19 de maig, 2007

Que es la violència ?


Staphilococos

MÓN

20 Maii dies 140ª anni est (141ª in annis bisextilibus) in Calendario Gregoriano. 225 dies manent.

Secundum Calendarium Romanum est ante diem decimum tertium Kalendas Iunias, quae a.d. XIII Kal. Iun. abbreviatur.


20 de maig.

Sant Bernardí de Siena (1380-1444), prev. franciscà, devot del nom de Jesús, patró dels publicistes i dels esparters. Sant Baldiri o Boi, mr.; sants Hilari i Silvi, bisbes; santa Basilissa, vg.

PAU CASALS

Rebo un correu de la Pilar Nicolau per a que signi, i difongui la campanya, en favor de la catalanització del Festival de Música "Pablo Casals" de Prada del Conflent.

Val la pena.


En la memoria de tots la seva memorable intervenció davant l'Assemblea de les Nacions Unides. Font Carles CampuzanoNascut al Vendrell el 29 de desembre de 1876, Pau Casals ha estat un dels millors violoncel.listes del segle XX. La seva relació amb Catalunya Nord, on va viure, és intensa.

El 1945 va ser nomenat Ciutadà d‘Honor de Perpinyà.

El 1950 va presidir a Perpinyà els Jocs florals de la Llengua Catalana, un any més tard, participà al primer festival de Prada al Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà, en commemoració del 200 aniversari de la mort de Bach...


Al llarg de la seva vida Pau Casals va lluitar constantment per la pau, la justícia, la llibertat i el seu país.

El 1971, en reconeixement a la seva actitud, el secretari general de les Nacions Unides, U-Thant, li va lliurar la Medalla de la Pau.


En aquella ocasió Pau Casals digué :
“Aquest és l’honor més gran que he rebut a la meva vida. La pau ha estat sempre la meva més gran preocupació. Ja en la meva infantesa vaig aprendre a estimar-la. (...). A més, sóc català. Catalunya va tenir el primer Parlament democràtic molt abans que Anglaterra. I fou al meu país on hi hagué les primeres nacions unides. En aquell temps – segle onzè – van reunir-se a Toluges – avui França – per parlar de la pau, perquè els catalans d’aquell temps ja estaven contra, CONTRA la guerra (...) Fa molts anys que no toco el violoncel en públic, però crec que he de fer-ho en aquesta ocasió. Tocaré una melodia del folklore català : El cant dels ocells. Els ocells, quan són al cel, van cantant: "Peace, Peace, Peace" (pau, pau, pau) i és una melodia que Bach, Beethoven i tots els grans haurien admirat i estimat. I, a més, neix de l’ànima del meu poble, Catalunya.


Enllaç a la pàgina del mal anomenat Festival Pablo Casals


Campanya realitzada amb el suport de:

--------------------------------------------------------------------

El testimoniatge gràfic

La mà d’obra barata i l’R+D+i

Carles Oriach fa avui al seu bloc (Un món fal·laç) un comentari molt interessant sobre la inversió en R+D+i . Comenta un article de La Vanguardia que, entre altres coses recull unes frases del que va dir José María Fidalgo, màxim dirigent de Comissions Obreres.

José María Fidalgo és una de les persones més qualificades que conec del món politico-sindical. L’he sentit en directe algun cop, davant d’empresaris, i la veritat és que té les idees molt clares. Si tots els dirigents sindicals fossin de la seva qualitat moltes coses serien diferents. Certament l’excés de mà d’obra barata allunya l’R+D+i. Per a què invertir si podem competir en preu en base a la mà d’obra barata?


Font Enric I. Canela

--------------------------

Un blog rigorós sobre universitat i societatManifestació a favor de l'okupació a Barcelona


Una manifestació pel centre de la ciutat clou avui la Quinzena per l'okupació de l'Assemblea d'Okupes de Barcelona. Els darrers dies, l'Assemblea ha mostrat el seu rebuig als interessos immobiliaris i l'especulació urbanística i ha fet diferents actes reivindicatius als centres okupats de la ciutat i viles properes. Avui, sota el lema 'Defensem els espais alliberats, per una cultura popular i anticapitalista', convoca una manifestació que surt del portal de l'Àngel a les cinc de la tarda

Font Vilaweb Okupes de BCN

Mèxic


Consells

Castellers


Les primeres constàncies que es tenen dels castellers apareixen com a Balls Valencians acabant les procesons religioses, tal i com es continua fent a Algemesí amb la Muixeranga. D'aquesta forma original segurament importada des de València, apareix la figura del casteller a finals del segle XVIII a Valls per les colles dels Xiquets de Valls. En aquest context, un castell és una construcció humana on intervenen desenes o centenars de persones que intenten enlairar-se l'una sobre l'altra d'una manera organitzada fins arribar a l'alçada més alta possible.

