31 d’agost, 2009

9 8 7 De Sant Lleïr o Lliceri, bisbe de Coserans (s. VI).

987 és la dada exacte.   I no per  qüestions cabalistiques, ni per raons de la electrònica més puntera.   987 és un guarisme, una referència per situar a l'univers la ermita de  Sant Lleïr o Lliceri, bisbe de Coserans (s. VI).


Picture Wikipèdia

Que caram, si hui és el primer jorn de setembre, toca aquest venerable personatge en els nostres pensaments, encara que possiblement s'ens faci més dolç a la memòria repescar el fet que l'any  1715 mort a França el  rei  Louis XIV, el "Roi-Soleil", 77 anys irrepetibles.

Pel mig hi ha 72 anys de regnat,  que enriu-te'n d'en Fidel, en Ceaucescu, el Faro de Occidente,  o el socialisme a l'Ajuntament de Barcelona.   Puix que, llevat d'imponderables,  encara soc al tercer quart de ma vida terrenal (que n'hi ha d'altre ??? ) , això d'un paio manant setanta dos anys no sedueix el meu enteniment.

Crec que hi ha d'haver 'llei i ordre' però que el nostre petit globus avança prou ràpid com per canviar donant tombs tombs. Vaja poc, poc d'allò de 'lo dejo atado y bien atado'  i molt de  'mobilis in mobili', deliciosa divisa del capità del Nautilus.

Potser per això aquesta entrada simbolitza alhora allò que és permanent i allò que és mutable. Fixeu-vos en els guarismes i pregunteu-vos quans 7 surten ?  Quantes voltes heu de perdonar segons ja està escrit ?  Quina és la suma total de totes les xifres ?

Doncs ara fixeu-vos en l'any que segons les savis de  l'imperi Bizantí  marca la creació del Món i el començament del seu calendari.  Resteu-li la nostra xifra i feu-ne tres voltes quatre parts .

Si fem cas a la meva avia, la meitat us pot portar malastrugança.

Avui píndola entretinguda.


Publica un comentari a l'entrada