09 de maig, 2009

Grassroots ... Europa 2009

Si avui és nou de maig [ 09 - 05 - xxxx ] avui és el "dia d'Europa" . No exactament el dia en que aquella formosa princesa de Fenicia, Europa, fou raptada per Zeus.


Picture Noël-Nicolas Coypel: Enlèvement d'Europe,1726-1727, Philadelphia Museum of Art


Aquest mite ha estat abastament representat per escultors i pintors de tots els temps. Així davant de la seu del Parlament europeu podem trobar aquesta figuració:


The Abduction of Europe, statue in front of a European Parliament building in Strasbourg, France

I encara apuntem dues fantàstiques referències de la ma de Rubens i Tizià ( fixeu-vos en les versemblances i particularitats ):


Puix que són en una època ben diferent on adorem la tecnologia i les andròmines, un dia com avui és tradueix en múltiples impactes cibernètics. Per exemple en el blog d'en Salvador Gifrell [ Dia d'Europa ], el d'Albert Medrán [ 9 de Mayo: Yo soy un ciudadano europeo ], i molts d'altres (però NO en la majoria dels nostres Eurodiputats ! ).


Avui celebrem, sobretot, el triomf d'un sommni.

Nat el 1886 a Luxemburg, Robert Schuman, és considerat metafòricament com el "Pare d'Europa", juntament amb Konrad Adenauer, Jean Monnet i Alcide De Gasperi per haver presentat davant de més de dos-cents periodistes la coneguda Declaració Schuman. ( font wikipèdia)

Multimèdia [ La déclaration de Robert Schuman (Paris, 9 mai 1950) ]
Histoire de l'Union européenne / Robert Schuman.- Bruxelles: Médiathèque de la Commission européenne [Prod.], 09.05.1950. Médiathèque de la Commission européenne, Bruxelles. - (00:29, Noir et blanc, Son original).Médiathèque centrale de la Commission européenne, Berlaymont 4/363, 200 rue de la Loi B-1049 Bruxelles.Avui i a les portes d'una nova crida a les urnes ens cal arreu un Grassroots, val a dir un veritable clam de les persones anònimes per bastir un espai comú on els Estats definitivament es disolguin en favor de la pertinença voluntària. Europa ha d'esdevenir la Casa Gran on llibertat i prosperitat ens amarin a tots.

Publica un comentari a l'entrada