09 de juny, 2007

Quatre lletres per l'Àfrica

5 mesos després re-cordo una cita d'en PPH sobre la humilitat I en la pràctica de cada dia, es tradueix en ser delicats amb tots. No fer cap mal a ningú, perquè estem enamorats de la Vida. Al costat dels pobres, ho anem aprenent: fent com ells, brollant la Vida d’allà on sembla que no hi ha res; recobrant la Vida allà on està més amenaçada; agrupant la Vida de les deixalles que els rics aboquen als marges de les ciutats i del camp

-------------------------------------------------------------------

Encaro les últimes setmanes a Libèria amb un no sé què al cos-cor-cap.


Aquesta havia de ser la penúltima setmana a Lofa, plena d'activitats, de visites, d'amunt i avall. Però un mosquit va decidir etzibar-me una bona malaria, que em va tenir enllitat des del diumenge tarda fins ahir dijous.

Ara mateix em queda una setmana. I tantes coses a fer. Tants documents dins l'ordinador a posar en odre, tantes coses a explicar a l'Ernest (el supervisor que continuarà tot sol sense mi). Tanta gent que voldria abraçar un cop més abans de marxar. Tants llocs que vull contemplar per última vegada, tantes converses que vull tornar a escoltar. Marxo amb un no sé què.

Els projectes de construcció de cases i escoles continuen, al menys durant una temporada. Sensació de no haver completat un cicle. No dic que els projectes s'haguin de tancar perquè el menda marxa, però les escoles són filles gestades amb paciència i passió, i no poder veure'ls-hi el rostre.... Marxo amb un no sé què.

... /...

Font Libèria

-------------------------------------------
No tingueu la mala bava de comparar am el que expliquem al post de sota.


L'altre Catalunya prodigiosa....


Una imatge agafada del fotolog de Consultant - acostuma a tenir instantànies força interessants -.

Em retorna al cap l'informe sobre el risc de pobresa i exclusió social que vaig esmentar dies enrera.

Hi ha qui s'omple la boca dient que és la esquerra , els bons, el progrés.... Avui e país no avança com cal i la escletxa en la distribució de renda i oportunitats es ja un abisme.

La mesocràcia pujoliana es desfà com el glaç de Groenlàndia, i el miratge d'un món civilitzat s'esvaeix.

El clan dels negocis de can Nicaragua - que no del carrer Còrsega - és arreu i el cinisme obre els telenotícies.

Avui el socialisme (un sarcasme la auto definició d'aquesta "cosa nostra") escampat com el mal de Mordor ofereix gestió (!) mediocritat i provincianisme .

Tenir 127 Molt Honorables Presidents per arribar a aquest port no sembla molt reeixit.
,
Mentrestant el Metro es cau a trossos, el tren ... no comments, l'aeroport .... , les autovies , els espais públics.

Mentrestant la escola, els hospitals, les llars de jubilats,....

Mentrestant el civisme, la perseverància, la convicció, la rectitud de principis,.....

Mentrestant.....

Qui dia passa any empeny!

Gràcies

Where do you come from ?9 Iunii dies 160ª anni est (161ª in annis bisextilibus) in Calendario Gregoriano. 205 dies manent.

Secundum Calendarium Romanum est ante diem quintum Idus Iunias, quae a.d. V Id. Iunias abbreviatur.9 de juny.

Sant Efrem (306-373), diaca siríac i doctor de l'Església. Sant Marí, ermità; sants Prim i Felicià, mrs.; santa Pelàgia o Pellaia, vg. i mr.; beat Josep Anchieta, prev. jesuïta; beata Anna-Maria Taigi, mare de família.

08 de juny, 2007

Divendres ...macedòniaWireless energy promise powers up


A clean-cut vision of a future freed from the rat's nest of cables needed to power today's electronic gadgets has come one step closer to reality.

US research
ers have successfully tested an experimental system to deliver power to devices without the need for wires.

The setup, reported in the journal Science, made a 60W light bulb glow from a distance of 2m (7ft).
WiTricity, as it is called, exploits simple physics and could be adapted to charge other devices such as laptops.

"There is nothing in this that would have prevented them inventing this 10 or even 20 years ago," commented Professor Sir John Pendry of Imperial College London who has seen the experiments.

