13 d’abril, 2009

Roma no paga traïdors ...

Al voltant del 139 aC, Marc Popil·li Laenes IV va subornar tres enviats de Viriat que tenien com a objectiu arribar a un acord de pau amb els romans. Aquests eren Àudax, Ditalc i Minurus, els quals Marc va prometre una recompensa si mataven Viriat, i així ho van fer, el van assassinar tranquil·lament mentre dormia.


Quan els traïdors van tornar al campament romà per reclamar la recompensa que Marc Popol·li els havia promès, el cònsol Servili Escipió va ordenar que els executessin, declarant que "Roma no paga els traïdors"
Aquest petit apunt històric ens emmarca a manera d'atrezzo les reaccions que en general produeix el canvi d'orientació professional d'Ignasi Guardans.

Destacat prohome català, és avui personatge públic d'una nissaga de protagonistes i generadors de la Història propera del nostre petit país.

En aquest blog ja hem apuntat tres entrades que anomenen aquest il.lustre personatge:

Ara és noticia en finalitzar la seva tasca d'Eurodiputat i començar una nova etapa 'madrilenya'.

Certament la reacció natural del 'clan' de la 'tribú' pareix que s'apropa més a cridar 'traïció' que a emetre un judici seré sobre les motivacions i els pensaments que porten al nostre protagonista a aquest nou repte.

Més enllà dels atacs viscerals, de les reaccions sentimentals, de la 'errònia' defensa de la tribu, cal reconèixer a aquest patrici el mèrit de la preparació, la dedicació, la perseverança, de la defensa intel·ligent de les creences i valors.

Ha exercit plenament d'Europarlamentari, val a dir de Diputat d'Europa - i això no és exactament un senyor Diputat escollit a no se on que defensa no se qui interès de la seva tribu-.Wikimedia José Madrazo 'Mort de Viriato'

Avui quan molts exerceixen de 'martillo de herejes' m'entristeix pensar que si be 'Roma no paga traïdors' més és cert que ben estúpida és Roma si prescindeix del talent dels seus millors homes.
Recordeu sempre: "Roma non soltanto non paga i traditori, ma nemmeno i suoi fedeli."Per un si de cas, avui píndola amb 'clemenza'Tu fosti tradito
Ei degno e di morte,
Ma il core di Tito
Pur lascia sperar.

Deh! prendi consiglio,
Signor, dal tuo core:
Il nostro dolore
Ti degna mirar.


Tu fosti tradito...


Publica un comentari a l'entrada