Els castellers tenen un lema casteller: "Força, Equilibri, Valor i Seny". Aquest resumeix les característiques d'un casteller:


 • Força : Son persones que acostumen a ser corpulentes.L'origen dels castells ve de la pagesia, i en aquella època els castellers eren persones acostumades a aguantar grans pesos i fer esforços.
 • Equilibri : El fet d'estar una persona sobre l'altre i, en la majoria de castells, a més amb altres persones en la mateixa alçada, implica un sentit de l'equilibri i la confiança en els altres molt fort.
 • Valor : Una característica de la gent que puja al castell, sobretot la canalla.
 • Seny : Tant a l'hora de planificar un castell, com a l'hora d'assajar-ho i tirar-ho a plaça, es necessita que tothom tingui seny ja que de l'esforç de tots depèn l'èxit del castell.

Històricament, els castells deriven d'uns balls populars anomenats Balls de Valencians (vegeu Moixiganga i Muixeranga) que al final de la seva ballada s'aixecava una figura, anomenada la torre. Actualment, els castells són construccions complexes, on els participants, o castellers, s'organitzen per formar estructures que poden arribar fins a nou o deu pisos.

Un castell està format per:

 • Pinya : la base del castell. És on es troba el gruix de persones, que donen suport al castell.
 • Tronc : la part visible del castell. Determina el grau de dificultat del castell, pel nombre de persones implicades. Així un TRES DE SIS, vol dir que el tronc es format per 3 persones a cada pis (a excepció dels tres darrers), i que té una alçada de 6 pisos (comptant des de la pinya).

El tronc està format en aquest cas, pels baixos (els que es situen abaix de tot del castell tocant de peus a terra), els segons, (el primer pis visible), els terços, (a sobre dels segons), els dosos (el pis de sobre els terços, format per dues persones, i primer pis del pom de dalt), l'acotxador (normalment el més petit del castell, que està amb un peu a cada dos, i acotxat agafat als braços dels dosos), i per últim l'enxaneta, (que trepitja als dosos i passa per sobre de l'acotxador, que li fa de subjecció, i quan aquest fa l'aleta, és quan el castell està carregat).

 • Folre : es situa a sobre de la pinya, que en aquest cas es diu soca, i té gairebé la mateixa forma que una pinya de castell sense folre. S'utilitza per a subjectar als terços i ajudar als segons en castells de més dificultat. Per exemple: el 3 de 9 amb folre.
 • Manilles: són els castellers situats sobre el folre, al nivell dels terços, i que ajuden a subjectar als quarts. Es sol utilitzar en els pilars de 8 (vegeu pilar de 8 amb folre i manilles), les torres de 9 o en els castells de 10 (vegeu 3 de 10 amb folre i manilles).
 • Puntals: són els castellers situats sobre les manilles, al nivell de quarts (vegeu el pilar de 9 amb folre, manilles i puntals).

Els castellers s'organitzen en colles castelleres, que rivalitzen entre elles per veure quina pot descarregar el castell més alt o més difícil. Així ho demostren cada dos anys (ininterrompudament des de 1980) en el concurs de castells que s'organitza a la plaça de braus de Tarragona.

La música de les gralles indica l'evolució del castell, a l'hora de carregar com de descarregar. El grup es composa de grallers i tabalers. Així des de la pinya es pot saber com evoluciona el castell. La peça que toquen durant l'evolució del castell s'anomena Toc de Castells, i està composta en varies parts, es comença tocant en funció del castell que s'està portant a plaça. Així doncs, si es tracta d'un castell de 7, es començarà tocant a la pujada dels terços, i si és de vuit a la pujada de quarts, i així successivament fins que l'anxaneta corona el castell, i es toca l'aleta. Acte seguit es comença a tocar la baixada, fins arribar a la sortida, que indica que el castell ha estat satisfactòriament descarregat.


