18 de setembre, 2009

Guaita, ves per on

Avui com cada jorn, m'ha arribat el Thought for the Day amb aquesta idea: "The real battles we fight are on the inside..!". Penseu-hi una estona i poseu-lo en valor més enllà de la pròpia consciència, del progrés personal.


Picture Deister Software


Per exemple avui m'encaixa també amb el subjecte substantiu d'aquesta entrada: el programari i els creadors de continguts. Si senyor, hui ha estat dijous 17 i això volia dir Cava & Twitts a l'espai que amablement facilita l'HotelB.
No explicarem la xerrada sobre 'branding' ( que no és anar paladejant brandy, es clar ) . Anem pel moment 'Cava' i una xerrada a propòsit de programari, interessos, política, diners, molts diners, .... més diners encara. SAP , programari lliure, E.R.P , i fot-li que va fort.

Efectivament SAP com altres grans 'players' del mercat mundial no deixa de ser un programari petit que permet 'customitzar' i això vol dir moooltes hores de 'consultoria' facturades a preu d'or.

Amb els anys és un monstre gran, enorme, ple de ramificacións, que sense ser ni el millor ni el més apropiat, ha parasitat totes les grans administracions del país ( Generalitat, Ajuntament de Barcelona, Diputació, .... ). Evidentment no es va pensar mai ni en català, ni pels catalans però posant-hi euros trinco - trinco , bitllo - bitllo , ... Sant Pere canta !

Una pregunta innocent fora clamar per alternatives locals.

Efectivament, Catalunya té empreses petites, molt talent, molt potencial i programaris que sobresurten. Poc convenciment i cap suport dels qui prenen grans decisions. Fixeu-vos en aquest article [ La feble posició del 'software' europeu] .


En el cas català hi ha fabricants desapareguts, fagocitats, i alguns exemples de tenacitat com en Manel Sarasa i Open Bravo o en Joan Mora i Kriter , per citar dos exemples. El primer pivota sobre open source i el segon té fonaments M$ si no vaig errat.

I tenim programari punter, sobre una plataforma tecnològica avançada a nivell mundial. Tal és el cas d'en Xavier Escoté i Deister / Axional. Aquest ERP té el cor en català, l'idioma base és el de casa, però directament parla una desena de llengués europees ( es, fr, en, it, pt, de, no, nl, he, pl, bg. ho,.. ) i d'altres més exòtics com el rus, japonès o el xinés.

Picture Deister Software

Amb presència a tota Europa, Amèrica del sud, Mèxic, s'atreveixen amb USA i demostren cada dia que ací les coses també les podem fer be. Per cert, no tenen res a veure amb [ Oracle reduce sus ingresos trimestrales un 5% ]

I aquests com d'altres lluiten dins del 'cluster' català de tecnologia malgrat aquesta dèria tan nostrada de perdre l'oremus per les coses forasteres: pareix que unes sabates 'Martinelli' són més bones que unes 'Martinez' malgrat aquest sia el nom real origen de la primera empresa.

De la autarquia fins a llençar els diners a mans bàrbares, hi ha molts matisos i sense embuts, posibilitats reals per moltes de les nostres empreses que donen feina i generen riquesa.

Avui com cada jorn, m'ha arribat el Thought for the Day amb aquesta idea: "The real battles we fight are on the inside..!".


I avui, per a tots i gràcies a un fantàstic suggeriment de Trina Milàn ...

Versió forària


Versió autòctonaPublica un comentari a l'entrada