16 de juny, 2007

La selecció catalana juga els quarts de final de la Copa del Món de futbol sala

El combinat espanyol va ser eliminat pels argentins

La selecció catalana de futbol sala juga els quarts de final de la Copa del Món de Futsala contra l'actual campiona, la selecció del Paraguai, a la ciutat siberiana de Mirnyi.

Avui també juguen Bielorússia-Anglaterra, Rússia-Israel i Argentina-Angola.

Les quatre seleccions guanyadores jugaran els dies 17, 18 i 19 en una petita lliga que decidirà la vencedora del trofeu. La selecció espanyola fou eliminada dijous (2-1) per l'argentina..


Font Vilaweb

-----------------------

Potser España es trenca i cal treure al carrer la 'Legión' i la 'División acorazada Brunete'.

Es una suggèrencia implantar el toc de queda i tencar fronteres. Per si arriba a la final.

Preparant la Flama


L'aplec del Canigó d'avui prepararà la flama de Sant Joan

Avui començen els ritus de la flama de Sant Joan al Canigó.

Centenars de persones vingudes de tot el país acampen entorn del refugi de Cortalets, al peu de la muntanya.

Demà pujaran al cim i hi deixaran els petits feixos de llenya que cadascú haurà portat de la seva població.

El cap de setmana vinent s'encendran amb el foc que es guarda al Castellet de Perpinyà, i amb les flames d'aquest foc s'encendran totes les fogueres del país.


Divendres, dia 22 de juny, tres excursionistes del Cercle de Joves de Perpinyà agafaran el foc que hi ha encès al Castellet de Perpinyà, el posaran en una urna i s'enfilaran al cim del Canigó.

Passada la mitjanit, a les 0,01 del dia 23, els primers grups sortiran del cim i començaran a distribuir la flama per tot el país amb què s'encendran les fogueres del vespre següent.


Font Vilaweb

--------------------------------


Masriera (VII)


Xàtiva recorda que, fa tres-cents anys, fou totalment cremada


L'incendi va durar gairebé un any


Una cercavila ha recorregut avui Xàtiva per recordar que, fa tres-cents anys, les tropes borbòniques la calcinaren completament. Ha estat organitzada per l'Associació d'Amics de la Costera, Acció Cultural del País Valencià i la Societat Coral el Micalet. En la cercavila, que ha eixit a les sis de la vesprada i que ha anat de la plaça de Sant Jaume al Jardí de la Pau, s'hi han interpretat danses i figures del Corpus de Xàtiva, amb acompanyament de dolçainers i tabalers.

L'incendi de Xàtiva va començar el 19 de juny de 1707 i va durar fins el març del 1708. Únicament se'n varen salvar les esglésies i els béns dels felipistes. Més tard, Felip V va ordenar la reconstrucció de la vila, que volia anomenar Colonia Nueva de San Phelipe. Des d'aleshores, els habitants de Xàtiva porten el motiu de 'socarrats'.

Coincidint amb aquesta commemoració, la Casa de la Cultura de Xàtiva presentarà, dilluns, el dos últims llibres de l'editorial Ulleye: 'Fray Carlos Castañeda y la guerra de sucesión en Xàtiva' i 'La destrucción de Xàtiva y el gobierno de la ciudad en el exilio (1707-14)'. El primer és el manuscrit del frare Carlos Castañeda que relata l'ocupació i destrucció de Xàtiva per l'exèrcit borbònic. El segon és un estudi sobre què va passar el 1707 a la ciutat, basat en la informació recollida per Germà Ramírez Aledón.

Font Vilaweb

-----------------------------Where do you come from ?Font Mi arroba
--------------------
La globalització demanda blogs universals.

XARXA DE BLOCS SOBIRANISTES

Arribem als 400 sindicats - www.xbs.cat

La Xarxa de Blocs Sobiranistes, la XBS, de la que soc membre, ha arribat als 400 blocs sindicats. Els administradors de la XBS ens han fet arribar a tots els catosfèrics adherits, aquest comunicat que us reprodueixo:Amic Consueta nosaltres tambe hi sóm !


La XBS ha arribat als 400 blogs sindicats!

Benvolguts catosfèrics,

El dilluns 11 vam assolir la fita dels 400 catosfèrics. Aquesta fita és força simbòlica per als quatre promotors de la idea, ja que va ser la primera fita important que ens varem marcar, ja fa uns vuit mesos. Aleshores ens vam marcar aquesta fita com a punt de partida per a assolir d’altres més importants.

En el camí ens hem trobat, però, imponderables que endarrereixen la marxa i l’assoliment de nous objectius.

Volem fer-vos saber, però, que no ens aturem i que continuem treballant per tal que la XBS continui creixent per a afavorir el món sobiranista/independentista.

Salutacions i endavant les atxes!

Font Xarxa de Blocs Sobiranistes

---------------------------------------------

L'allau és imparable i els almogàvers a punt.


