01 de juliol, 2009

STATEC ... i no son garrotades

Qui no està content és perquè no vol ! Fins i tot si la economia és una reixa al teu voltant.


Picture Cristofol

Fixeu-vos en aquestes dades de l'STATEC ( Oficina estadística de Luxemburg ) , enveja de Zapatero i el seu 'lluent' equip econòmic.Gràcies a aquesta [ entrada ] al diari Tageblatt, faig una aproximació al darrer Cahiers économiques anomenat [ N° 108 La société luxembourgeoise depuis le milieu du 19e siècle dans une perspective économique et sociale ]

Títol llarg per 154 pàgines d'història econòmica i social, amb delícies com "Vers la fin des années 1880 un ouvrier travaillant dans la « fabrique de dallages céramiques de Wasserbillig » gagne 3 à 5 francs par jour ; un manoeuvre de 2,5 à 3 francs. " i detalls com:
La part final ens facilita un bon assortiment de quadres macroeconòmics que permeten tenir una bona perspectiva sobre el moment econòmic d'aquest Estat europeu.


Aquí [ Pàgina ] trobareu el forma electrònic per descarregar. A peu d'aquest apunt destaco que com Catalunya, la seva taxa de cobertura ( 71 %) així ens ho recorda, importa més que no pas exporta i com nosaltres no destaquen especialment en la producció de cap be natural.

Tenen veïns grans, han patit invasions i garrotades i al capdavall com els catalans 'de les pedres en fan pans' .

Ja voldria, però, gaudir del seus nivells de renda, educació, cobertura social.

Enveja ?

Avui píndola asprePublica un comentari a l'entrada