Font Wiquipèdia

Dissabte ... random

randomBjork All is of Love

www.Tu.tv

Immune Gambians provide malaria vaccine hope


A vaccine for malaria looks tantalisingly close: researchers have isolated antibodies from the blood of people who have a natural immunity to the disease. When injected, the antibodies protected against malaria infection in a mouse study, researchers say.

The original antibodies – from 10 Gambians with a rare, natural immunity – were refined and strengthened using a novel animal testing system which for the first time mimics in mice the way malaria infects humans.

The new mouse model developed in the experiment could prove a useful screening tool to test other experimental antibodies, the researchers say.

Richard Pleass at the University of Nottingham, UK, and colleagues, who isolated and re-engineered the antibodies, are now hoping to start clinical trials to test the antibodies in humans.

Modified mice

At present, no reliable animal model exists for malaria. Mice do not get ill when infected by Plasmodium falciparum, the blood-borne parasite that causes malaria in people. And the immune system of mice shows a different response to humans when it comes into contact with the parasite.

This meant that, despite making a promising human antibody vaccine that had worked against the parasite in a lab dish, the team could not test it in a living animal.

... / ...

Font NewScientist

Central Africa needs ‘concrete measures’ to achieve stability, says Ban Ki-moon


17 May 2007 – Welcoming steps to approve a Central African pact against the illegal trafficking of arms and a code of conduct for the countries’ armed forces, Secretary-General Ban Ki-moon today told a United Nations-sponsored security meeting that such concrete measures were needed for the region to achieve lasting peace and stability..... FULL STORY>>

Font Nacions Unides

Eixamplant límits


Arqueólogos chinos que estudiaban figuras talladas en rocas descubrieron símbolos que podrían indicar que su escritura es mucho más antigua de los que se pensaba.

Según la agencia de noticias Xinhua, los investigadores identificaron más de 2.000 ideogramas de unos 8.000 años de antigüedad en las laderas de unos acantilados en el noroeste del país.


Estos símbolos tendrían una gran similitud con formas más tardías de la antigua escritura china que hasta el momento se cree que surgió hace unos 4.500 años.


Estos tallados de Damaidi fueron descubiertos en la década del 80 y cubren unos 15 kilómetros cuadrados con unas 8.000 figuras que representan el sol, la luna, las estrellas, dioses y escenas de caza, entre otras.

Font BBC

Democracia formal.... democracia real


SANGRUR: Jo ohda sar kalm kar ke liaega ohnu sone, chandi nal tol diange (get Gurmeet Ram Raheem's head and you will be weighed in gold and silver equal):

This was Takht Damdama Sahib jathedar Balwant Singh Nandgarh, one of the five Sikh head priests, calling for the head of Dera Sacha Sauda sect chief Gurmeet Ram Rahim Singh on Friday.

Announcing a bounty, just like the former UP minister Yaqoob Qureshi did for the head of the Danish cartoonist who had lampooned the Prophet, Balwant Singh said Sikhs couldn't tolerate the insult of their gurus and anyone equating themself with any guru was their enemy no. 1. Jathedar Nandgarh was in Sangrur for the cremation of Kamaljit Singh who was killed on Thursday night outside Sacha Sauda branch at Sunam.

The man was attacked while returning from the Sikh congregation at Damdama Sahib.


Font Times of India

19 Maii dies 139ª anni est (140ª in annis bisextilibus) in Calendario Gregoriano. 226 dies manent.

Secundum Calendarium Romanum est ante diem decimum quartum Kalendas Iunias, quae a.d. XIV Kal. Iun. abbreviatur.


19 de maig.

Beat Francesc Coll (1812-1875), prev. dominicà, de Gombrèn (Ripollès), fund. Dominiques de l'Anunciata, a Vic (RDA, 1856). Sant Pere Celestí, papa dimissionari (Celestí V), abans monjo i fund.; santa Ciríaca.

18 de maig, 2007

Sapere aude


Hola.....pasaba por aki y he leido tus dichos populares, ummmm. Lo siento pero lo primero ke me ha venido al pensamiento......"Machista o Marikon". Un saludo......karroza
------------------------
Agraïm el comentari.
Celebrem la reflexió.
Compartim el sentiment.

Encoratgem la participació.

de gustibus et coloribus no es disputandum

Manel Olivés - II -Tots tenim un passat....

Els divendres... els colors del món.

Roig. El pare nostre de fresita


Negre . Bon Nadal Fr. Franco.