17 Iunii dies 168ª anni est (169ª in annis bisextilibus) in Calendario Gregoriano. 197 dies manent.

17 de juny.

Sant Gregori Barbarigo, bisbe de Bèrgam i de Pàdua (s. XVII); santa Emília Vialar, vg. fund. (+1856); beat Pau Buralls, bisbe.
Negre
Dansa de la Mort

La Dansa de la Mort és una representació més dins els actes de la processó de dijous sant a Verges, formant no obstant un quadre únic, herència de l'Edat Mitjana catalana i europea. Actualment aquest festivitat de caire religiós està declarada Festa tradicional d'interès nacional.

La Processó de Verges

La Processó de Verges és la representació anual d'un misteri tradicional que té les seves arrels en l'origen del teatre català, en plena època medieval. No és, tal i com es podria pensar, el manteniment assèptic i arqueològic d'unes formes i costums ancestrals sinó que és un acte dinàmic i sensible a les aportacions de la història d'un poble que viu en una cultura que evoluciona.

El misteri que es representa en l'actualitat es basa en un llibre en vers de Fra Antoni de Sant Geroni, autor que pertany a l'època que habitualment es defineix com a decadència de la literatura catalana.

En parlar de la Processó de Verges, hem de tenir en compte dues partes:

Una primera part que comença amb l'escenificació a la plaça del poble dels tres anys de la vida pública de Jesús, amb una insistència especial sobre els darrers dies (venda, presa, i condemna). S'aprofita l'espai escènic de la plaça, i el decorat natural de les muralles i torres de fortificació de la vila medieval.

Un cop acabada la representació de la plaça els actors es traslladen a la parròquia, punt de reunió per al començament de la Processó. A partir d'aquest moment els carrers del poble esdevenen l'escenari per on evolucionen els actors fins que arriben al turó de l'església, que simbolitza el Gòlgota, i, per tant, al final de la representació.

Esment especial mereix la Dansa de la Mort, gènere de dansa que en l'època medieval era comú de tota l'Europa occidental, i que en l'actualitat és una relíquia única que es preserva dins de La Processó de Verges.

Font Viquipèdia

----------------------------------------------------------------------------

BlancEl Cant de la Sibil·la és un drama litúrgic i cant gregorià que s'interpreta a les esglésies de Mallorca (entre les quals destaca la catedral de Palma) i l'Alguer la nit de Nadal. Es té notícia de la seva interpretació durant l'edat mitjana a moltes seus catalanes (entre les quals Barcelona, Girona, Vic, Montpeller i Tarragona) on es conserven fragments del text. A més, n'existeixen versions en llatí i provençal. A Ontinyent, País Valencià, es representa la nit de cada 22 de desembre a l'església de l'Assumpció de Santa Maria

Font Viquipèdia
----------------------------------

Lo jorn del Judici
parrà qui haurà fet servici.
Jesucrist, Rei universal,
home i ver Déu eternal,
del cel vindrà per a jutjar
i a cada u lo just darà.
Gran foc del cel davallarà;
mars, fonts i rius, tot cremarà.
Daran los peixos horribles crits
perdent los seus naturals delits.
Ans del Judici l'Anticrist vindrà
i a tot lo món turment darà,
i se farà com Déu servir,
i qui no el crega farà morir.
Lo seu regnat serà molt breu;
en aquell temps sots poder seu
moriran màrtirs tots a un lloc
aquells dos sants, Elies i Enoc.
Lo sol perdrà sa claredat
mostrant-se fosc i entelat,
la lluna no darà claror
i tot lo món serà tristor.
Als mals dirà molt agrament:
—Anau, maleïts, en el turment!
anau-vos-ne en el foc etern
amb vòstron príncep de l'infern!
Als bons dirà:—Fills meus, veniu!
benaventurats posseïu
el regne que us he aparellat
des que lo món va esser creat!
Oh humil Verge! Vós qui heu parit
Jesús Infant aquesta nit,
a vòstron Fill vullau pregar
que de l'infern vulla'ns lliurar!
Lo jorn del Judici
parrà qui haurà fet servici.
----------------------------------

Quatre lletres per l'Africa

Kofi Annan acepta presidir la Alianza para la Revolución Verde en AfricaEl ex secretario general de las Naciones Unidas Kofi Annan anunció hoy en la 17 edición africana del Foro Económico Mundial (FEM) que ha aceptado el puesto de primer presidente de la Alianza para la Revolución Verde en Africa (AGRA, en sus siglas en inglés).

La AGRA es un esfuerzo mundial, pero gestionado por africanos, para ayudar a que los millones de pequeños campesinos y agricultores de subsistencia de este continente dejen de padecer pobreza y hambre.

Annnan explicó que los programas de la AGRA se centran en soluciones prácticas para incrementar, a corto y largo plazo, la productividad agrícola del campesino africano, a la vez que se intenta proteger la biodiversidad y el medio ambiente.

