24 d’abril, 2009

Cool sophistication

Entrada dedicada a l'ínclit Don Manuel Chaves, el 'príncipe andaluz' ...


"Sevillanos exude a cool sophistication that seems more Catalan than Andalusian" [ Els sevillans traspuen una fresca sofisticació que pareix més catalana que andalusa ] .
Picture Gabriel Moreno

És aquest, un petit apunt del reportatge "48 hours in Sevilla" de la revista Brussels airlines European network inflight magazín. Val a dir, un farcit de tòpics en una d'eixes revistes que trobem dins dels avions.

I sembla que el tòpic pel que fa a naltros inclou 'cool sophistication'. No està gens malament per ser un poble titllat sovint de gasiu, esquerp i rúfol.


De fet aquesta 'cool sophistication' que explica la revisat, juntament amb el 'fashion design', el 'warm tourism' i les 'hot night parties' embolcallen algunes importants 'fortaleses' del tarannà català.


Ara que la carnisseria de la crisi ens colpeja amb intensitat desconeguda, ara resulta positiu posar sobre la taula com ens veuen i que se'ns valora.

Dins l'embolcall hi ha 'clusters' de coneixement i de producció força esperançadors : disseny, moda, biotecnologia, farmacèutiques, programari empresarial, programari 2.0 , branding, producció multimèdia, .... i la nostra potencia porcina. ( that's justs a joke ).


La goma aràbiga que ens relliga embolcall i contingut és aquell núvol de valors i actituds (vegeu VIA ) que ha esdevingut lengendari en parla dels catalans: treball, constància, seriositat, responsabilitat, perfeccionisme, ...


Hi va haver uns anys en que el dit "Paraula de català tan es avui com demà" feia justicia a una manera de ser i estar que provocava admiració i enveja mesetària.

El regnat del doctor Clos a la Barcelona d'aparador i porexpan marca el punt més baix en la pèrdua d'aquests referents i el seu hereu Hereu la constatació pública que ens és posible viure malgrat tenir la incompetència parasitant-nos cada dia.

Recordo perfectament la burleta, la caricatura àcida que els 'progres' feien dels 'valors de tota la vida' , dels qui 'treballen com formi guetes'.Picture Carla Bordes

Ara que tenim l'hivern econòmic al damunt, totes aquestes 'llagostes' mereixen ésser fumigades.

Publica un comentari a l'entrada