20 de maig, 2009

Atomium ... i Adolphe Max

Aquesta tarda tot aprofitant el meu pas per Machelen a tocar de Brussel.les, hem fet una escapada a veure l'Atomium.Picture Cristòfol
Creat amb motiu de la exposició de 1958, l'Atomium. havia de resistir 6 mesos ( penseu amb quin plantejament és fan avui les coses) i ja en porta un bon grapat ( més de 600 ).

Nou boles d'acer de 18 metres de diàmetre i 250 tones cadascuna, estan relligades per tubs d'acer a fi de dibuixar amb una alçada de 102 metres, una estructura atòmica de cristall de ferro en forma cúbica.


Picture Cristòfol
És un símbol de la fe humana en la tecnologia i les descobertes científiques, que gaudeix del seu propi [ blog ] a la xarxa i que representa un 'marca' formidable per la capital europea.

A prop, avinguda avall hi ha uns magnífics jardins amb un discret monument a Adolphe Max.

Possiblement el nom us resulti poc familiar però és el veritable motiu d'aquesta entrada. Fou batlle ( burgmestre ) de Brussel.les des de 1909 fins la seva mort el 6 de novembre de 1939.


Home d'una dignitat enorme, és nega a col.laborar amb l'invasor que domina Bèlgica la Primera Guerra Mundial i essent diputat treballa activament pel dret de sufragi universal i pel dret a votar de les dones ( guanyat finalment l'any 1948 ! )Picture Cristòfol


El nostre relat europeu, ple d'èxits, de llibertat, de pau i de concòrdia, es fonamenta en accions decidides de personatges com Adolphe Max.

Moltes vegades donem per fet i inamobibles drets, fets, i situacions que en realitat són encara tendrals i fràgils. Tot l'edifici jurídic i social de la Unió Europea s'aguanta amb pinces, amb poderosos enemics treballant per desmuntar-lo.

Per això és important que en aquest període electoral, participem, examinem els programes i propostes i en conseqüencia donem suport a aquells que comprometin reforçar, ampliar i aprofondir el somni europeu.


La indiferència pot resultar letal.

Píndola 'atomium' per tancar

Publica un comentari a l'entrada