Para lograrlo, la Alianza centrará sus esfuerzos en los elementos básicos de la agricultura de subsistencia: las semillas, la tierra, el agua, la obtención de abonos y créditos, el acceso a los mercados y las mejoras en la educación y la política agrícolas.

"Aunque la ciencia aporta todo tipo de soluciones, por ahora no vamos a utilizar semillas manipuladas genéticamente, sino que vamos a centrarnos en las variedades indígenas (sorgo y mijo) y las cosechas que ya se plantan en Africa (maíz, mandioca y patatas)", explicó Annan.

Actualmente, Africa es el único continente donde la producción agrícola ha disminuido y en los últimos 15 años el número de africanos que viven con menos de un dólar al día ha aumentado en un 50 por ciento.

Se calcula que un tercio de la población del continente padece hambre, situación que puede agravar el cambio climático.

"Para solucionar el problema hay que conseguir que estos campesinos en pequeña escala, que en su mayoría son mujeres, puedan cosechar y vender sus productos a fin de poder alimentar a sus familias, sus comunidades y sus países, pero siempre respetando el medio ambiente", explicó el nuevo presidente de la AGRA.

La Alianza fue creada en 2006 con las donaciones de la Fundación Bill & Melinda Gates y la Fundación Rockefeller, que destinaron 150 millones de dólares para lanzar el proyecto y se han comprometido a seguir financiándolo parcialmente en el futuro.

"Aunque AGRA será dirigida por africanos, necesitamos forjar alianzas con instituciones publicas y privadas y con la sociedad civil de Africa y el resto del mundo a fin de que en los próximos diez o veinte años podamos duplicar o triplicar la producción agrícola del continente", dijo Annan.

Font Invertia

-------------------------------

XXI FESTIVAL Castell de Peralada 2007

Després de vint edicions d'una indiscutible qualitat, El Festival Castell de Peralada, ocupa sens dubte, una posició destacada entre els Festivals de música que se celebren en el nostre país, i fins i tot més enllà de les nostres fronteres.

Amb l'engegada del projecte Petit Peralada, el Festival Castell de Peralada fa una aposta de futur.

És la seva particular aportació a l'esforç conjunt que realitzen
els programadors per crear el públic del matí, en aquest cas, gràcies a produccions pensades per a nens a partir dels tres anys.

Conscient de la necessitat de la renovació del públic, el Festival s'ha proposat començar a establir llaços amb qui justifiquen la continuïtat d'una iniciativa com aquesta, posant a l'abast dels reis de la casa quatre muntatges que els acosten a la música clàssica, al teatre i al jazz. Aquests espectacles, aptes per a tota la família, són a més l'excusa més innovadora de l'estiu català per a establir complicitats entre els membres del clan familiar. Mai tan prop dels nens gaudint amb els mateixos espectacles!


Divendres 20 de juliol, 22:00h CONCERT INAUGURAL– Auditori Jardins del Castell Saint Petersbourg Philarmonic Orchestra Yuri TEMIRKANOV, direcció musical

Dissabte 21 de juliol, 22h. – Auditori Jardins del Castillo GEORGE BENSON & AL JARREAU
Diumenge 22 de juliol, 21h. - Auditori Jardins del Castillo JARRETT, PEACOCK & DEJOHNETTE

Divendres 27 i diumenge 29 de juliol, 22h. - Auditori Jardins del Castell “ELS CONTES DE HOFFMANN”, de Offenbach

Dissabte 28 de juliol, 22h. – Auditori Jardins del Castell XIV GRAN CONCERT DE MÚSICA CATALANA

Diumenge 29 de juliol, 18.30h. – Pavelló Jardins del Castell Pirats: els joglars flotants Una producció de ÚNICS PRODUCCIONS

Dimarts 31 de juliol, 19h. – Església del Carmen LA MÚSICA DEL “MISTERI D'ELX” Versió Orquestrada per a veus mixtes, de la representació declarada patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Dimarts 31 de juliol, 22h. – Auditori Jardins del Castell NIT DE GOSPEL: THE CAMPBELL BROTHERS

Dimecres 1 d'agost, 22h. – Auditori Jardins del Castell MIGUEL BOSÉ “PapiTour ‘07”

Dijous 2 d'agost, 22h. – Auditori Jardins del Castell AINHOA ARTETA Cançó Iberoamericana
Divendres 3 d'agost, 22h. – Auditori Jardins del Castell GAL•LA LÍRICA

Dissabte 4 d'agost, 22h. – Auditori Jardins del Castell MEMORIAL LUIS POLANCO CANTI I ORQUESTRA
Diumenge 5 d'agost, 18.30h. – Pavelló Jardins del Castell Els meus primeres quatre estacions Musical de Llaura MALIKIAN

