02 de febrer, 2008

Jaume I , 800 anys.

A proposta d'en Vicent Partal des del seu blog 'mails per Hipàtia' , quatre ratlles i un pensamemt per Jaume I, lo rei català que fou rei dels catalans.


Tan de temps sense rei propi fa extrany parlar-ne i al cap ens bull la imatge d'un ferotge esbudellador de sarraîns barrejada amb la serenor de Najat_El_Hachmi , filla de fills d'aquells guerrers i guanyadora del darrer Ramón LLull a casa nostra.

Ironies de la nostra historia, desconhortada i esberlada pels avanpassats d'aquell a qui en Mitrofan dedica la seva darrera mirada de tendressa i inocència.

Avui la catosfera, nostàlgica i agermanada recorda el nostrat Rei en Jaume, ideal d'allò que fou i pot tornar a ésser: uns Països Catalans rics i plens.

Visca la terra !
" El Rey de Castella pregans que li donassem treua per amor dell: e ell hauia li enuiat son peno, e altre quen tenia ja de don Manuel. El Rey de Castella auiel sen trames altre, en manera quels tenia ja en sa comanda, e si pogues quels deffendria, segons que Alaçrach retrasch als homens seus, e a altres quens ho dixeren: si quen menaça per lo Rey de Castela a don Exemen de Foces. E a vna uista que ach ab ell e nos donam a Alaçrach treuga, per lo Rey de Castella quens en prega, duna pascha de quaresma tro en laltra."


27 de gener, 2008

Recapitulant


Diumenge camí de dilluns...

Dits bellugadissos mentrés Cecilia Bartoli broda "Spossa son disprezzatta" i la camamilla tèbia endolceix la gola.
La versió que llisca suament és però la que trobareu al compacte Arie antiche Se tu m'ami del segell DECCA.

Sposa son disprezzata

Sposa son disprezzata,
fida, son oltraggiata,
cieli, che feci mai?
E pur egl'è il mio cor,
il mio sposo, il mio amor,
la mia speranza.

Finalment la Catosfera s'ha desvirtualitzat i la feina feta ja hi és visible. Em vaig perdre la sessió de divendres, on intervenia l'Enric Gil amb una ponència que avui es comentada a la AEIC .Ara ... anem per feina