremo

confín del mar

Y después aparece la nave.

Y después la nave es blanca

Entra en el puerto, truena su saludo.

Ves? Ha venido!

Yo no voy a buscarlo, yo no. Me pongo

ahí, en lo alto de la colina y espero, espero

mucho tiempo y no me importa

la larga espera.

Y...salido de entre la multitud de la ciudad

Un hombre, un pequeño punto

Subiendo por la colina.

Quién será? Quién será?

Y cuando esté aquí,

Qué dirá? Qué dirá?

Llamará Butterfly a lo lejos

yo sin responder

Estaré escondida

Un poco por bromear y un poco...por no morir

al primer encuentro, y él un poco ansioso

llamará, llamará;

“Pequeñita, mi pequeña esposa

perfume de verbena”

los nombres que solía llamarme.

Todo esto sucederá, te lo prometo.

Guárdate tus temores, yo con segura

fe lo espero!

Inauguration jeudi de l'"autoroute ferroviaire" Perpignan-LuxembourgLa France et le Luxembourg inaugureront jeudi l'"autoroute ferroviaire" Perpignan-Luxembourg, la plus longue d'Europe, qui permettra d'acheminer 30.000 camions par an.

Le ministre des Transports, Dominique Perben, et son homologue luxembourgeois, Lucien Lux, couperont le ruban inaugural de cette réalisation lors d'une cérémonie à Bettembourg (Luxembourg), proche de la frontière franco-luxembourgeoise. L'inauguration donnera lieu à la première circulation d'essai sur l'ensemble de l'itinéraire, a précisé le ministère des Transports à Paris. La nouvelle liaison de ferroutage, longue de plus de mille kilomètres, transportera des semi-remorques du nord au sud de la France à bord de trains équipés avec les wagons articulés surbaissés conçus par Modalohr, la société alsacienne pilote du projet. Ce service entrera pleinement en phase commerciale à la fin du printemps à raison d'un train par jour qui fera l'aller-retour et pourra transporter jusqu'à 40 remorques de camions, selon Philippe Mangeard, président de Modalohr, filiale du groupe Lohr, par ailleurs constructeur de remorques porte-autos et de tramways sur pneus.
Les trains, composés de 20 wagons-doubles, partiront du Luxembourg en fin d'après-midi pour rejoindre Perpignan en début de matinée et repartiront vers le Nord en fin d'après-
midi, selon Réseau Ferré de France (RFF). L'économie de CO2 est estimée par le ministère français à 80% par rapport à une liaison routière. La ligne sera exploitée par Lorry-Rail, société commune à la Caisse des dépôts et consignations qui en détient 42,6%, au groupe Vinci (19,9%), à la SNCF, aux Chemins de fer luxembourgeois, à Modalohr (12,5% chacun) et à l'organisation professionnelle TLF (Transport et Logistique de France), détentrice d'une action. "Le tarif moyen de 0,90 EUR par kilomètre et par remorque pour un client régulier sera inférieur au coût du trajet par la route qui atteint 1,05 EUR. Le train sera plus rapide (15 heures de trajet contre 17 à 22 h pour la route) et fonctionnera 7 jours sur 7", selon le président de Modalohr M. Mangeard qui indique avoir identifié "un millier" de clients potentiels. La création de la liaison a nécessité 54 M EUR d'investissements pour les infrastructures, l'achat de wagons et la mise en oeuvre du service, financés notamment par l'Etat français, RFF, les Chemins de fer luxembourgeois et Lorry-Rail.
L'augmentation progressive de la fréquence de circulation des trains jusqu'à 15 par jour pourrait permettre de transporter "plusieurs centaines de milliers de poids lourds" par an, selon M. Mangeard.

Font Tageblatt

Si us plau no feu cap comparació amb el país amb més "talante" per m2 sota la capa del Sol.El que distingeix a un gran polític d’un de mediocre és que el primer pensa en el seu país (i en el futur de la ciutadania) i el segon només en les properes eleccions (i en el futur del seu compte corrent).