Energy gap

The experimental setup consisted of two 60cm (2ft) diameter copper coils, a transmitter attached to a power source and a receiver placed 2m (7ft) away and attached to a
light bulb.With the power switched on at the transmitter, the bulb would light up despite there being no physical connection between the two.


Measurements showed that the setup could transfer energy with 40% efficiently across the gap.
The bulb was even made to glow when obstructions such as wood metal, electronic devices were placed between the two coils.

Power cycle


The system exploits "resonance", a phenomenon that causes an object to vibrate when energy of a certain frequency is applied.


When two objects have the same resonance they exchange energy strongly without having an effect on other surrounding objects. There are many examples of resonance.

Font
BBC
-----------------------------

També fora aconsellable , aprofitar la tapa i folrar-la amb panell solar.
Es simple net i sostenible. Perque no es fa?

Costa Rica rompe relaciones con Taiwán


El presidente de Costa Rica, Oscar Arias, anunció que su país rompió relaciones con Taiwán para iniciar, desde el pasado 1 de junio, relaciones diplomáticas con China.

Según dijo Arias, Costa Rica necesita establecer lazos más estrechos con China para atraer la inversión extranjera.


Taiwán y China han sido gobernados de manera separada desde el fin de la guerra civil en 1949, y ambos compiten por obtener reconocimiento diplomático.


Tras el anuncio de Costa Rica, el ministro de Relaciones Exteriores de Taiwán, James Huang, presentó su dimisión

Font BBC
----------------------------------------------------

Pinten bastos i la UE amb la boca petita i el cul apretat. En Barroso te fang als peus.
Economia real vs. economia especulativa


Manufacturing expanded 0.5% for the second consecutive month driven by output of autos and computers.

The output of motor vehicles surged 3.3% from 0.3% in March as automakers seem to have cleared inventories.

At the same time, the output of computers rebounded 2% from 0.7% in March, as several firms delayed the acquisition of computers waiting for Microsoft Corp.'s new Vista operating system.

Production of utilities jumped 3.5% boosted by an 11.7% increase in natural gas. Positive contributions from manufacturing and utilities were partially offset by a 2.8% drop in output of petroleum and coal products together with a 0.3% decline in mining.

The rate of capacity utilization jumped from 81.2% to 81.6%, 1.9 percentage points higher than its ten-year average.

Fed has expressed its concern about the rate of factory usage, which according to its last statement has the potential to sustain inflationary pressures.

Font Servei d'estudis del BBVA
-------------------------------------
Capacitat utilitzada i productivitat són dos referents bàsics. Potser no ho entén el Conseller Castells per això tenim el que tenim.

Al meu amic Alexàndre

Font Servei d'estudis del BBVA
--------------------------------------

Set pàgines il.lustarives que a ben segur aporten arguments a casa nostra.
LA PATUM - CORPUS


Avui és el dijous de CORPUS

Abans era festa a tot arreu. Des de la regularització de les festivitats religioses, endegada pel Vaticà a finals dels seixanta, moltes festes tradicionals s'han anat perdent mica a mica.


Tot i això ens han imposat un munt de dies festius sense deixar-nos dir la nostra. Com sempre es clar. El Corpus però encara resisteix al calendari, encara que la majoria d'actes, a molts llocs s'han traspassat al diumenge.

A Reus avui a primera hora repiquen les campanes del nostre campanar. Surten els gegants a ballar al Mercadal i per tots els carrers i places de Reus. A la tarda es menja la tradicional coca amb cireres. A la resta de l'article, podeu trobar tots els actes del dia d'avui a la meva ciutat.


Una de les festes de Corpus més lluïdes de tot Catalunya és la Patum de Berga. Ara fa uns quatre o cinc anys que no pujo a la Patum. Potser l'any que ve. Només de pensar amb aquella gentada a la plaça de Sant Pere de Berga, s'hem posa la pell de gallina.


Els gegants nous i els vells, els turcs i cavallets, els nans vells i els nous, les maces, el tabal, l'àliga, les guites, els plens, el tirabol... A sota us poso un vídeo dels plens de la Patum de l'altre any.

