15 de setembre, 2009

Xavalla i morralla

La xavalla segons el diccionari és 'Moneda fraccionària de poc valor' i la morralla doncs això 'Persona o cosa considerada de poc valor' . Exactament aquesta és la definició d'Espanya avui a la U.E. i al món.Picture Marta Bordes


Encara ressona tímidament la proposta minsa i insuficient d'apujar un punt l'IVA [ no dubteu que la broma serà entre 2 i 5 punts, del 18% fins el 21 % pel tipus general ].

Avui els nous amos d'Opel ja han explicat clar i català que això s'acaba. Ací teniu noticia a La Vanguardia catalana i a Le Soir brussel.lenc. Com en le cas de Nissan, la mediocritat incompetent pot dir misa però això són faves comptades.

Apuntem també que el deute de la nostrada OHL passa a considerar-se 'escombraries' sense cap futur i ... ai-las per arrodonir ens envien com sempre nous estudis econòmics del B.B.V.A.


El primer es diu [ La Competitividad de la Economía Española ] i és calentet d'aquest mes. Com sempre punts discutibles i dades, moltes dades. No dubteu en llegir-ho suau, suau.


Font Servei d'estudis del BBVA.


Puix que sou de cor fort i valents anem pel segon [ Retos para la Economía española: Bases para la recuperación ] que no pot ser més explicit.


Font Servei d'estudis del BBVA.

Apunto però dues 'trampes' dels informes ( en trobareu més ) .

En el primer hi ha una queixa explícita sobre els volums de Recerca + Innovació [ I + D ] de capital privat, més allunyats dels valors europeus que els volums equivalents d'origen public.
La constatació freda és correcte però amaga el desigual tractament fiscal d'aquestes inversions privades respecte altres de la U.E. i la presumpció de culpabilitat de tota inversió, herència del ministre Solchaga ( Aquell que digué "España es el país donde uno se puede hacer más rico en menos tiempo" -1987- ).
Hi ha per escriure un missal amb els despropòsits sobre aquest disbarat.

En segon lloc i del document posterior , apuntem tota la bajanada de la concentració , grandària, eficiència i FROB. Hi ha una justificació que no aguanta. Vaja, valtros mateixos ...feu cabòries.


Dés idees finals a propòsit d'aquestes pinzellades econòmiques 'innocents'

  1. La gestió que és fa ací de la crisi resulta nefasta, inexplicable, metzinosa [ com curar amb sangoneres el mal de cap ]
  2. Apunteu que en començar a recuperar-se els nostres veïns,... nosaltres encara anirem avall, avall, avall.

I no serà vàlid allò de 'és una crisi mundial i nosaltres no hi podem fer res'.

Som-hi !Publica un comentari a l'entrada