02 de febrer, 2009

Cristòfol al país d'en Tintin ( i III )

Retornat de Machelen, de Vilvoorde, de Meise .... els record s'arxiven i els olors, sabors i colors van ocupant el seu lloc en la memòria.

Especialment destacable resulta el bar anomenat 'Brazzaville' situat al bell mig de MeiseNom exòtic per un espai decorat amb allò que els meus estimats pijo progres anomenen 'motius étnics' o ' decorats tribals'


Picture Cristòfol

Una remisniscència d'aquell passat esplendoròs en el que una fortuna de muntanyes, valls i planes del cor d'Âfrica resultaven el 'cortijo' particular del rei Leopold.


Picture Cristòfol

Pareix que la realessa té debilitat per les armes de foc, per les caceres (de feres o de persones), per envoltar-se de portejadors i llepes.

Uns a casa, tot perseguint guineus ; d'altres a fora convidats per tercers per encanonar ossos borratxos i drogats (pobre Mitrofan); els altres fincant-se uns pams de mapa d'Àfrica per trinxar goril.les, elefants i tot allò que és bellugui.

Si no hi ha sang, no hi ha trempera. L'avorriment, el tedi i les perversions d'en Sade portades al límit i amb pèl o amb ploma.

Deixem-ho que ens farem mal !


Retornem al Brazzaville, curull de parroquians i parroquianes, fotocòpies dels personatges d'Hergé. La cervesa entendreix les gol.les i un xiuxiueig suau, discret, omple de remor selvàtica les figueretes d'elefants, els tambors, les tel.les amb motius africans.

Pell esblanqueida i rosat vermellós a les galtes, mil històries urbanites, amorfes, intrascendents, pinten vermell maduixat a les parets, nit rera nit.

Hi ha al decorat la aventura, la petjada exòtica, el finestral d'aire nou. Hi ha al voltant de la taula un tros d'Europa que envelleix aixecant-se d'hora, treballant per fer feina, sopant d'hora per dormir aviat per aixecar-se d'hora.Ells no tenen a casa 'rumba catalana'. Els acompanyem en el sentiment.

Píndola de rumba per una entrada 'depriment'Publica un comentari a l'entrada