La part de baix de la pantalla és interactiva i us permet veure tota la Patum. Poseu-hi el ratolí sobre i moureu tot els salts patumaires.


Podeu anar a Berga avui o bé el diumenge. Tots dos dies es fa al migdia la Patum de lluïment i a la nit la Patum completa. Vosaltres mateixos. Si aneu al meu canal del YouTube, el Videogràrium podreu veure un grapat de vídeos sobre la Patum. I si voleu visitar tota la Patum en ple, a internet, us recomano la plana oficial que ens permet viure la festa de ben a prop: www.lapatum.cat. Enhorabona i bona Patum.


Font Consuetudinarium
-----------------------------------------------

07 de juny, 2007

Caïm i Abel


Algun dia els llibres d'història hauran d'explicar aquesta fosca etapa del postpujolisme; hauran d'explicar les claus de la guerra civil entre CiU i ERC, els motius ocults d'aquest seguidisme botifler d'ERC el qual atorga al PSC (PSOE) tot el poder possible mentre Catalunya, amontillada, s'espanyolitza cada cop més.

Moltes coses hauran de ser explicades. Alguns parlen de
convergenticidi. A mi només se m'acut remembrar la bíblica paràbola de Caïm i Abel.

El pastor de cabres acaba occint el pagès.
Manelic baixa de la muntanya... La gelosia, l'enveja, el ressentiment precipiten el fratricidi: "He mort Pujol, he mort Pujol..." voldrien cridar tots els manelics.

Que no es facin il·lusions, perquè se'ls girarà la feina, que l'ombra de
Pujol és ampla i allargada, que això d'aliar-se amb l'enemic (o amb el mateix diable) sempre porta males conseqüències.

Jo encara guardo molta esperança: tard o d'hora, les coses
cauen pel seu pes.

Font Entrellum
----------------------------------------------------------

Una autopsia que disecciona el cadaver amb profesionalitat. Gràcies Toni


Guardians del ramat


El "cuerpo" també s'apunta a la dieta special K.

l'Ou com Balla

Avui és la diada de Corpus, una festa ben antiga, i a molts indrets és costum de posar ous sobre els raig d'aigua dels brolladors perquè hi ballin.

La tradició de l'Ou com Balla va començar el segle XVII a molts claustres, com el de la catedral de Barcelona, on la tradició és més arrelada: també es pot veure a altes indrets de la ciutat, com a Ca l'Ardiaca (vegeu aquest vídeo, amb imatges filmades avui), a les fonts de l'Ateneu Barcelonès i al museu Frederic Marés.L'Ou com Balla als altres indrets

També és costum de fer ballar l'ou a Arenys de Munt, Cardona, Igualada, Lleida, Manresa, Sitges, Tarragona i Vic. A Barcelona, a més de la Catedral, es pot veure en alguns altres llocs, com ara a Ca l'Ardiaca, a les fonts de l'Ateneu Barcelonès i al museu Frederic Marés.

La processó del Convit a València

A València, a més, comença avui la celebració del Corpus. Ara, l'acte central, que és la processó del Convit, no es farà fins diumenge.

El Corpus a la Garriga

A la Garriga, l'acte central de la festa del Corpus serà diumenge, amb el parament de vint-i-tres catifes de flors.

Font Vilaweb

----------------------------------------------------------------------------------

Des de fa molts anys, quan arriba la festivitat religiosa del Corpus, a molts indrets de Catalunya és costum posar ous sobre els brolladors de les fonts i fer-los ballar amb la força de l’aigua. El ritus, tan simple com misteriós, desperta passions entre els estudiosos que discuteixen encara avui sobre el seu origen i significat.


El temps de Corpus Christi, que celebra entre els cristians l’Eucaristia, es a dir, l’encarnació del fill de Déu en pa i vi, és pels fidels un dels moments més importants en el cicle festiu anual. A més, aquests dies litúrgics coincideixen habitualment amb l’arribada de la calor i el despertar de la natura, cosa que marca bona part dels ritus propis de la festivitat.

Les clàssiques enramades i catifes de flors, que omplen carrers i places a moltes localitats del principat en aquestes dates, en són una bona mostra. Aquestes tradicions, recreacions d’ancestrals homenatges a les potències naturals, posteriorment cristianitzades, coexisteixen amb moltes d’altres que tenen un significat similar.