Deixem que parli Maquiavel i ens ofereixi una lliçó de realisme:

A uno principe, adunque, non è necessario avere in fatto tutte le soprascritte qualità, ma è bene necessario parere di averle. Anzi ardirò di dire questo, che, avendole et osservandole sempre, sono dannose, e parendo di averle, sono utile: come parere pietoso, fedele, umano, intero, relligioso, et essere; ma stare in modo edificato con l’animo, che, bisognando non essere, tu possa e sappi mutare el contrario. Et hassi ad intendere questo, che uno principe, e massime uno principe nuovo, non può osservare tutte quelle cose per le quali li uomini sono tenuti buoni, sendo spesso necessitato, per mantenere lo stato, operare contro alla fede, contro alla carità, contro alla umanità, contro alla religione. E però bisogna che elli abbi uno animo disposto a volgersi secondo ch’e’ venti e le variazioni della fortuna li comandono, e, come di sopra dissi, non partirsi dal bene, potendo, ma sapere intrare nel male, necessitato.

NICCOLÒ MACHIAVELLI: Il Principe, cap. XVIII.


Font: Meditacions des de l'esfera

Democracia formal ... democracia real

The dangers of the 'anti-terror' bill
By J. Michael Cole

Monday, Mar 26, 2007, Page 8

In and of itself, the Cabinet's introduction of an anti-terrorism act is not necessarily an alarming development.

After all, since the multiple terrorist attacks in the US on Sept. 11, 2001, most countries -- including liberal democracies -- have revised their systems of laws governing security activities.

Reorganization and the streamlining of the many intelligence, law enforcement, military and judicial branches comprising the prevention of and response to terrorism is a logical reaction to the reality of terrorism.

What should make Taiwanese pause, however, is the nature of the proposed bill, which upon close scrutiny presents a fundamental threat to liberty and human rights.

The act's fundamental flaws are twofold: First, it fails to define terrorism or "acts of terror" and thus provides authorities with an open-ended means of targeting individuals and groups whose activities may be perceived as representing a threat to the nation. Without a legal definition of what constitutes terrorism -- an interpretation which can span the spectrum from "intent to commit an act of terrorism" to "sponsoring a terrorist organization" to the actual "commission of an act of terrorism" -- states will soon embark upon the very dangerous slippery slope of open interpretations and subsequent abuse. In many cases, a loose definition can mean the difference between a decision to investigate or not and investigations will be launched when they shouldn't, with dire repercussions for the individuals targeted.

The second flaw, which follows upon the first, is the minimal oversight that would be part of the new act. Absent an independent and proactive oversight body, law enforcement agencies and intelligence services will be at liberty to engage in activities in breach of civil liberties and privacy rights -- even more so when the definition of terrorism is nonexistent, as is the case here.

Without a system of checks and balances, agencies will exploit the permissibility that this offers them and not only target individuals who should not be investigated in the first place, but will also do so with an inappropriate level of intrusion -- from wiretaps to e-mail interception -- as has happened in the US and, sadly, in many other countries.

Font Taipei Times

------------------------------------------------

Els efectes del Trio de les Açores : Més por, menys responsabilitat, menys llibertat, menys responsabilitat. El nazisme va crèixer damunt d'aquest compost.26 de març, 2007


Clement Philibert Leo Delibes (St. Germain du Val 1836 - París 1891) es más recordado por sus ballets que por sus óperas.

Escribió numerosas obras vocales, entre las que destacan Le Roy l'a Dit (1873) y Jean de Niveille (1880). Su música se caracteriza por sus melodías delicadas y sutiles, aunque no siempre pegadizas, y por el refinamiento de una orquestación cargada de un exotismo muy decimonónico.

Cultivó, al igual que otros compositores franceses de la época, una versión muy particular del belcantismo italiano matizado con finos toques galos.

Los autores del libreto son E. Godinet y P. Gille, basado en la novela "Le Mariage de Loti", del primero. La obra se divide en tres actos y fue estrenada en París el 14 de abril de 1883.

Lakmé es uno de los últimos ejemplos del exotismo que invadió Francia en la segunda mitad del siglo XIX, y que hizo que sus compositores se inspirasen en lugares lejanos más intuidos que conocidos (Africa, La India, e incluso España).


Con su falta de pretensiones, su refinado gusto por la orquestación descriptiva y su delicadeza, Delibes contó una triste historia de amor.

