24 de març, 2009

Casa de la Vila i banlieu metropolitana

Sóc a Sant Adrià de Besós, a la part final d'allò que el benvolgut JCM anomena sorneguer, el 'Queens' de Barcelona. A Solei, mentre el dia bull guaito l'edifici consistorial.


Picture Cristòfol

A diferència del meu poble, van estructurar un nou centre ara ja fa un grapat d'any. Un centre dotat d'un edifici relativament modern i d'una plaça ample. Com sempre fan els d'esquerra destenyida ...., plaça dura, des angelada, inhumana, però plaça al cap i a la fi.Picture CristòfolPicture Cristòfol

Nosaltres tenim el desconhort de voler salvar un edifici lleig, gens funcional i clarament insuficient. Puix que sobresurt de la mediocritat general, conservem aquest 'tresor'


Ara fa unes entrades parlàvem de la corba d'indiferència. Avui, em ve al cap la 'funció d'utilitat' que és un altre manera d'explicar els estranys mecanismes de les decisions humanes.

Si en voleu més, podeu adreçar-vos, per exemple a l a Viquipèdia o a qualsevol [ document ] de lliure disposició.

Tornem però a la realitat de ciment vora el riu (Besós ). Així la nostre enciclopèdia en xarxa preferida ens diu:"El districte de Queens és el comtat ètnicament més divers als Estats Units. Segons la Revisió de la Comunitat Americana (revisió anual del cens) de 2005, de l'Oficina del Cens dels Estats Units, els immigrants són el 47,6% dels seus residents totals. S'estima que per a l'any 2010, la majoria de la seva població serà nascuda en l'estranger"


Potser és temps de repensar seriosament quin model de convivència hem de bastir a les ribes del nostre riu, als peus dels nostres turons.


Sempre ens queda oberta la possibilitat d'esdevenir una de les 'banlieu' de la gran Barcelona.


Avui una píndola que no us deixarà indiferents
La proposaré pels que es vulguin treure el First Certificate en llengua de Raimón LLull

Publica un comentari a l'entrada