15 de juny, 2009

Dalleu el blat ... segueu arran

Ara fa dies que no apuntem que passa al món. A banda del que obre portada de noticiaris i documentals ( NO-DO ), resulta pràctic donar una ullada a prospectives i estudis.

Avui amb tots vostès la nota que 'Observatori de Matèries primeres del BBVA ens lliura diligentment.

Font Servei d'estudis del BBVA

" El precio del petróleo rompió la barrera de los 70 dólares la semana pasada, alcanzando su valor más alto desde octubre de 2008. Una revisión al alza de las previsiones de demanda de la IEA, la producción industrial china y la fuerte caída de los inventarios de petróleo de Estados Unidos han contribuido a impulsar los precios del petróleo al alza. Las posiciones no comerciales en los mercados de futuros también sirvieron de soporte
"

Amb una entrada així ja podem començar a tremolar. Fixeu-vos que hi ha economies que segons les dades disponibles poden haver tocat fons i començar a estabilitzar-se, recuperar, .... i a casa nostra encara estem en caiguda lliure i sense veure el fons del pou.

Això vol dir que ens podem trobar el preus de les nostres importacions ( i som mastodònticament deficitaris ) amunt enlloc d'avall.

Seguim.Font Servei d'estudis del BBVA


Podeu veure totes les gràfiques a [ Document ]


" El reporte de la USDA de la semana pasada sirvió de apoyo a los precios del maíz y especialmente a los precios de la soja.

Las previsiones para la producción de estos dos productos en la temporada 2009-2010 se redujeron y los inventarios de soja en EE. UU podrían alcanzar los niveles más bajos en 32 años.

De acuerdo con las autoridades brasileñas, la cosecha de 2009 se reducirá un 7,6%, más de lo que había sido anunciado anteriormente.

Se espera que la producción de café en Brasil caiga un 14%, la producción de soja un 3,0% y la producción de maíz 16%. Por otro lado, se prevé que la oferta de caña de azúcar crezca un 6%
."

Queda clar que alimentar la Humanitat i 'jugar a futurs' amb el nombre de morts i desnodrits ... va en el mateix bitllet. Coses de la societat moderna que s'absté molt de votar i de mirar-se al mirall.


Sempre ens queda, però, l'alegria en conèixer que les joies de l'avia ara valdran més cèntims ( si no erren els gurus de la economia, es clar )

" Las posiciones no comerciales de oro en los mercados de futuros alcanzaron su nivel más alto la semana pasada desde 2005 de acuerdo con los datos de la CFTC "

El rei 'Midas' agaraeix a tothom un món tan just i tan solidari.

Tanmateix en LLucifer està llogant pisos 'de protecció oficial' per encabir-hi tantes ànimes negres com hi ha al món Occidental. I amb els cèntims guanyats qualsevol aspirant a 'Presidente' de club de fútbol pot comprar joves desgraciats a països poc afortunats


Avui píndola caustica.Publica un comentari a l'entrada