L’Ou com balla està directament relacionat amb aquest tipus d’activitats. Bàsicament consisteix en colocar un ou buit damunt del raig d’una font i deixar que es mantingui a l’aire implulsat per l’aigua. El brollador està habitualment ornamentat amb tot tipus de motius florals, que a més eviten que l’ou caigui a terra.Si l’ou cau sobre l’aigua i no es trenca, torna a rodolar fins al raig i s’enlaira de nou.Si l’ou no es trenca durant tota la jornada es considera bona senyal de cara al cicle que comença.

Un origen incert

Per a alguns savis aquest ritus és una metàfora del cicle de la vida i una referència al temps i al moviment continuu. Altres el veuen com un simple joc d’entreteniment propi dels temps de l’Edat mitjana. I d’altres associen l’ou amb el cos de Crist.

Com passa en l’àmbit dels significats, hi ha moltes teories respecte dels origens de tan curiosa manifestació. Una de les més esteses la situa a Itàlia, on un frare dominic va veure l’acte en un petit poble i quan es va traslladar a Barcelona va proposar de fer-ho a la Catedral. Altres versions parlen concretament de la ciutat de Nàpols, en temps d’Alfons el Magnànim on l’«uovo che danzava» era un pur entreteniment entre els cortesans.

Segons l'historiador barceloní Ramon Nonat, que estudiat els arxius del claustre, el ritual es va començar a celebrar a Barcelona l'any 1440. D’altres, menys científics, pensen que tot va sorgir d’un joc inventat pels cuidadors dels jardins del claustre, coneguts per les seves sorolloses oques.

Més enllà de la discussió sobre els origens, el que sí és cert és que la tradició ha arrelat a Catalunya, únic lloc de tot el món on actualment es fa ballar l’ou. Actualment destaca a Barcelona, Igualada, Cardona, Manresa, Martorell, Vic, Lleida, Tarragona, Vilanova i la Geltrú i Arenys de Munt.

A Barcelona, una de les ciutats on el ritus és més popular, es pot veure ballar l’ou en un circuit per les fonts de l’Ateneu Barcelonès, Casa de l’Ardiaca, claustre de la Catedral, església de Santa Anna, museu Federic Marés, Reial Acadèmia de la Bones Lletres, Palau del Lloctinent i parròquia de la Concepció al Poble Espanyol.

Mira.., mira l'ou com balla!

Font Festes org

-------------------------------------------------------------------------
Arxiu de la Catedral de Barcelona
http://www.catedralbcn.org
Barcelona (el Barcelonès)
93.310.06.69

----------------------------------------------------------------------
8 Iunii dies 159ª anni est (160ª in annis bisextilibus) in Calendario Gregoriano. 206 dies manent.

Secundum Calendarium Romanum est ante diem sextum Idus Iunias, quae a.d. VI Id. Iunias abbreviatur.


8 de juny.

Dedicació de la catedral de Tortosa (un cop acabada, 1597). Sant Guillem, bisbe de York; santa Cal¡líope, mr.; beat Jaume Berthieu, mr.

Dijous .... tech

MOS LondonLTJ Bukem - Horizons

Capacitat i atur


Font Servei d'estudis del BBVA

Europa a cop d'ull

In our previous issue we hinted the possibility that growth in Europe could surprise us positively and that the ECB could raise its reference interest rate beyond 4.25%.

Now we think that this possibility is materializing. The dynamism of activity in recent months makes us forecast that growth this year will not be very far from that recorded in 2006 (2.8%). Indeed, everything suggests that Europe will grow above its potential rate (which we estimate at above 2%) also in 2008.


We have additional arguments to be optimistic about the European economy. Our model-based tools for decomposing growth into its underlying factors suggest that current GDP growth is firmly based on supply factors.

In addition, the recovery of productivity growth, which we recognize is to a large extent cyclical, is nonetheless considerable. We also think that the recent investment boom and structural reforms in past years, especially labour market reforms, are being reflected in higher potential growth, which could be further expanded if reforms were extended to services markets, enhancing competition and lowering entry barriers.