Diumenge 5 d'agost, 22h. - Auditori Jardins del Castell NIT DE RUMBA CATALANA “TEMPS DE CALÓ”

Dimarts 7 i dimecres 8 d'agost, 22h. – Auditori Jardins del Castell JULIO BOCCA“Adiós hermano cruel”

Dijous 9 d'agost, 19h. – Església del Carmen RECITAL DE FLAUTA I ARPA “De Bach a Guinjoan”

Divendres 10 i dissabte 11 d'agost, 22h. – Auditori Jardins del Castell BALLET FLAMENCO DE ANDALUCÍA“Romancero Gitano”, de Federico García Lorca (1989 – 1936)

Diumenge 12 d'agost, 18.30h. – Pavelló Jardins del Castell Romeo i Julieta per a nens i nenes Basada en l'obra original de W.SHAKESPEARE

Dimarts 14 d'agost, 22h. – Auditori Jardins del Castell BOSTON BALLET “La Sylphide”
Dimecres 15 d'agost, 22h. - Auditori Jardins del Castell BOSTON BALLET “Classic Balanchine”

Dijous 16 d'agost, 18.30h. – Pavelló Jardins del Castillo Nora i el Jazz Amb la BIG BAND DE GRANOLLERS

Dijous 16 d'Agost, 22h. - Auditori Jardins del Castell “EL BARBERO DE SEVILLA”, de Rossini

Dissabte 18 d'agost, 22h. - Auditori Jardins del Castillo CALIXTO BIEITO “Els Perses. Réquiem per una guerra” A partir del text d'ÈSQUIL

Diumenge 19 d'agost, 22h. – Auditori Jardins del Castell SERRAT Y SABINA“Dos Pájaros de un tiro”

Font Cap Creus on line
------------------------------------

Cacao en Londres dentro de rango, lluvias Africa frenan ganancia


Los futuros de cacao en Londres permanecían estables dentro de un rango de cotización el miércoles, con ganancias limitadas por beneficiosas lluvias en Africa occidental, dijeron operadores.

La posición referencial para septiembre subía tres libras esterlinas, a 1.029 libras esterlinas (2.027 dólares estadounidenses) la tonelada, con un volumen moderado de 2.137 lotes a las 1220 GMT.

"Las lluvias (en Africa occidental) y la toma de ganancias están obstaculizando el alza, con la industria dando soporte," dijo un operador.

La cobertura de precio fijo de la industria permaneció baja, dijeron operadores.

"Los precios están demasiado altos para la industria," observó otro de los consultados.

Operadores dijeron que el mercado esperaba noticias para dar nuevos ímpetus, pero los precios no parecen estar cerca de los niveles técnicos clave.

Redtower Research consideró el precio de 1.014 libras esterlinas como un nivel de soporte clave para el contrato de septiembre, con una resistencia a corto plazo a 1.040 esterlinas.

Fuertes lluvias en Costa de Marfil la semana pasada en las zonas productoras de cacao brindarán amplia humedad para los brotes que se están desarrollando más tarde que lo usual, luego de meses de clima seco, dijeron granjeros esta semana.

Eso podría presionar al mercado y los operadores estaban atentos a una pausa por debajo del reciente rango de transacciones.

Las compras de cacao declaradas por privados a los reguladores de la industria de Ghana alcanzaron 567.908 toneladas entre el 13 de octubre y el 24 de mayo, dijo una fuente de la industria el martes.

(1 libra esterlina = 1,9703 dólares estadounidenses)

Font Reuters Africa
---------------------------------------------------

Això són els "animal spirits" i els "imponderables" del mercatPerspectiva Internacional


Durante 2007 la actividad económica mantendrá su notable dinamismo, aunque su crecimiento se moderará levemente.

Actualmente, la economía mundial se encuentra inmersa en su mayor expansión cíclica desde la crisis petrolera de los años setenta, expandiéndose por quinto año consecutivo a tasas superiores al 4.0%. Sin embargo, lo más característico de este ciclo es la amplia base geográfi ca que respalda el crecimiento global.

Así, los principales motores del crecimiento seguirán siendo los países emergentes, con Asia y, especialmente, China, de actores protagonistas.

En cuanto a los desarrollados, la zona euro sigue acumulando sorpresas positivas en actividad y nuestras expectativas de crecimiento, ya por encima del potencial, se ubican un crecimiento del PIB del 2.5%. Japón, segunda mayor economía del mundo, consolida su recuperación económica, tras una década sumida en la defl ación.

Sin embargo, es EUA, uno de los principales referentes a nivel global, donde recaen las mayores incertidumbres. A la preocupación en torno al ajuste del sector inmobiliario, agudizada con las incertidumbres procedente desde el mercado sub-prime (el segmento más riesgoso del mercado hipotecario), se le une ahora la debilidad transitoria de la inversión no esidencial.

