28 de juny, 2009

Diables ... i bruixes

Aquest cap de setmana he gaudit de la novena "Nit de bruixes" a Altafulla. La costa daurada fa anys que sembra turisme més enllà de l'or de la sorra i el blau intens del Mare Nostrum. Potser per això hi ha colles de folklore popular i entitats com el Grup de Diables d'Altafulla
[ Parc del Comunidor, s/n telf : 679 307 000 ] ja es pemeten publicar llibres com el de la instantània.


Picture Cristòfol

A la meva ciutat enguany, tot just en les properes setmanes, podrem celebrar els primers XXV anys de la "Colla vella de diables de Santa Coloma de Gramenet". Una eternitat.

Ara fa vint-i-cinc juliols, una colla de jovent participàvem com monitors als 'Casals d'estiu' curulls de vitalitat i empenta. A migdia, enllestida la feina, era cerimonial retrobar-nos al Bar Plaza, avui desaparegut.

Entre cervesa, vermut i patata fregida és comentava l'ensopiment general de la nostra ciutat. Recordo perfectament els primers comentaris: en Jaume Baliarda, en Jordi Olivés, Berta Nuñez, jo mateix.

Una proposta i de seguida una trentena de persones ( Pili P., LLúcia G, Emma E. , Marcel E, Marta O, Pere P, Xantal O, Joan C, Judit M, Xavier C
, Imma P, .... ) aplegades amb un objectiu comú.

Recordo arribar a casa i demanar una fortuna , mil pessetes ( 6 eur) per fer caixa comuna i poder comprar roba de sac, fusta, espàrrecs, ... ) .
Dit i fet naixia la "Colla Vella de Diables" que amb el temps esdevingué un dels plats forts de les Festes Majors locals. De l'adjectiu "vella" , ara ben escaient, en tinc la paternitat car ja en aquell moment en defensava la competència i per tant la aparició d'una "Colla Nova de Diables".


Picture Cristòfol

Con aleshores participar en el teixit associatiu, en les entitats, ... només demana gratuïtat i decisió de la pròpia voluntat. Donar temps, giny, força, ... a canvi de no res, no te preu i ens fa gaudir de benestar.

Enguany l'esforç dels centenars de persones que han fet cremar "carretilles" a Santa Coloma , culmina una etapa positiva.

Enhorabona.NOTA : Ajudeu-nos a fer llista amb tots els que han col.laborat


Publica un comentari a l'entrada