Indeed, investment growth is at present the main factor that is sustaining growth. This has been a relative surprise, given the signs of fatigue that it showed in the second half of 2006.

Investment is reaccelerating and we expect that its current dynamism will continue during the coming quarters. Despite higher cost of financing investment projects, business climate continues to be very positive and expectations on profits for the next two years are quite favourable.
In the near future we still bet for a recovery of private consumption, although it is true that the latest figures have been disappointing.

Our conjecture is based on fundamentals, on employment expectations as measured by our synthetic indicator of employment creation and on the projected growth of disposable income.

A look at past expansive periods reveals that the delay of consumption in the current recovery is somewhat striking.

We trust that the growing optimism reflected in consumer surveys and the presumably high degree of cumulated pent-up consumption in past years will surface in the months to come.


Our indicator of inflation risks suggests that the probability for inflation to surpass the ceiling of 2% has increased in recent months, although not by much.

The latest data detect a deterioration of the more volatile components (energy and fresh food). In the medium term, and in a context of an output gap entering positive territory, demand-driven inflation risks seem to mount.

On top of that, wage inflation pressures might start kicking in as productivity accelerates, since we know that wide dispersion in productivity growth is not matched in Europe by dispersion in wage increases. This structural shortcoming suggests that an eye must be kept on future wage developments.
From now on, the moves of the ECB will become less predictable, once interest rates become closer to neutral levels.

The path of rate rises will depend more and more on incoming data, and the ECB wording for explaining its policy will presumably change. We think that rate rises will not stop at 4%; rates of 4.5% are appropriate given the current macroeconomic scenario and upwardly biased inflation risks.

Font Servei d'Estudis del BBVA
-----------------------------------------

Com sempre, vint pàgines solvents per fer la instantànea del moment.


Coral reveals increased hurricanes may be the norm


The recent increase in the number of major Atlantic hurricanes may just be a return to the norm after a period of unusually low storm frequency, say researchers.

Johan Nyberg of the Geological Survey of Sweden and colleagues used marine sediment cores of coral samples from the northeast Caribbean to build a proxy record of wind shear and sea-surface temperatures since 1730, and from this they estimated hurricane activity since that time.

High wind shear – the difference in speed and direction between low winds that blow close to the Earth's surface and winds that are higher up in the atmosphere – causes a decrease in rainfall, which generates denser coral.

This is because less rain runs off the land into the sea, raising the water's salinity and affecting the way coral polyps build their skeletons.
... /...

Font NewScientist
-----------------------

Corpus de Sang


El Corpus de Sang va ser un avalot protagonitzat a Barcelona, el 7 de Juny de 1640, per un nombrós grup de segadors, amb la connivència d´una bona part de la població local. Un petit incident al carrer Ample entre un grup de segadors i alguns barcelonins, en el qual un segador quedà malferit, precipità la revolta.

L’any 1640 fou un any decisiu i de greus conseqüències en produir-se, sobretot a partir del mes de maig, un alçament generalitzat de tota la població del principat de Catalunya contra la mobilització, i permanència sobre el país, dels terços de l’exèrcit reial (entrats a Catalunya a causa de la guerra amb França el 1635) i contra la pretensió que fossin allotjats dins les poblacions. Algunes es negaren a obrir les portes, com Sant Feliu de Pallerols, o Santa Coloma de Farners, on fou enviat l’algutzir Montrodon per dur a terme la instal·lació dels soldats; en la resistència dels vilatans l’algutzir trobà la mort. La represàlia duta a terme pels terços a Riudarenes (3 de maig) i a Santa Coloma de Farners (14 de maig) desencadenaria un ràpid alçament armat de vilatans i pagesos que, de les comarques gironines, s’estengué cap a l’Empordà, cap al Vallès i cap a Osona i el Ripollès.

"Visca la fe de Christ!", "Visca lo rey, nostre senyor!" i "Visca la terra, muyra lo mal govern!" van ser els lemes dels segadors que van originar la revolta popular del 7 de juny de 1640, dia conegut com el Corpus de Sang.

Els aldarulls es reproduïrien a Barcelona durant el dies següents. El balanç es clou amb un total d´entre 12 i 20 morts, majoritàriament funcionaris reials. La mort del virrei, el comte de Queralt, marcà però, un punt d´inflexió en el trencament entre Catalunya i Espanya i precipità l´inici de la "Guerra dels Segadors".