No obstante, teniendo en cuenta la fortaleza de los fundamentales del sector empresarial que sustentan la inversión, así como la solidez del empleo y del consumo, la economía recuperará su dinamismo en la segunda parte del año.

Pese a ello, los riesgos derivados de un ajuste más acusado de la inversión no residencial o del sector inmobiliario en EUA siguen protagonizando junto al impacto que el riesgo geopolítico pueda tener sobre el riesgo del petróleo, los mayores riesgos a nivel global.

Durante 2007 la actividad económica mantendrá su notable dinamismo, aunque su creciminto se moderará levemente. Actualmente, la economía mundial se encuentra inmersa en su mayor expansión cíclica desde la crisis petrolera de los años setenta, expandiéndose por quinto año consecutivo a tasas superiores al 4.0%.

Sin embargo, lo más característico de este ciclo es la amplia base geográfi ca que respalda el crecimiento global.

Así, los principales motores del crecimiento seguirán siendo los países emergentes, con Asia y, especialmente, China, de actores protagonistas. En cuanto a los desarrollados, la zona euro sigue acumulando sorpresas positivas en actividad y nuestras expectativas de crecimiento, ya por encima del potencial, se ubican un crecimiento del PIB del 2.5%.

Japón, segunda mayor economía del mundo, consolida su recuperación económica, tras una década sumida en la deflación.

Sin embargo, es EUA, uno de los principales referentes a nivel global, donde recaen las mayores incertidumbres. A la preocupación en torno al ajuste del sector inmobiliario, agudizada con las incertidumbres procedente desde el mercado sub-prime (el segmento más riesgoso del mercado hipotecario), se le une ahora la debilidad transitoria de la inversión no residencial.

No obstante, teniendo en cuenta la fortaleza de los fundamentales del sector empresarial que sustentan la inversión, así como la solidez del empleo y del consumo, la economía recuperará su dinamismo en la segunda parte del año.

Pese a ello, los riesgos derivados de un ajuste más acusado de la inversión no residencial o del sector inmobiliario en EUA siguen protagonizando junto al impacto que el riesgo geopolítico pueda tener sobre el riesgo del petróleo, los mayores riesgos a nivel global.

Font Servei d'estudis del BBVA
-------------------------------------------

Masriera (VI)
16 Iunii dies 167ª anni est (168ª in annis bisextilibus) in Calendario Gregoriano. 198 dies manent.

16 de juny.

Sant Quirze (o Quirc, Quiri o Quir) i la seva mare Julita, mrs. (s. IV); sant Ferriol, prev. i mr.; sant Ilpidi, mr.

15 de juny, 2007

IVY "OH NUL BAM IL"

Cara...
Creu....

Masriera (V)

Prospectiva
--------------------------
Potser no exactament així...

Desalojan y derriban Miles de Viviendas

El derribo de Miles de Viviendas, Passeig Joan de Borbó 11, se ha realizado sin ninguna medida de seguridad y con un alto grado de peligro para el edificio conlindante y los vecinos.


El derribo de Miles de Viviendas, pedido por el consistorio Port 2000 y concedido a la empresa Alberich SL ha sido llevado a cabo violando toda la normativa de seguridad de derribo.


El derribo ha comenzado después de que un grupo de personas de Miles de Viviendas y simpatizantes intentaran bloquear la máquina de demolición y hayan sido agresivamente reprimidas por los mossos d´esquadra.

Estos han permitido el deibo a pesar de conocer las irregularidades que se estaban cometiendo y sólo dos horas y media después han llamado a un técnico, ya que muchos vecinos de las cercanías de Miles de Viviendas temían por su casa. El técnico no ha aparecido, pero el derribo ha continuado adelante.

De momento, continua sin haber ningún proyecto presentado para el solar, a pesar del intento del ayuntamiento de hacer creer que sería destinado a vivienda social. (Propuesta que ya fue contestada en su momento y desoída por el ayuntamiento, lee la nota en liberinfo)

El desalojo no había sido notificado y los mossos d´esquadra sólo han mostrado un requerimiento de salida en el momento de desalojar Miles. A la concentración de apoyo a Miles de Viviendas y de rechazo al derribo han acudido numerosos vecinos del bario de la Barceloneta, así como más pesonas del resto de la ciudad.

El desalojo y derribo de Miles de Viviendas, edificio incluído dentro del plan alternativo elaborado por iniciativa vecinal (otra nota en liberinfo) es una muestra del modelo de participación y de ciudad que el PSC con la ayuda de agentes privados como Port 2000 aplica en la ciudad de Barcelona.
Esta es la primera aplicación simbólica del "plan de los ascensoes" que expulsará a miles de familias del barrio y que sólo responde a la voluntad de hacer de la Barceloneta un barrio turístico y atractativo para la inversión de capital.