QUATRE LLETRES PER L'AFRICA

El blocaire Marc Arza ens demana que escrivim quatre lletres per l'Africa. M'hi apunto i el felicito.

Jeffrey Sachs, en el seu llibre "El fin de la pobreza. Com conseguirlo en nuestro tiempo", afirma que la combinació de la geografia adversa i extrema pobresa que es donen a Africa originen la pitjor trampa de pobresa del món. Sachs defensa, amb vehemència, un increment substancial de l'ajut oficial al desenvolupament. Afirma que l'ajut a Africa ha estat escàs. Dels 30 dolars que el 2002 procedents de tot el món van destinar-se per africà subsaharià, 5 es van dedicar a pagar assessors dels països donants, 3 en ajuda alimentària i altres ajuts d'emergència, 4 dolars per pagar interessos del deute extern i 5 a operacions de reducció d'aquest deute. Estrictament en ajut ( escola, salut, infraestructures bàsiques,...) queden 12 dolars d'aquells 30 per africà.

Africa necessita vendre els seus productes agrícoles i manufacturats a Europa. I que es combati la corrupció i la maledicció del petroli. I el bon govern. I que hi hagi emprenadors, clar que sí. Moltes d'aquestes coses depenen dels africans. I clar que sí. Són els principals responsables del seu futur.

Però també hem d'assumir la nostra responsabilitat.

Aquesta primavera davant les costes de les illes Canaries se'n tornarà a recordar.

Font Carles Campuzano

Tratado del Libre Comercio con Perú.


De acuerdo a informaciones provenientes de los Estados Unidos, el gobierno y representantes del poder legislativo habrían llegado a un acuerdo sobre aspectos de política comercial, lo que permitiría alcanzar el consenso político para la ratificación en el Congreso del Tratado del Libre Comercio con Perú.

• Este acuerdo se habría logrado al incorporar algunas de las observaciones realizadas por los demócratas, referidas a aspectos laborales, de propiedad intelectual y medio ambiente.


• El Gobierno peruano mantiene cautela respecto a las modificaciones que se propondrían al tratado, aunque han adelantando que serian atendibles. Aún no queda claro si los probables cambios que sugeriría los Estados Unidos requerirían de una nueva discusión en el Congreso peruano.

• Con el TLC, el Perú obtendría de manera permanente las ventajes comerciales concedidas unilateralmente por los Estados Unidos bajo el ATPDEA, tratado temporal que vence en junio y que podría ser prolongado por seis meses más.

Asimismo, se espera que este acuerdo comercial tenga un impacto favorable sobre el dinamismo de la economía


Font Servei d'Estudis del BBVA

Aquest va pel tete Ernest , Honorable Ernestito
LLegeix els clàssics , rei !

dites populars

 • Dona finestrera, o puta o xafardera.
 • L'olla i la dona, reposada.
 • No creguis dona alguna perquè muden com la lluna.
 • Del mateix lloc, ni dona ni porc.
 • Qui té llenya fa estelles i qui té dona toca mamelles.
 • Casa governada per dones put a pixum.
 • Cordes i dones tot són embolics.
 • Quan la senyora es vesteix, el rellotge no existeix.
 • De Sentmenat ni dona ni gat.
 • Les dones són com els totxos: tot són forats .
 • Déu creà la terra, i descansà. Déu creà l'home, i descansà. Déu creà la dona... i ni l'home ni Déu van tornar a descansar mai més!

---------------------------------
NO EN SUBSCRIC CAP ! ! !
Per fer somriure Agustí, es clar.
Reflexionem, però la visió del món fins fa pocs díes.

Maathai: Change Kenya to Benefit People


The Green Belt Movement has two divisions.

Green Belt Movement Kenya and Green Belt Movement International.

Green Belt Movement Kenya


GBM Kenya is a non-profit grassroots non-governmental organization (NGO) based in Kenya. You can read a general overview of its work, find out about its achievements, survey its partners, study its annual report, and find a list of its staff experts.

GBM Kenya focuses on six core programs:


Green Belt Movement International

GBM International is a non-profit umbrella organization for GBM Kenya. To read a letter about GBMI from Wangari Maathai, click here.

GBMI has four goals:

Font The green belt movement

Why women leaders rise from ashes of tragedy


By Wene Owino This might sound unpalatable, even harsh, but it is a fact.

