14 de juny, 2009

Treue und Ehrlichkeit

Ara si que podem confessar que ens fem grans. És divendres al capvespre i un xic esgotat ( !) enfilo Avinguda d'Amèrica amunt, tot repensant aquesta 'fidelitat' a la nostra ciutat.


Picture Cristòfol

Certament "Treue und Ehrlichkeit" són dos conceptes que en llengua de Kant expressen aquesta idea de 'Lleialtat i Honestedat' a un espai i a un temps. I en el nostre cas això és ben visible divendres a hores nones.


Efectivament al Districte III, al Singuerlin, és celebra la recepció d'entitats al Centre Cívic. Hi ha moltes persones que aplegades que traspuen aquest compromís vital.


Potser per això la persona que fa el pregó parla sobretot d'un valor prou nostrat, 'amistat'. Dolça és el nom de la tinent d'alcalde, municipal i dolç resulta el parlament ben farcit de cites clàssiques. Així la cinquena forma de relació entre persones que esmenten els texts de Confuci, resulta l'eix central de les seves paraules i dels seus agraïments.


Perquè en eixa sala hi ha sobretot amics que venen de lluny i van encara corriol enllà.


Picture Cristòfol

Baixem del núvol i repensem les nostres etapes vitals. Pel camí anem fent noms presentats ( i ràpidament oblidats ) coneguts llunyans ( al congelador) , coneguts propers ( descongelats o no ) , amics perduts, amics oblidats, amics presents i amics eterns.


Reflexionem especialment sobre els amics 'oblidats' i les circumstàncies d'aquest 'oblit'. Com diu el títol són la lleialtat i la honestedat dos adjectivacions del concepte 'amic'. Si en recordeu d'oblidats repenseu-ne els motius.Loyalität zu den Menschen ist nur möglich, von der höchsten persönlichen Ehrlichkeit.Publica un comentari a l'entrada