02 d’abril, 2009

Prospectiva ...digital

Explicava en aquesta entrada  [ CNJC 30 anys i un dia ] l'acte al Parlament amb motiu del 30 é Aniversari del C.N.J.C. ( Consell Nacional de Joventut de Catalunya ).Un dels companys que hi vaig retrobar és en Salvador Gausa. Aleshores membre destacat del MUEC  i avui un luxe com cap de la oposició a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallés.

Allí el Batlle és en LLuís Recoder  ( de CiU ) i en Salvador defensa les posicions del P.S.C. En canvi a la meva vila, el batlle es socialista i a la oposició hi ha un batibull  de sigles amb una modesta presència de CiU.

Comentava amb l'il.lustre Sant Cugatí , la sana enveja que  hom pot sentir d'aquesta vila seva on els personatges públics són de tan alta preparació i més encara categoria intel.lectual i cívica.


Nosaltres puix que sóm una vila dissortada tenim un govern 'analogic' i una oposició 'decimonònica'. ( amb alguna honrosa 'excepció' ) Be es cert que els regisdors fan servir la missatgeria electrònica o el  'google'.

Podeu fer la ona !


Fins i tot aquells que ultrapassen la quarentena poden resultar generadors compulsius de SMS.  Vaja un retrat cru d'aquella generació que ha susbtituit la maquina d'escriure 'Olivetti' pel Windows + Word + IExplorer  i que ha canviat l'enviament de FAX ( facsímils sobre paper químic) pel petit missatge del mòbil.

Un 'fiasco', una 'souffle' enmascarada, un tap humà pel món que ens arriva.
Picture Carles Puigdemont 01-04-2009

La política entesa com 'representació' , a cop de paper, de moció... i de  gest i verb, s'allunya dia a dia del canvi de paradigma que s'esta gestant.  Resulta molt poc engrescador viure en un lloc on els qui han de gestionar la cosa pública, visquin d'esquena a la  Tercera Onada , ( malgrat l'Alvin Toffler la explicités l'any 1980 !!).

Són part de la 'fractura digital'Picture Aurora Cascudo


Així, l'analfabetisme digital fa que com la guineu exclamin allò de 'aún estan verdes'  Faltariem però a la realitat si no esmentem persones concretes que si han fet un recorregut extraordinari en poc temps.

Tal és el cas, per exemple d'un tal M.M.M.M. qui en pocs mesos a arraconat la tradicional 'agenda' per carregar andròmines com la 'netbook' i l' iphone.  I a sobre n'es conscient, i  hi creu i  les utilitza   sense esnobisme. Enhorabona!

Potser no tot esta perduta a la meva 'ciutat de la alegria'

Per si de cas, pareu atenció !

Obriu els ulls de bat a bat !

i fruiu amb deleccióEl món que arriba truca a la porta mercès a NTT DoCoMo


Esteu preparats ???

Publica un comentari a l'entrada