La obra tiene buenos números, todos concebidos según las normas clásicas de las formas vocales vigentes en la segunda mitad del siglo XIX: el dúo del acto I; la original y difícil aria de Lakmé, llamada "de las campanillas" del acto II; la melancólica nana del actoIII; los diversos coros, etc.


27 Martii dies 86ª anni est (87ª annis bisextis) in Calendario Gregoriano. 279 dies manent.

27 de març.

Sant Alexandre, soldat mr.; sant Rupert (s. VII-VIII), bisbe de Worms, patró de Baviera; santa Lídia, mare de família, mr.

i excepcionalment rectifiquem l'errada d'ahir

26 de març.


Sant Brauli, bisbe de Saragossa (631-651); santa Màxima, mr.

25 de març, 2007

Els dillund de'n Carles

Certament avui es diluns i puix que sóm gent de paraula....

Pels teus ulls Carles


Ca la susi, l'esforç per oferir el millor servei, the consultant trainning club
I aquest va per Vivi

Carn en cru... raw material


El cricket ...enguany apassionant


The Indian media and former cricketers have come down heavily on the cricket team after its defeat against Sri Lanka in the World Cup tournament on Friday.

India are facing elimination from the World Cup after losing by 69 runs to Sri Lanka in Trinidad.

The remote hope for the 2003 finalists is Bermuda beating Bangladesh on Sunday and even then run-rates would feature.

Recently, irate fans attacked Indian wicket-keeper Mahendra Dhoni's house which was under construction in eastern Jharkhand state.

There have been small protests against the team in some cities, and effigies of the players burnt in the eastern city of Calcutta.

Dravid said he expected a lot of fans to be angry after Friday's defeat which has almost put India out of the reckoning.

Font BBC

Le casino de Bruxelles a été braqué


Quatre hommes, dont un était armé d'un fusil-mitrailleur, ont commis ce dimanche vers 4h20 une attaque à main armée contre le casino de Bruxelles, rue Duquesnoy. Ils ont pris la fuite avec un butin de 820.000 euros.

Font Le Soir

La realitat sempre supera la ficció.

Geopolítica ....i esperança!


Ban Ki-moon discusses regional hotspots with Egypt's President Mubarak in Cairo Iraq, Lebanon, Israel-Palestine and the crisis in Sudan's Darfur region were discussed during talks today in Cairo between President Hosni Mubarak and United Nations Secretary-General Ban Ki-moon, who said the Egyptian leader is a key partner in dealing with these hotspots .

I count on the counsel President Mubarak and the support of Egypt to address all the problems in this region,” Mr. Ban said at a press encounter with Foreign Minister Ahmed Abul Gheit after the meeting.

I explained to him that while the issue was mainly dealt with between the United Nations and the African Union, at this time, Arab Leaders should also try to help.”

Font Nacions Unides

Sembrar per no collir

Es lamentable que els esforços de la comunitat internacional es malmetin. Com a l'estat espanyol, el govern "oficial" es sord a la voluntat de part del poble administrat.

Excés d'asserssors i conultors de casa bona i nul enteniment.

-------------------------------------------------

Attack at main Sri Lanka airport


A military base adjoining Sri Lanka's only international airport has come under attack from suspected Tamil Tiger rebels, government officials say.

Passengers already on aircraft were disembarked and led to a shelter, while others trying to reach the airport were turned away and approach roads closed.

The airport was attacked in 2001 by Tiger rebels who killed 18 people and destroyed civilian and military jets.

Colombo airport is the country's only international passenger airport and it adjoins a military base, which houses some of the aircraft used in recent air strikes against Tiger rebel bases in the north of the country.

Sri Lanka has been sliding back into civil war for months, our correspondent says, and although a ceasefire does exist it is only on paper and both sides have been ignoring it for months.

The island is heavily reliant on the money which tourism brings in, so an assault on the airport could be very bad news for Sri Lanka's economy.

In the 2001 attack on Colombo airport, which involved suicide bombers, half of the country's national airline fleet was destroyed.


Font BBC
26 Martii dies 85ª anni est (86ª annis bisextis) in Calendario Gregoriano. 280 dies manunt.