29 de juny, 2009

Convergència Solidària

Llegeixo la noticia de la Agència Flama [ Convergència endega una campanya per col·laborar amb les entitats socials a minimitzar la crisi econòmica ] i en destaco tres ratlles:
  • "Algunes d'aquestes entitats han incrementat en un 50% les demandes d'aliments i d'articles de primera necessitat. "
  • "és una campanya per lluitar contra la crisi, no només amb el discurs polític sinó també per obrir-nos i conscienciar a la societat catalana que necessitem ser més solidaris que mai"
  • "Convergència Democràtica de Catalunya recollirà en els seus locals arreu del territori aliments de primera necessitat (arròs, farina, cereals, llet, llegums) ... ."
D'antuvi cal agrair-los l'interès, la voluntat de fer i el que finalment passin a l'acció. Catalunya és obra del Cister, d'allò que en diem 'Ora et labora' i avui cal menys discurs 'social' i més acció 'humana'.

Fàcilment se'ls pot criticar l'slogan i se'n pot fer broma i brometa, encara que això no invalida les raons de fons , la necessitat objectiva ni la realitat crua.

Si alguns actuals governants fan mans i manegues per mamar de la mamella pública fins a la jubilació, per a la majoria dels administarts ( i nodridors de l'erari públic) la cosa pinta ben lletja. Facin el favor de no mirar-se el melic i prenguin exemple.

Escolti, a tornar de vacances les administracions locals tindrà 'tensions' de tresoreria, la Generalitat descobrirà teranyines en els seus comptes bancaris i els aturats es multiplicaran a dojo.

En deixem constància escrita.

Hi ha, però, un camí d'esperança. I milions de catalans que seran solidaris. Temps al temps.
Publica un comentari a l'entrada