Cap veí fora del barri!
Prou d´enderrocaments d´edificis plens de vida!www.sindominio.net/miles

Font Assemblea d'ocupes de Barcelona
------------------------------------------

Es això el progrés ?

LA FALÇ AL PUNY


El juny, és temps de sega

Abans en aquesta època de l'any, els segadors no paraven. Els camps de sembrat estaven prou madurs per ser segats. Blat, ordi, civada, de tot.


El menestral dels segadors amb la dalla i la faixa ben posada, segava arran, que la palla anava cara. Això hem sona. Els altres amb la falç, anaven tallant les garbes.


Tot el camp bullia de gent. De tant en tant el de la dalla, es treia una pedra de la faixa i resseguia la fulla de ferro, per esmolar ben bé el tall de l'eina. Les garbes es lligaven ajudats pel fust i es carregaven al carro que sovint ampliava la seva capacitat amb l'ajuda dels estaquirots, una mena de pals llargs per encabir més garbes.


Ara tot ha canviat. Els camps es seguen a màquina i les paques de palla, que es fa la mateixa segadora, son arrodonits per poder-los bellugar millor. La foto és d'una parada segada de l'Alt Camp, recollida l'altre dia. Apa, bon cop de falç, i a fer córrer la consueta..

Font Consuetudinàrium

----------------------------------Un bloc 'in crescendo'.

De jove havia segat i dallat. Ara faig de consultor d'empresa. Sempre, però . els peus a la terra i l'esglai a l'horitzó.


Ponts........ preparant el comiatFont Libèria
-------------------------------------
En Pau prepara el retorn i avui ens fa arrivar aquesta imatge .

Àfrica esta necessitada de ponts . Ponts físics, ponts culturals, ponts econòmic, ponts de futur.

La ma estesa i cadascu segons llurs possibilitats.


Quatre lletres per Àfrica i un desig de futur plegats.

A ben segur no és sommiar en excés.

14 de juny, 2007

XovinismeS'anomena habitualment xovinisme , (del patriota francés Nicolas Chauvin) a la creença narcisista pròxima a la paranoia i la mitomania que el propi del país (o regió) a què un pertany és el millor en qualsevol aspecte. El nom prové de la comèdia La cocarde tricolore dels germans Cogniard, on un actor, amb el nom de Chauvin, personifica un patriotisme exagerat.

El xovinisme resulta un raonament fals o paralògic, una fal·làcia de tipus etnocéntrico o de anat-la fori. En retòrica, perquè, constituïx un dels arguments falsos anomenats ad hominem que servixen per a persuadir amb sentiments en compte de amb raons als que es convencen més amb aquells que amb estos, i com a tal es va utilitzar sovint per part dels polítics per a persuadir a les masses. Va nàixer fonamentalment amb la creença del romanticisme en els "caràcters nacionals" o volkgeist, si bé els grecs ja es burlaven dels que pretenien que la lluna de Atenes era millor que la de Efes; psicològicament, no obstant, es tracta d'un sistema delirant que amaga un sentiment neuròtic d'inferioritat en forma paranoica (en la seua manifestació de deliri de grandesa) molt assentat en la naturalesa humana. Sol considerar-se com un senyal de nacionalisme i com a tal sol anar acompanyada de la manía persecutòria de tirar la culpa sempre a altres del pitjor que es puga trobar en la nació de u. Erich Fromm, Lleó Poliakov i Jon Juaristi han estudiat les manifestacions més perverses i perilloses del xovinisme, que poden anar associades a ideologies totalitaries xenòfobes i racistes.


Font Viquipèdia
----------------------------------------
Que pensaries si al Estat veí fos moda les

Where do you come from ?
15 Iunii dies 166ª anni est (167ª in annis bisextilibus) in Calendario Gregoriano. 199 dies manent.

15 de juny.


Santa Maria-Miquela del Ssm. Sagrament (Madrid 1809 - València 1865), vg., fund. Adoratrius a Madrid (AESC, 1850). Sant Bernat d'Aosta, prev. (+1081), patró dels muntanyencs i els muntanyistes; santa Benilde, mr.; santa Germana Cousin, vg.

Dijous... techMasriera (IV)

Senegal's Wade slams Africa development body


Senegal President Abdoulaye Wade has accused an African leadership group set up six years ago to manage development of wasting hundreds of millions of dollars and achieving nothing for the world's poorest continent.

Wade said the New Partnership for Africa's Development (NEPAD), meant to commit African leaders to promote democracy and good governance in return for increased Western investment, trade and debt relief, had proved no more than a talking shop.

"I've decided no longer to waste my time going to meetings where nothing gets done. It's very agreeable to meet among ourselves but it doesn't drive things forward," Wade said in an interview late on Tuesday on West African TV channel Africable.

"Expenses adding up to hundreds of millions of dollars have been spent on trips, on hotels. But not a single classroom has been built, not a single health centre completed. NEPAD has not done what it was set up for," he said.