Ever since Nina Bang (Danish Minister of Education 1924-26) became the world’s first female Cabinet minister, democracy has been hostile to women with ambition for higher political office.

Instead, the best ally for such women has been dictatorship, bloodshed and conflict! This is the message driven powerfully home once more by the recent presidential elections in France....
» Read full article
» View larger photo

Font Kenya Daily
---------------------------
Paga la pena llegir amb calma l'article sencer. A la península es porta la ministra florero o la ministra pastora...

17 de maig, 2007

Malawi Kainja dumps MCP, joins DPP


Member of Parliament for Dedza South West and former Malawi Congress Party (MCP) secretary-general Kate Kainja has joined the Democratic Progressive Party (DPP), two years after being roped into President Bingu wa Mutharika’s Cabinet.

But MCP says it is not surprised with Kainja’s move, saying she has not been attending the party’s functions since Mutharika appointed her minister.


Announcing the defection at a press briefing on Wednesday in Lilongwe, Kainja said she has joined DPP after being swayed by Mutharika’s leadership style which, she said, is similar to that of the late Hastings Kamuzu Banda.

Font The Nation
-----------------------------------
Arreu els polítics fan canvis de parella.

Divendres músical


Aquest cap de setmana per a qui li agradi la música i l'art no estarà faltat de propostes. En primer lloc el cortsenc Kumbes del Mambo presentarà el seu nou disc als Lluïsos de Gràcia , aquest grup que és un habitual a la Festa Major de Gràcia ha titulat el seu nou disc Catxondeio i podeu adquirir l'entrada a 5 €.

En segon lloc des de Sonicas aquest divendres podreu gaudir de diferents sessions a l'Associació Cultural Albrícias , a partir de les 21h fins a les 24h, tindreu des de la DJA LInkahumana , com la Girl Monster. A les 24h per a qui li agradi el món del Second Life, el podrà gaudir en viu , ja que es farà una sessió especialitzada que porta el nom de Electrodark, on qui li agradi ballar no s'ho podrà acaba.

Font Transverssal Web

Junge Männer sind die größten Egoisten


Eine aktuelle Studie fördert es zu Tage: Junge Männer sind am stärksten auf sich bezogen.

Frauen und ältere Menschen sind dagegen weniger auf den eigenen Vorteil aus.

Nicht berücksichtigt wurde allerdings eine Gruppe von Menschen, die selbst die größten Egoisten in den Schatten stellt


Font Beliner Morgenpost
---------------------------------
De fet, és força obvi...només cal que mireu al vostre voltant.

Youth need more access to information technology, Ban Ki-moon says


17 May 2007 – United Nations Secretary-General Ban Ki-moon today urged policymakers and industry leaders to work together with young people to give more of them access to information and communications technology (ICT).

Font Nacions Unides

----------------------
Més informació potser vol dir més criteri.

La Belgique ne veut pas d'un traité trop modifié


La Belgique n'est prête qu'à accepter des « modifications mineures » au projet de Constitution européenne déjà négocié par les Etats-membres, a affirmé le ministre des Affaires étrangères, Karel De Gucht.

Karel De Gucht a également réclamé que les Européens renforcent leur Politique européenne de sécurité et de défense pour permettre à l'Union européenne de devenir un « acteur efficace et effectif » au niveau mondial et pour s'assurer que les autres instruments dont elle dispose, comme le commerce et l'aide au développement, s'accordent avec la politique étrangère des Vingt-sept.

Font Le Soir
------------------
O la U.E. és dels ciutadans i dels pobles o difícilment serà eficient i efectiva. Avui els interessos de les oligarquies i el buròcrates de cada Estat son e veritable fre.

Oxygen supplies for India police


Police stations across the Indian city of Calcutta have been equipped with oxygen devices to enable police to offset the effects of pollution.

The extra air is for the benefit of hundreds of traffic policemen in the city who have to brave some of the worst pollution in the world.

The move follows a recent report which said that some 70% of people in the city suffer from respiratory disorders.

It said that traffic police were among the worst hit by poor air quality.


Font BBC
--------------------------------------------------
Barcelona es una miniatura afortunada

18 Maii dies 138ª anni est (139ª in annis bisextilibus) in Calendario Gregoriano. 227 dies manent.

Secundum Calendarium Romanum est ante diem decimum quintum Kalendas Iunias, quae a.d. XV Kal. Iun. abbreviatur.


18 de maig.

