04 de setembre, 2009

Qüestió de lletres

L'altre dia corrien bytes per la xarxa recomanant una nova entrada al blog on l'Albert García Pujadas [ en @qtorb , és clar]  endreça pensaments  raonats. El títol, prou entenedor,  "El nuevo fracaso escolar"  ,  arrodoneix un contingut que mereix del vostre temps.


Era dimarts, 1de setembre, de bon matí i el món voltava com sempre. Potser per això  a la Flama és feien ressò d'uns fets inacceptables. [ En el món hi ha més de 776 milions d’adults analfabets  ]

Comença tot explicant que "El proper dia 8 de setembre és el Dia Internacional de l'Alfabetització. Cal recordar que més de 75 milions d'infants no van a col·legi i els índexs d'absentisme i d'abandonament escolar són proporcionals al nivell de pobresa de les famílies. "

Així mentre a casa nostra el ministre del ram s'agenolla davant la industria televisiva i avança la TDT, als vagons de 'segona classe' hi ha el que hi ha.

Podeu tenir per segur que ens els propers cinc anys hi haurà la capacitat tecnològica ( i la viabilitat econòmica ) per difondre massivament TV, Cinema, Ordinadors en format  3D.

A menys d'un decenni vista una cosa tan 'futurística' com els missatges hologràfics de la Guerra de les Galàxies,  serà una joguina quotidiana en mans d'adolescents de 'primera classe'.Rumieu un xic sobre el paper del professorat, dels progenitors, de la família,  en el cas d'aquests 'privilegiats' . Penseu també si mantindrem els vagons de 'segona classe' .

I pel mig potser cal repensar aquest 'tren de futur' , aquestes vides  en desplegament  , per quina mena de VIA han de rutllar.  És clar que, en parlar de via, ens referima Valors, Idees, Actituds.

De veritat hem d'inculcar nobles valors i  ideals  tot guaitant amb actitud indiferent davant 776 milions d'analfabets perquè-ens-dona-la -gana ?Lascia ch'io pianga
Mia cruda sorte,
E che sospiri
La libertà.

Il duolo infranga
Queste ritorte,
De' miei martiri
Sol per pietà.


Publica un comentari a l'entrada