10 de maig, 2009

Grasroots ... Europa 2009 ( II )

Avui és nou de maig, dia d'Europa.

Per això he dedicat una entrada [ Grassroot ... Europa 2009 ] de caire més global. Ací ens centrarem en un àmbit més específic : El dia nou de maig a Santa Coloma de Gramenet.

Dissabte qualsevol de primavera lluenta, el tràfec de persones que van i venen, botigues amunt, botigues avall, omple de brogit els nostres carrers. I al mercat Segarra tot son olors i colors.


Picture Cristòfol


És dia especial al carrer Sant Ramón i hi ha parades muntades al bell mig, com correspon a una vila que es reivindica per les persones damunt dels vehicles [ Santa Coloma , comerç just, consum responsable ].


Picture Cristòfol

Ara aquestes maraques de la fotografia ja tenen lloc destacat a la prestatgeria de casa.

Enfilo Rambla Sant Sebastià amunt i un fet excepcional em fa parar la orella. A la Plaça hi ha sardanes !!! Avui no toca i de fet allò que fora esperat com habitual ( que la cultura pròpia d'aquesta terra s'expressi) cada volta és més una excepció.

A tocar la porta de la casa de la vila, els incombustibles de la sardana han muntat la parada: Aquest és el primer matí de dissabte, de quatre, per ensenyar de manera lliure i gratuïta el pas de la més bella de totes les danses que es fan i es desfan.Picture Cristòfol

Enguany i aprofitant que som en període de vaques magres, el nostre aparell burocràtic els ha posat encara més traves, més pals a les rodes. Així els priva de megafonia, els manlleva l'espai public per fer l'Aplec de la Sardana, els minimitza les cadires, els dona excuses i paraules fugisseres.Com pot ser que les institucions de casa nostra és neguin a difondre la cultura nostra ? Com pot ser que llencin a cabasos els cèntims en altres coses forasteres i no en dotin suficientment les pròpies ?

Perquè a totes les escoles de la nostra ciutat no s'ensenya a la mainada a ballar sardanes?Publica un comentari a l'entrada