Font Wiquipèdia

=======================================================


=======================================================

La primavera del 1640, Francesc de Tamarit fou empresonat per l'autoritat reial, acusat de no facilitar, des del seu càrrec, les lleves i els allotjaments. Camperols revoltats van entrar a Barcelona el 22 de maig, possiblement amb la complicitat de les autoritats catalanes, i el posaren en llibertat.

El 7 de juny del mateix any, en el que es coneix com el Corpus de Sang, grups de segadors entren de nou a la ciutat i s'origina un motí, en el qual fou assassinat (no del tot aclarit) el comte de Queralt i virrei de Catalunya Dalmau III de Queralt. Aquest fet marca l'inici del conflicte que es converteix de seguida en una autèntica revolta social.

Fou succeït per l'anterior virrei Enric III d'Empúries que tot i gaudir de molt mala salut, va acceptar el nomenament, i per tercera vegada prestà jurament com a virrei de Catalunya el matí del 19 de juny de 1640. Després d'arrestar els dos comandants més impopulars de l’exèrcit castellà, la seva malatia s'agreujà i moria el 22 de juliol. Catalunya estava altre cop sense virrei, i els diputats es destacaven com les úniques figures d’autoritat en un territori escombrat per la revolució.

El setembre, l'exèrcit de Felip IV va ocupar Tortosa amb l'aliança senyorial catalana i del bisbe de la ciutat, que, com la totalitat dels bisbes que ocupaven les seus catalanes, era políticament reialista. L'ocupació fou seguida d'una duríssima repressió contra el poble revoltat.

El 17 de gener de 1641, davant l’alarmant penetració de l'exèrcit castellà, Pau Claris al capdavant de la Generalitat de Catalunya, proclamà la República Catalana, ara amb l'adhesió de la burgesia urbana descontenta per la pressió fiscal, acordant una aliança politicomilitar amb França. Tanmateix, per obtenir l'ajuda, es posava a Catalunya sota l'obediència de Lluís XIII de França.

Pocs dies després, i ja amb l'ajuda de l'exèrcit francès, la Generalitat obtingué una important victòria militar en la batalla de Montjuïc (26 de gener del 1641). Poc més tard moria Pau Claris, i la difícil situació local i internacional, dugué a la Generalitat a proclamar comte de Barcelona i sobirà de Catalunya al rei Lluís XIII, fins a la seva mort el 1643. El succeí Lluís XIV, el rei sol, fins el 1652.

Però durant la guerra, els mateixos conflictes anteriors amb els castellans es repetien ara amb els francesos. Les tropes franceses també provocaren malestar i entraren en lluita amb la població rural. De la mateixa manera, l'administració política francesa a Catalunya, tingué greus topades amb els organismes polítics i eclesiàstics catalans per no respectar les constitucions.

França aconsegueix, durant l’estiu del 1642, l’ocupació de Perpinyà i de Salses i amb això el control dels comtats de Rosselló i de Cerdanya, el seu objectiu immediat. Després de dominar Tortosa, Felip IV aconseguia Tarragona i Lleida el 1644. Tortosa es mantingué sota sobirania castellana fins al 1648, en què fou conquerida pels francesos, que s’hi mantingueren fins al 1650. El conflicte s'allargà més enllà de la Pau de Westfàlia (1648), amb l'enfrontament de dos sobirans i de dues Generalitats. A França, la guerra de la Fronda del 1651, afeblia les possibilitats militars franceses a Catalunya.

El 1652 Barcelona, després d'un any de setge i l'entrada de la pesta, queia en mans de l'exèrcit de Felip IV comandat per Joan Josep d'Àustria. D'aquesta manera es posava fi al conflicte i les autoritats catalanes restaven novament sota l'obediència del rei castellà. Les tropes franceses encara es mantingueren a Catalunya durant set anys fins la signatura del Tractat dels Pirineus el 1659, ocupant Roses, envaint l'Empordà, assetjant Girona, escometent el Vallès, ocupant temporalment Cadaqués, Castelló d'Empúries, Solsona i Berga.