World powers meeting at a Group of Eight (G8) summit in Germany last week pledged $60 billion to fight AIDS and other diseases ravaging Africa but critics question how effectively development money is being managed by African governments.

Wade was one of several NEPAD leaders to attend the summit.

"The money is there, because an engagement by a large country is almost as good as cash in hand ... but the problem is the implementation by NEPAD," Wade said.

NEPAD was launched with great fanfare six years ago and Senegal was one of its founding members along with South Africa, Nigeria, Egypt and Algeria.

Its key objectives are to eradicate poverty, put African countries on a path of sustainable development and prevent Africa being marginalised in the process of globalisation.

"We cannot expect every head of state to have the same enthusiasm, they are different ... there are some who are more enthusiastic than others," said Thaninga Shope-Linney, NEPAD's general manager of communications and marketing.

"The issue of debt cancellation was a big plus for African countries and it was achieved through NEPAD, there is a lot that is happening ... NEPAD is not even six years old, I think it's a bit unfair for people to expect to see this humongous change."

A key part of the plan is the African Peer Review Mechanism (APRM), under which governments open themselves up to scrutiny by a panel of African leaders. But so far less than half of the 53 members of the African Union have signed up for the process.

Despite his criticism of NEPAD's profligacy, Wade is himself one of Africa's most globetrotting leaders, often criticised in Senegal for busying himself too much with international diplomacy and too little with the country's own problems.

Wade was in South Africa on Wednesday and has travelled to Geneva, Paris and London since the start of this month alone.

Font Reuters Africa

------------------------
Macau vai ter plano director

Após várias queixas quanto ao desenvolvimento urbanístico de Macau, o Governo anunciou que está em curso um estudo de elaboração de um plano director para o território

O Governo iniciou o estudo temático do planeamento urbanístico de Macau, anunciou ontem o Secretário para os Transportes e Obras Públicas, Lau Sio Io. O objectivo é criar “um plano director altamente moderno”, cuja proposta deve estar pronta no quarto trimestre deste ano. O documento promete ter em conta o património histórico e o reordenamento dos bairros antigos, entre outros aspectos.

Em resposta a uma interpelação oral de Ng Kuok Cheong sobre o planeamento urbanístico da RAEM, Lau Sio Io acrescentou que, no que diz respeito aos terrenos junto da Colina da Guia, o Governo está a tentar encontrar o equilíbrio entre o desenvolvimento urbano e a protecção do património. Nesse sentido, a Direcção dos Serviços de Solos, Obras Públicas e Transportes (DSSOPT) e o Instituto Cultural definiram como altura máxima para os prédios a nascer na zona a cota de 90 metros.

No que toca aos empreendimentos já aprovados para Avenida do Dr. Rodrigo Rodrigues, o director da DSSOPT, Jaime Carion, disse que, no caso do projecto de construção de um edifício de 135 metros, este ainda não tem licença. Ou seja, o Governo tem margem de manobra para resolver este caso. Já em situações em que já esteja tudo aprovado, só através da negociação é que o Executivo poderá rever a altura dos empreendimentos - o que pode não ser fácil, caso já tenha começado a venda de fracções. É o caso de um prédio já em construção na Calçada do Gaio.

Font Jornal Tribuna de Macau
-------------------------------------------
Fins i tot ells ho veuen clar. No és pas el color d'en Fabra.


World's Spotlight Misses the True Cost of Disasters


Don't look to economic losses alone for the scope of devastation wrought by weather-related disasters, as these figures fail to capture the true extent of post-disaster suffering, according to a new Vital Signs Update from the Worldwatch Institute.

Weather-related disasters include those caused by heat waves or cold snaps, floods, landslides, avalanches, wildfires, hurricanes, cyclones, typhoons, and winter storms. While these events are often perceived as natural, many human actions, including climate change, can have a hand in their creation.

In 2006, the planet experienced more weather-related disasters than in any of the previous three years, but the economic losses associated with them fell sharply, from $219.6 billion in 2005 to $44.5 billion in 2006, thanks in part to a relatively quiet 2006 Atlantic hurricane season. With only 1 to 3 percent of households and businesses in low-and middle-income countries insured against disasters, compared with 30 percent in high-income countries, the full economic toll from disasters is often difficult to calculate, says Worldwatch Research Associate Zoe Chafe.

"For many victims, the true disaster begins when the storm, earthquake, or flood ends," says Chafe. "Injuries, homelessness, and job losses are rarely included in estimates of what a disaster costs."

Font World Watch Institute

-----------------------------------


Los mundos surrealistas de George Grie

Su último trabajo neo-surrealista son unas extraordinarias visiones fotorealistas de sus pensamientos, filosofía, fantasías y sueños. A menudo, el trabajo de Grie, viaja al subconsciente y nos muestra un mundo de ensueño, magia y diversión con detalles asombrosos. Ilusiones supernaturales, romanticismo místico, magia espiritual y un falso trance se mezclan todos juntos presentando sus mundos digitales.