Sant Joan I, papa (523-526) i mr. Sant Pròsper (s.VIII), bisbe de Tarragona. Sant Fèlix de Cantalici, rel. caputxí; santa Rafaela-Maria Porras, rel., fund. Esclaves del Sagrat Cor, Madrid (ACJ, 1877); beat Joan Gilbert, rel. mercedari, de Reus.


HD-DVD re-cracked six days *before* it is patched


AACS, the anti-copying system behind HD-DVD, has been cracked again before its next update was released. HD-DVD was cracked some months ago after the "processing key" for the discs was uncovered by a poster on the Doom9 message-board. In response, the AACS Licensing Authority "revoked" that key, so that new HD-DVD titles would no longer play on older players until they were updated.

The first DVDs with the updated keys ship on May 22, but the new keys have already been compromised -- that means that HD-DVD has been broken again, even before it was actively patched.

The AACS key was the subject of an enormous amount of controversy earlier this month, when the AACS-LA sent legal threats to sites that had included they key in their reportage of the initial break (my class blog received a threat, too). Although the key initially appeared on just a few sites, in the wake of the controversy, more than 1.3 million pages have now published the number. More people know how to break HD-DVD than own HD-DVD players.

This raises the question: what will AACS-LA do now? Key revocation doesn't work. Suing the Internet doesn't work. DRM doesn't work (this DRM took years and cost millions, it was broken in days, for free, by hobbyists). Pirates who download movies don't ever see DRM. Honest customers who buy media are the only people who ever get restricted by it -- and it's clear that a lot of people aren't willing to pay money for movies that are less useful than the pirate versions they can get for free. Link

Font Boing Boing

Korean trains in historic link-up

A pair of passenger trains have crossed the heavily fortified border between North and South Korea for the first time in more than 50 years.

The two trains - one travelling from the North and one from the South - each carried 150 invited passengers.

South Korea hailed it as a landmark in relations between the two countries.


Font BBC


Dos trens han tornat a unir avui, després de més de cinquanta anys, Corea del Nord i Corea del Sud, a través de la línia de demarcació militar que separa tots dos estats. Però no es tracta pas de la inauguració d'una línia de tren perm

anent, sinó d'unes proves de les noves línies fèrries que relligaran tot Corea, per la costa oriental i occidental. Podeu veure un vídeo de l'esdeveniment, publicat per la cadena pública sud-coreana KBS.


Font Vilaweb


Àfrica


Diada internètica. Àfrica desconnectada. Mai no he trepitjat Àfrica.

Al pas que anem, Àfrica ens trepitjarà a nosaltres. No malinterpreteu la darrera frase que he escrit. Europa no és cap paradís, però sempre és millor que l'infern africà. Si fos africà probablement em jugaria la vida per arribar a Europa. Com a bon europeu -cofoi burgès- només aspiro a fer un creuer per les illes gregues... i que no em tallin la connexió a internet. Àfrica? És la prova més evident de què déu és blanc o no existeix.


Font Entrellum , Catalunya FF

Dijous.... tech

Deep Space


They're not Gunna get us

Technorati Tag
Generated By Technorati Tag Generator

del.icio.us

Agenda castellera del mes de maig de 2007

Dissabte, 19 de maig de 2007

Barcelona (el Barcelonès)
Motiu:
Lloc:
Hora: 18:30
Colles:
Bordegassos de Vilanova
Castellers de Barcelona
Castellers de Sabadell

Algemesí (la Ribera Alta)
Motiu: 8ena Trobada de Muixerangues
Lloc: Plaça Major
Hora: 20:00
Colles:
Muixeranga d'Algemesí
Nova Muixeranga d'Algemesí
Capgrossos de Mataró
Colla Joves Xiquets de Valls

Barcelona (el Barcelonès)
Motiu: Festa de la Primavera
Lloc: Valllvidrera
Hora: 12:00
Colles:
Castellers de la Vila de Gràcia

Lleida (el Segrià)
Motiu: Aplec del caragol
Lloc: Camps Elisis
Hora: 19:30
Colles:
Castellers de Lleida

Palma, (Palma, Mallorca, Illes Balears)
Motiu:
Lloc: Escola Jaume I
Hora: 18:30
Colles:
Castellers de Mallorca


Diumenge, 20 de maig de 2007

Vilafranca del Penedès (l'Alt Penedès)
Motiu: Fires de maig
Lloc: Plaça de la Vila
Hora: 12:30
Colles:
Marrecs de Salt
Xicots de Vilafranca
Castellers de Vilafranca

