21 de juny, 2009

Sustine et abstine

 Aquesta setmana fem  bona la màxima dels  estoics  'suporta i abstente'.  Per això el blog queda 'congelat' fins  Sant Pere' i aquesta setmana aniràn 'desfilant' registres  ja publicats.


Picture [ Maps-Charts]
La nostra més alta consideració i l'agraïment més sincer per la vostra paciència.
GENER  2008   La formiga invasora

Una formiga invasora avança per Catalunya creant colònies «amigues».
Picture Juan Jesús Lopez CortésAixí hauria començat Orson Welles la seva proclama radiofònica si de jove hagués aprés català.

Així potser el No-Do explicatiu dels trens migratoris amb 'nous catalans' del sud a les primeries del Regim franquista.

Una formiga invasora avança per Catalunya creant colònies «amigues»
, pot ser el títol sorneguer referit a la immigració xinesa.


Fred, fred, car el títol servit per Vilaweb, científica l'avenç imparable de la formiga «Lasius neglectus» , espècie originària d' Àsia .


Hi ha tot tipus de detalls recents en aquest informe [ Lasius Neglectus ] signat per Xavier Espadaler i Victor Bernal, Universitat Autònoma de Barcelona i en aquesta pàgina web [ Lasius Neglectus ].


Una formiga extraordinària que s'escampa per Europa i també per casa nostra. Així la nostra espectacular [formiga catalana] juga en un nou escenari.


Picture Wikimedia

De fet la formiga catalana és avui hereva directa de la formiga argentina, car aquesta arribà en els vaixells d'ultramar ja fa molts decennis i substituí completament la població autòctona.

Un cop aprengué a ballar sardanes i es calça barretina i espardenya la rebatejada 'formiga' esdevení un exemple formidable del somni català : de foraster emigrant a defensor de la terra i conqueridor de la resta de la península.

Tal com raja, aquests diminuts 'nous catalans' s'escamparen a l'oest i al sud conquerint territoris més enllà dels Països Catalans, a major glòria dels almogàvers i els fets daurats del nostre passat imperialista.

Avui altres han començat aquest camí. Venent de lluny, d'extrem orient, amb nous comportaments socials.

Desperta ferro !

Es hora de preparar l'assalt econòmic, financer i polític a la península. La formiga
«Lasius neglectus» assenyala el camí: cooperar a casa per triomfar a fora.


Píndola eclécticaPublica un comentari a l'entrada