05 d’abril, 2009

Overflow

Overflow és un concepte molt emprat al món d'informàtica i que a casa nostra podem traduir per 'saturació'. També el trobarem sovint al món de la comunicació i la imatge.
Picture Lady Desidia

És dissabte al matí, la mainada ja ha marxat de sortida d'agrupament escolta, i ara sóc el bell mig d'un debat ben viu al voltant d'aquest món de la comunicació i la imatge. Sempre em meravella la capacitat dels humans per reunir tanta matèria gris en espais reduïts al voltant d'un objectiu concret.


En un món global i globalitzat hi ha un 'overflow' clar d'informació, de soroll, de bits desllorigats. Aquest excés ens distorsiona la atenció, ens ennuega els sentits i ens insensibilitza el cervells.


Ens diuen que "Avui fer las coses be, si no és comunica talment resulta com no fer-les. I fer creure que realment fas coses val més que la pròpia acció de fer-les" Vaja que el màrqueting modern justifica la aparença i la estètica per damunt de la substància i la ètica.

Tot comunica i ho fa en positiu; també en negatiu. Per això cada cop serà més important la nostra 'presència' a la xarxa i la informació que sobre nosaltres es pot trobar.


Si Internet es la xarxa global, el mercat planetàri, aleshores resulta cabdal gestionar correctament les dades que sobre nosaltres hi ha escampades. En resulta un concepte que hem d'estimar : La reputació online.


Allò que jo aboco a la xarxa però també el que altres hi posen sobre mi, conforma un perfil, una imatge que virtualitza el meu jo 'físic' però que serà paradigma sobre mi.

D'altra banda en aquesta immensa plaça pública que és el nostre món, tothom hi fa parada, tothom exposa el seu 'peix fresc' i fàcilment la saturació de l'anècdota desvirtua la excepcionalitat de la substància.Picture The conversation prismDivendres fèiem una pinzellada al canvi social que ens arriba amb un magnific multimèdia de NTT DoCoMo. Possiblement ens obligarà a repensar com ensenyem als nostres infants a incorporar tantes dades, com digerir-les, com inferir-ne conceptes importants.


Hi ha un perill cert d''overflow' generacional i es possible que 'overflow' sigui l'antesala de 'col.lapse'


Avui píndola 'overflow'


Publica un comentari a l'entrada