14 de maig, 2009

Dit i fet

Sovint, en la nostra infància, som plenament conscients d'allò que hem de fer. I al mateix temps fem totes les voltes del món per no encarar-ho. Misteris del tarannà dels humans.


Picture Carla Bordes


Aquest dies persones d'arreu diagnostiquen i recepten a propòsit de la conjuntura econòmica, de les dades 'macro' i dels drames 'micro'. No em sé resistir i aprofito uns versos d'en Miquel Martí i Pol , explícitament del seu poema 'Ara mateix'.


"En clau de temps i amb molt de patiment.
Vet ací com podem guanyar el combat
que de fa tant de temps lliurem, intrèpids.
En clau de temps i potser en solitud,
acumulant en cadascú la força
de tots plegats i projectant-la enfora.

Solc rera solc per mar de cada dia,
pas rera pas amb voluntat d'aurora.
"


Fixeu-vos en aquells qui es gasten impunement els nostres impostos, - val a dir, una part molt important del valor afegit del nostre esforç i del nostre talent -. Actuen com nens petits, car coneixent allò que s'ha de fer i en canvi posen damunt de l'escenari pòrvora mullada.

La crisi la paguen els de sempre, els que ara encara treballen i els que es reincorporaràn al mercat en els propers anys. No la paga ni l'Emilo Botín ni els accionistes principals del Corte Ingles, Mapfre, Mutua Madrileña. Ni els aspirants a presidents de club blanc.


Les mesures anti - crisi es fan amb els nostres cèntims, amb els meus cèntims. I com damunt la taula és posa més del que jo produeixo en un any .... no dubteu que sagnaré ( i valtros també) fins el dia del meu enterrament.

- Vosaltres remugueu ? defugiu les vostres responsabilitats ?
- Procureu fer trampes i que el darrer pagui les festes ?
- Creieu raonable gastar allò que no és té?
- Teniu previst invertir en vosaltres mateixos ? esmolareu el vostre talent?
- Que m'aconsellarieu com formació per millorar personalment ?


Avui píndola 'bottom-up'

Publica un comentari a l'entrada