19 de juny, 2009

Veu d' Àngel ...

El jorn es marceix i els darrers minuts escampen ràpids. La veu celestial de Natalie Dessay dibuixa un fons musical per reflexionar i repensar. Dedicar uns minuts a pensar els objectius del dia, en llevar-nos i altres minuts per evaluar-ne els resultats.

Hi ha qui neix i mort com s'aixeca i s'adorm, val a dir gris i només gris. Un malbaratament de recursos i oportunitats.Picture Cristòfol


Anem per això dels malbarataments i apunte'm el que ens arriba pel cantó de la economia:

1. Informe monogràfic a les Publicacions del Departament d'Economia i Finances anomenat [ Metodologia i càlcul de la balança fiscal de Catalunya amb l'Administració central 2002-2005 ]
2. Una noticia titolada [ Els catalans cobrarien 2.500 euros més de pensió amb una Seguretat Social catalana ]
3. Un assaig de cojuntura dels serveis d'estudis del BBVA [ Estados Unidos ]
4. Situació dels embassaments d'aigua [ Embalses ]
5. El butlletí de les 'news' d' InfoMigjorn [ Butlletí]
6. ... / ...

Encara que el domini de les Ciències Econòmiques resulta abassagador , em queda a la memòria auesta miniatura sobre el sentir i l'escoltar:

"Malgrat que aquests dos verbs tenen un significat diferent i clar, de vegades ens trobem parlants de la llengua que els confonen. El verb escoltar designa 'parar atenció a algú o alguna cosa', és a dir, hi ha una acció voluntària d’aquell que percep, i en canvi el verb sentir fa referència a 'percebre per mitjà dels sentits', sense que suposi cap mena de voluntat del qui percep.

Així doncs, direm, per exemple: Escolta el que et dic, A la Mercè li agrada molt escoltar música. En canvi, direm, per exemple: Sento xiular el vent; Des de casa, sentim volar els avions. Fins i tot, distingirem un verb de l’altre en exemples com ara: Se sent un soroll llunyà: escolta!; Dius que no em sents, però és que no m’escoltes."

Si la cosa resulta prou clara, aleshores és el moment de preguntar-vos si de bon matí us sentiu o potser us escolteu.

Pindola celestial i adormida.


Come per me sereno
Oggi rinacque il dì!

Come il terren fiorì
come fiori più bello
più bello e ameno!
Mai di più lieto aspetto
Natura non brillò:
Amor la colorò
amor del mio diletto,
amor, amor la colorò
amor,
ah sì, del mio diletto, amor

Publica un comentari a l'entrada