12 de març, 2008

Post festum, pestum

Kenya,

James Lomaniko Nkokoo (Samburu)


Hay dos clases de gente para quienes la vida es una fiesta continua: los muy ricos y los muy pobres. Unos, porque no carecen de nada; los otros, porque no tienen nada que hacer; pero no hay nadie que entienda mejor el arte de no hacer nada y de nada vivir, que las clases pobres de España.
Una parte de ello se debe al clima y la otra al temperamento.
Dadle a un español sombra en verano y sol en el inviern
o, un poco de pan, ajo, aceite y garbanzos, una vieja capa parda y una guitarra y ruede el mundo como quiera . "

Cuentos de la Alhambra.

Washington Irving.Publicat a Londres l'any 1832, avui difícilment podem visualitzar la 'xirigota' i la 'huerga' que tan va impresionar al viatger.
Amb la transpiració (i el finançament ) de l'antiga Corona d'Aragó i d'altres territoris conquerits, Castella i els seus 'cortijos' del sud i del sudoest ha progressat notablement.
Res més fecund que la solidaritat aliena per engre
ixar els propis porcs.
L'ahir prostíbul reial i avui 'villa i corte' , capital del regne, llombrígol del món, és sens dubte una terra de xauxa i promissió.

LLuny queda el desnivell amb la civilitzada i vella Europa i la 'casta' i el 'poderio' suren a cada cantó de la capital.
Ingents riades de golfistes (i de 'golfantes') mou
en pilotes (influències i diners) als peus de la 'Sierra' atés que 'aquí no hay playa'.

Fam desmesurada de poder i capital que centrifuga tota economia 'real' que la voreja. Fins i tot Málaga, diamant econòmic del Sud, paga i paga.

Paga el seu aeroport i paga el de Sevilla, la T4 i el que calgui. Paga els servents de la meseta i la parafernàlia sevillana. Paga pels de casa i pels forasters.

Ay de vosaltres, emprenedors de Catedral inacabada.

Si us plau, reflexionem plegats:

Qui pagarà les promeses electorals? Qui sufragarà els fasts?

Estimada Espanya, ha arribat l'hora que et facis gran i t'emancipis. Amb gran dolor entenem que et vulguis independitzar i fer-te el teu propi piset.

Que maco és que t'ho paguis amb el teus estalvi
s i el teu treball. !!

L'avi Laureà Figuerola n'estaria cofoi.


A casa sempre tindràs un plat de llenties ( i el deialme d'IRPF que tinguis a be furtar-nos legalment)

Un humil galeot.

----------------------------

España: Se conocerá el dato de IPC de febrero, que repite en el 4,3% a/a del mes anterior. También se publican la ventas minoristas de enero, dato avanzado esta semana en el -2,5% a/a.
Blogged with Flock