No siempre tiene que ser un mundo cómodo y convencional… Así lo demuestra la página oficial de George Grie, un artista moderno neosurrealista que aplica sus conocimientos informáticos de realismo digital en 3D.

Una mostra
Font 86400
---------------------------Good morning, Mr. Socialism


Mai he trobat temps per llegir els llibres de Toni Negri (els voluminosos “Imperi” i “Multitud“escrits amb Michael Hardt), que li van donar notorietat internacional en els primers 2000, com una de les referències del moviment mundial de revolta contra la globalització. Però he anat llegint articles i entrevistes d’aquest filòsof italià, de molt turmentada i complexa biografia, i ara he acabat un recent llibre-entrevista que s’ha publicat a Itàlia : “Goodbye Mr. Socialism“. És un text interessant, ple d’idees suggerents, i absolutament discutible, penso, en molts dels seus plantejaments.

No vull comentar-los ací, sino referir-me a una de les tesis centrals de Negri (la que dóna origen al títol provocador del llibre). Negri diu que “la paraula ’socialisme’ ha tingut una importància enorme en la història del món” però que cal acomiadar-la. No desapareixerà de sobte, però només “continuarà bivaquejant (com a França els residus del bonapartisme) en els marges de la ideologia corrent“. Per contra, “la paraula ‘comunisme’ està reconstruint-se pas a pas“. Negri diu que el socialisme ha mort i que el comunisme ha ressuscitat.

Font Notes de Brussel.les

-------------------------------------------------------
En Raimón Obiols te el relotge del temps aturat.

En altres tems els dirigents del socialisme europeu hauriem passart pel seu Nuremberg.

Ara en canvi són paramentaris. I els paguem el sou !

Els blogs i el marketing social


-----------------------

Quatre lletres per l'Àfrica

This awesome road rider left us 4 months ago. It used to be the only brave driver to come up to Lofa during the rainy season.

But it seems that a last break down sent him to his final oblivion.

I still remember him.

Font Libèria

--------------------
La memòria és prodigiosa i Àfrica un món curull de sensacions.


14 Iunii dies 165ª anni est (166ª in annis bisextilibus) in Calendario Gregoriano. 200 dies manent.

14 de juny.

Sant Eliseu, profeta (s. IX aC); santa Digna, vg. i mr.

Where do you come from ?
Font miarroba.com
------------------------------ Seguim endavant

13 de juny, 2007

Els dimecres ..... arrels a la terra

Senzillament
SofisticatGracies Vivi per la píndola.

----------------------------------

No me llames extranjero porque haya nacido lejos,
o porque tenga otro olor la tierra de donde vengo.
No me llames extranjero porque fue distinto el seno,
o porque acuna mi infancia el idioma de los cuentos.
No me llames extranjero si en el amor de una madre,
vimos la misma luz, en el canto y en el beso,
porque nos sueñan iguales las madres contra sus pechos.
No me llames extranjero, no pienses de donde vengo,
mejor saber donde vamos, a donde nos lleva el tiempo.
No me llames extranjero, porque tu pan y tu fuego
cantan mi hambre y mi frío,y me cobija tu techo.
No me llames extranjero, vivo escondido,
tu mano como la mía, tu fuego como mi fuego,
y el hambre no avisa nunca, vivo cambiando de dueño.
Y me llamas extranjero porque me trajo un camino,
porque nací en otro pueblo, porque conocí otros mares y un día zarpe de otros puertos,
si siempre quedan iguales en el adios los pañuelos,
y las pupilas borrosas de los que dejamos lejos,
los amigos que nos nombran y son iguales los rezos,
y el amor de la que sueña con el día del regreso.
No me llames extranjero, traemos el mismo grito,
el mismo cansancio viejo, que viene arrastrando el hombre, desde el fondo de los tiempos,
cuando no existian fronteras, antes que vinieran ellos,
los que dividen y matan, los que roban , los que mienten, los que venden nuestros sueños,
ellos son, los que inventaron esta palabra, extranjero.
No me llames extranjero, es una palabra triste,
es una palabra helada, huele a olvido y a destierro.
No me llames extranjero, mira tu niño y el mío,
como corren de la mano hasta el final del sendero.
No los llames extranjeros, ellos no saben de odas,
de divides ni banderas, miralos se van al cielo,
con la risa paloma de los que unen el fuego.
No me llames extranjero, piensa en tu hermano y el mío,
besando de muerte el suelo, esos no eran extranjeros,
se conocian de siempre, por la libertad de vernos, igual de libres murieron.
No me llames extranjero, mirame bien los ojos,
yo no soy el odio, el egoismo y el miedo,
y verás que soy un hombre, no puedo ser extranjero.
No me llames extranjero."
--------------------------