27 d’abril, 2009

Mai mans tan buides ....

"Mai mans tan buides han donat i donaran tant a tants" i encara "sempre apunt per ajudar i servir" . Dos pensaments que animen i estructuren part de la acció formidable de la Companyia de Jésus.

Ordre fundada per Sant Ignasi de Loiola, inspira i gestiona centres com ESADE o l'IQS [Institut Químic de Sarrià] i al mateix temps és present al costat dels mes necessitats arreu del mon.

Picture Egil Paulsen

Es ben cert que sota el més que respectable lema d'aquesta o d'altres organitzacions hi ha excepcions indignes. Però la part mínima no hauria d'invalidar la immensa part majoritària de feina ben feta.


Moltes són les circumstàncies en les que fem judicis de valor poc acurats. A voltes a corre-cuita, a voltes per confiança d'altri, a voltes per empaties i moments pretèrits.


L'ànima humana s'entossudeix en errar.Tal és el cas per a molts personatges públics catalogats amb frivolitat extrema.

Fixeu-vos en aquesta entrada d'en Raül Romeva anomenada [ Activitat dels diputats i diputades al Parlament Europeu ] Ara que venen eleccions europees i els candidats ompliran espai televisiu, resulta molt fàcil emetre judicis amb frivolitat.

Jo vaig tenir la possibilitar de capbussar-me en la web de Parlorama [ referenciada a la entrada de Raül Romeva ] i el resultat ens convida a reflexionar: el propi Raül resulta el tercer millor diputat sobre 920.


A banda cal destacar que Ignasi Guardans, crucificat públicament per amics i enemics, resulta estar entre els 10 millors. De fet ha resultat un home altament preparat, competent, treballador i disciplinat.

A la meva ciutat els propers anys portaran notables canvis en els personatges públics i publicats. Fora d'agraïr un esforç per emetre judicis de "solvència contrastada i arguments meditats".

Et consideres una persona "frívola" jutjant els fets i les persones ?

Píndola antiga
"Mi tradì, quell'alma ingrata,
Infelice, o Dio, mi fa.
Ma tradita e abbandonata,
Provo ancor per lui pietà.
Quando sento il mio tormento,
Di vendetta il cor favella,
Ma se guardo il suo cimento,
Palpitando il cor mi va."


Publica un comentari a l'entrada