22 d’agost, 2009

Qüestions marines

Tot just toquen les set del matí. Campanes llunyanes acompanyen el meu pas matinal pels darrers decà-metres del Gaià fins albirar la llum del blau mediterrani. 


Picture Cristofol

A tocar el Castell de Tamarit hi ha un fràgil espai de verd, de joncs, de refilar d'ocells i de silencis d'aigües dolces amarades de pau.
Picture Cristofol

La visió panoràmica d'una Arcàdia feliç, s'omple amb els primers compassos de les 'Symphonies pour li soupers du Roy',  música fastuosa escrita a tombar el segle XVII per Michel Richard Delalande.

Picture Cristofol

Així, tot fruint de les dolces harmonies versallesques, [ fixeu-vos en la partitura de "Les fontaines de Versailles sur le retour du Roy", estrenada el cinc d'abril de 1683], recordem que Mestre de la Capella Reial, Delalande fou, fonamentalment , autor d'obra religiosa.

Els seus motets, juntament amb els de Nicolas Coupillet, Pascal Collasse i Guillaume Minoret omplen de solemnitat la cort de LLuís XIV.

El Sol, aquest astre tan  lligat a la figura de qui a les portes de la mort digué "Je m'en vais, mais l'État demeurera toujours." , el Sol s'enlaira i amara aquest petit racó obra del miracle immemorial de Sant Magí.

" On el meu gaiat caurà, un riu hi naixerà"   explica l'origen d'aquest riu Gaia ; el Castell de Tamarit en marca la mort final.

Les dolces onades que en barren el pas són qüestions marines.Publica un comentari a l'entrada