Durant la major part de la guerra, la línia divisòria entre les dues sobiranies seguiria aproximadament el Llobregat amunt, trencaria vers Igualada i Cervera i la Seu d’Urgell, totes tres de la banda francesa. Incursions des d’una i altra banda feren oscil·lar aquesta línia. La dominació francesa va quedar reduïda des del 1652 als comtats de Rosselló i Cerdanya i a la fortalesa de Roses, que havia estat ocupada el 1645.

Amb el Tractat dels Pirineus, França renunciava al Principat de Catalunya però s'annexionava el Rosselló, el Conflent i part de la Cerdanya. Catalunya conservava les seves institucions i les seves constitucions, però França abolia totes les dels territoris controlats.

=================================================================Font Wiquipèdia

--------------------------

Avui encara un Bourbon jeu a les nostres espatlles.7 Iunii dies 158ª anni est (159ª in annis bisextilibus) in Calendario Gregoriano. 207 dies manent.

Secundum Calendarium Romanum est ante diem septimum Idus Iunias, quae a.d. VII Id. Iunias abbreviatur.


7 de juny.

Sant Robert, abat cistercenc; sants Pere, prev., i Vistremond, monjo, mrs. a Sevilla; beata Anna de Sant Bartomeu, vg. carmelitana, de Medina del Campo.

06 de juny, 2007

Dimecres..... arrels a la terra.

Resposta a un dubte filosòficCosmopolites---------------------
Gràcies IPB per les píndoles

Agenda Castellera

Calendari d'actuacions:


Dimats, 5 de Juny 2007 - Dimats, 12 de Juny 2007


Dissabte, 9 de Juny 2007

ESPLUGUES DE LLOBREGAT, Festes del barri de Finestrelles a les
C/ Plaça no especificada ESPLUGUES DE LLOBREGAT

Colles Punts Actuació
C. Esplugues
C. Rubí


Dissabte, 9 de Juny 2007

TERRASSA, Festes barri Sant Llorenç a les
C/ Parc del Mil·lenari TERRASSA

Colles Punts Actuació
M. Terrassa


Dissabte, 9 de Juny 2007

SABADELL, Festa i Tradició Plaça del Gas a les 18:30
C/ Plaça del Gas, 08201 Sabadell

Colles Punts Actuació
C. Jove C. Sitges
C. Sabadell
C. Cerdanyola


Dissabte, 9 de Juny 2007

GARRIGA, LA, Festa Major de Corpus a les
C/ Plaça de l’Esglèsia GARRIGA, LA

Colles Punts Actuació
X. Granollers
C. Vila de Gràcia


Diumenge, 10 de Juny 2007

ARBOÇ, L´, Diada d´aniv. dels Minyons a les 12:00
C/ Carrer Major ARBOÇ, L´

Colles Punts Actuació
C. Barcelona
C. Vella Valls
C. Lleida
M. Arboç


Diumenge, 10 de Juny 2007

SANT ADRIÀ DEL BESÒS, Festes del Barri de La Catalana a les
C/ Plaça no especificada SANT ADRIÀ DEL BESÒS

Colles Punts Actuació
C. Mollet
C. Badalona


Diumenge, 10 de Juny 2007

CORNELLÀ DE LLOBREGAT, Diada de Festa Major Plaça de l Església a les 12:00
C/ Plaça de l Església 08940, Cornellà de Llobregat

Colles Punts Actuació
C. Cornellà
C. Vilafranca
M. Terrassa


Diumenge, 10 de Juny 2007

SABADELL, Festes del Club Falcons a les 12:00
C/ Plaça no especificada SABADELL

Colles Punts Actuació
C. Sabadell


Diumenge, 10 de Juny 2007

VALLS, Diada 25è aniv Inaug Local Joves a les 13:00
C/ Plaça de l'Oli VALLS

Colles Punts Actuació
C. Jove X. Tgna
C. Sants
C. Joves Valls


Diumenge, 10 de Juny 2007

BESALÚ, 1a Trobada Colles Cast. del Gironès a les 12:00
C/ Plaça no especificada BESALÚ

Colles Punts Actuació
M. Salt
C.C. Figueres
X. Olot------------

Font Web Castellera