24 de març, 2009

CNJC 30 anys .. i un dia

Aquesta setmana serà curulla de celebracions i actes emotius en l'ordre més personal. Com ja he deixat escrit, el temps gaudit i la distància recorreguda cada volta més i més considerable.Picture Kandinsky


Dimecres hi ha l'acte formal per commemorar 30 anys del CNJC Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

Organisme juvenil, creat per LLei del Parlament representa i aglutina les entitats de joves d'arreu del país. Explica en la seva plana que:

Com a plataforma independent, crítica, plural i democràtica, el CNJC té 5 objectius bàsics:

  • Fomentar l'associacionisme juvenil i, en general, la participació democràtica

  • Fer de pont entre la gent jove i els poders públics per millorar la situació juvenil

  • Promoure les relacions entre les entitats juvenils, la coordinació i el dinamisme de les entitats juvenils

  • Impulsar informes i estudis propis sobre matèries relacionades amb la joventut

  • Projectar l'activitat del moviment associatiu català en l'àmbit internacional


En tinc l'honor d'haver estat en el Secretariat que presidit per LLuís Font prengué el relleu al que dirigia en Narcís Castanyer.


Per cert, aquest darrer s'avança a la moda 'liberal' del Conseller Bargalló i ja fa molts anys fou conegut per la seva natural resistència a la 'corbata' en actes institucionals.


En aquella època la seu era a Diagonal 415 ( Ara també al Facebook ) i l'interlocutor a la Generalitat fou l'Enric Puig i Jofra. Presento les meves excuses pels errors i les mancances.

Si em permeteu un apunt sorneguer, puix que el mur de Berlín encara era al seu lloc, molts somiàvem un món millor i teníem ferma convicció en la bondat intrínseca de la natura humana.

En caure el mur, molts han estat els desertors que s'han passat al bàndol del 'todo por la pasta' Pareix que hi ha un virus que els fa imbècils i no recorden que han de morir indefectiblement.

Per un 'si de cas' no sou en aquest feix de sàtrapes i escanyapobres, us encoratjo a seguir la tasca actual del CNJC Podeu subsciure-us al [ butlletí ]


Avui com ara fa vint-i-cinc anys necessitem esplais, agrupaments escoltes i entitats juvenils a cada racò, a cada barri a cada poble del nostre petit pais.


Perque ja fa anys i panys que és escrit : només podem collir allò que sembrem i conreem .

Entrada dedicada a A.A.U. . Demà post internacional

Píndola nostrada i sentida 'Bona Festa'
Publica un comentari a l'entrada