31 de març, 2009

Visca la terra, mori el mal govern!

Així de contundent és el tancament d'una missiva que rebo de BAT blocs , cercle imperfecte on s'aixopluga una 'causa comuna'. En paraules de l'ínclit Raimón Obiols, el cavaller trist de la dissortada rosa marcida .

Aquesta 'causa comuna' , noble, alta, transcendent, és avui un clam ciutadà, un crit angoixat, un eixordador desig del 'populus catalanae'Picture Antrosophie

I do ?


Senzillament el crit 'Visca la terra, mori el mal govern!' ens parla de la necessitat de fer net a les Institucions i engegar a 'pastar fang' tota la púrria que ha fet de la menjadora, del cotxe oficial i del cinisme pijo-progre el seu particular 'leit-motiv'.Tinc per costum declinar qualsevulla proposta que es defineixi com 'NO', 'ANTI', 'En contra de ...' i de mirar amb molta cura les propostes 'PRO', 'Afavor de ... '


Excepcionalment, molt excepcionalment vaig entendre que cal sumar esforços per intentar capgirar la incompetència manifesta i quotidiana. Per això reprodueixo el text proposat.


BATBLOCS EN FA MÉS DE 50, ELS COMBATENTS PER LA LLIBERTAT


Aquest mes de març que ja s’escola ha estat testimoni d’una modesta efemèride en la catosfera. Batblocs, l’agregador de blocs dels Combatents per la Llibertat, ha arribat als 50 blocs adherits (ara ja en som més!).

Modesta, sí, però no insignificant. Batblocs és la punta de llança de la revolució democràtica que s’està gestant en aquest país nostre. Una revolució no violenta, però sí ambiciosa i destructora. Ambiciosa, perquè la formem gent que volem dedicar els millors anys de la nostra vida a la causa de la Llibertat de la nostra Pàtria, que és el mateix que dir, de la llibertat dels homes i dones que la formen. I destructora, en el sentit schumpeterià del terme, és a dir, una destrucció creativa, perquè, com el nostre nom indica, volem acabar amb aquest experiment fracassat i profundament negatiu que ha estat el tripartit.

Fracassat, perquè, com es demostra per la crisi que actualment patim, no ha estat capaç de proporcionar més benestar, més igualtat i més solidaritat als catalans i catalanes. Ben al contrari, les tan repetides polítiques socials, que havien d’esdevenir el deus ex machina de la seva actuació, s’han convertit en un veritable malson: prop d’un milió d’aturats, i l’augment incessant de la pobresa i l’exclusió social. I sense oblidar el cas vergonyant del suport inexplicable a la Llei de dependència, autèntica clau de volta de la invasió del Gobierno de España, en les competències dels anomenats governs autonòmics.

I profundament negatiu, perquè ha menystingut, ha menyspreat, ha vulgaritzat, ha enderrocat, ha disminuït, ha empetitit, ha anorreat, etc., l’orgull i el tremp de milers de catalans i catalanes, que hem presenciat atònits com es devaluava un missatge independentista. Un missatge que, no fa pas tants anys, havia aconseguit mobilitzar centenars de milers de persones, fins al punt que semblava que tot era possible. Molts de nosaltres ens hem sentit estafats, humiliats i enganyats en les nostres conviccions més profundes.

Tanmateix, no ens vam enfonsar. Ni vam dimitir, ni vam deixar-ho córrer. Armats, per una banda, amb un experiència vital que molts de nosaltres hem mamat dels nostres pares, avis i de generacions de lluita contra l’ocupant, que ens fa aixecar-nos quan hem caigut, i tornar-nos aixecar quan hem tornat a caure, i per l’altra, amb les eines –les armes– que ens proporciona la societat de la informació i el coneixement, vam decidir plantar cara, contra el derrotisme i la renúncia, contra l’abdicació i la rendició.

Nosaltres, els combatents per la llibertat, lluny de quedar-nos al saló de casa, hem participat en algunes de les iniciatives que més han sacsejat la societat catalana, malgrat els intents de neutralitzar-les. I ara, que ja som 50, prometem no defallir, i ens comprometem a fer tot el possible per capgirar aquest estat de coses. Fins a restablir l’orgull i el goig de ser catalans i catalanes. Un poble lliure.

Enhorabona, combatents per la llibertat. Felicitats, batblocs!

I els que encara no us hi heu afegit... a què espereu?

Visca la terra, mori el mal govern!
Flamerades patriòtiques a banda, aprofitem per recordar que amb barretina i estelada també es belluga molt animalot de difícil catalogació.Picture Cristòfol


A fí d'entomar de manerta positiva recordem aquella pinzellada clàssica:

" ut gentis Catalanae alia pars fortis, alia sagax et acuta; aut in plurali tantum, ut Catalanorum alii prudentes, alii fortes; aut diuisum in singulari, diiuidentia in plurali"Apa menys plorar i més fer feina ! Casum seuna!


Publica un comentari a l'entrada