Granollers (el Vallès Oriental)
Motiu: Fires de l'Ascensió
Lloc: Plaça Porxada
Hora: 12:00
Colles:
Xiquets de Tarragona
Minyons de Terrassa
Xics de Granollers

Barcelona (el Barcelonès)
Motiu: Mostra Entitats del Poble-Sec
Lloc: Plaça dels Ocellets
Hora: 12:00
Xiquets del Serrallo
Castellers de la Vila de Gràcia
Castellers del Poble Sec

Sants, Barcelona (el Barcelonès)
Motiu: creixement
Lloc:
Hora:
Colles:
Xiquets de Reus
Castellers d'Esparreguera
Castellers de Sants

Cerdanyola del Vallès (el Vallès Occidental)
Motiu:
Lloc:
Hora: 12:00
Colles:
Castellers de Molins de Rei
Moixiganguers d'Igualada
Castellers de Cerdanyola

Manresa (el Bages)
Motiu: Fira de maig
Lloc: Plaça Crist Rei
Hora: 12:00
Colla Jove Xiquets de Tarragona
Vailets de Ripollet
Tirallongues de Manresa

Sant Boi de Llobregat (el Baix Llobregat)
Motiu: Festa Major
Lloc: Plaça de l'Ajuntament
Hora: 18:00
Colles:
Castellers de Cornellà
Castellers de Sant Cugat
Nens del Vendrell

Algemesí (la Ribera Alta)
Motiu: 8a Trobada de Muixerangues
Lloc: Plaça Major
Hora:
Colles:
Muixeranga d'Algemesí
Nova Muixeranga d'Algemesí
Capgrossos de Mataró
Colla Joves Xiquets de Valls

Els Alamús (el Segrià)
Motiu:
Lloc: Plaça de l'Ajuntament
Hora: 12:00
Colles:
Castellers de Terrassa

Font LaMalla

Ivorians reach ‘turning point’ in peace process but challenges persist – Ban Ki-moon


The peace process in Côte d’Ivoire has reached “a unique turning point” after the signing of an agreement between the country’s rival political leaders two months ago, but many of the fundamental issues that led to its prolonged crisis remain unresolved, Secretary-General Ban Ki-moon warns today FULL STORY>>

Font Nacions Unides

16 de maig, 2007

El català és facil


-----------------------------------
Això és etrusc.
Si vols aprendre català

University of Cambridge Catalunya LLiure

High levels of biodiversity found in the deep ocean


"Astonishingly high and unexpected" - that's how Angelika Brandt from the Zoological Museum Hamburg, Germany, describes levels of biodiversity she and colleagues have discovered in the depths of the Southern Ocean.

The ANDEEP (Antarctic benthic deep-sea biodiversity) project, sampling down to 6348 metres, discovered 585 new species of crustacean.

Echoing former US defence secretary Donald Rumsfeld, the Census of Marine Life has produced "KUU" assessments on what is known, unknown, or unknowable. "The number of species out there are certainly unknowable, due to the fact that many are rare and that the Southern Ocean deep sea is vast," Brandt says.

Journal reference: Nature (vol 447, p 307)

From issue 2604 of New Scientist magazine, 16 May 2007, page 21
----------------------------------------- Ja va dir el filòsof que admetre la pròpia ignorància és el principi d'un llarg corriol.
17 Maii dies 137ª anni est (138ª in annis bisextilibus) in Calendario Gregoriano. 228 dies manent.

Secundum Calendarium Romanum est ante diem decimum sextum Kalendas Iunias, quae a.d. XVI Kal. Iun. abbreviatur

17 de maig.

Sant Pasqual Bailon (1540-1592), rel. franciscà mort a Vila-real, patró d'associacions i congressos eucarístics. Santa Restituta, vg.

Africa fights climate change but already suffering

By Muchena Zigomo JOHANNESBURG, May 15 (Reuters) -

Rising temperatures in Africa are blamed for droughts, floods and storms while the continent's fabled wildlife is struggling to adapt to shifting ecosystems that could lead to mass extinctions.
Scientists say Africa -- the world's poorest continent -- is already paying a high price for global climate change and must now figure out what it can do itself to slow the transformation. "There has been...

» Read full article
» View larger photoFont Kenya Daily
-------------------------------------------