16 de gener, 2009

Delayed 24 hores

Hi ha voltes que els servidors d'Internet fan un DoS, que no vol dir "tocar el dos" encara que el resultat final és el mateix: absència a l'èter cibernètic de la màquina que et respon un DoS ( vaja que et fa una botifarra).

Doncs, això, que per molt que demani temps al meu rellotge particular, aquest m'ha fet un DoS i a sobre una vaga a la japonesa: ara el meu rellotge treballa més i més ràpid.

Com la vida és un Balanç perpetu entre temps consumit i temps per consumir, fruït d'una corba d'indiferència personal i multi vectorial, com la vida substantivament ve a ser això , vaig ben fotut perquè si el rellotge vola jo vaig fora d'hores i sense temps.

Com el conillet de l'Alícia d'en Lewis Carroll, 'I'm in a hurry' i per això deturo en sec, reflexiono i recordo aquell adagi oriental "Vull anar lluny, per això começo donant un petit pas"


Blog deturat, temps congelat, vint-i-quatre hores per repensar i esbufegar.

Aprofiteu per sentir el sua lliscar del vostre esguard damunt del fil del temps.


Píndola de metrònom15 de gener, 2009

Tren de la Bruixa

Es noticia que finalment és possible viatjar en T.A.V. (AVE en castellà) de Barcelona a Sevilla directament. Sense passar per Atocha sis hores [ 6 h ].
Foto Cristòfol Bordes

A priori sembla una cosa positiva, però si rumieu un instant senzillament consolida una estafa bananera.

Com moltes noticies i especialment com moltes estadístiques publicades i publicitades porta la flor de lotus, l'opi en la seva essència.

Fa temps que és tècnicament factible i exemplarment disponible, en altres punts del planeta tenir T.A.V., és a dir Trens d'Alta Velocitat en majúscules.

A la Península quan et diuen 'piso en buen estado' has de pensar que cal refer-lo tot  de cap a peus. I quan et diuen A.V.E. has d'entendre que encara que hi ha dos pams de terreny que els fa a 300 km / h, la mitjana sostinguda no en fa 200 (197 km / h).

Així superar  1.050 km de distància representa  gairebé cinc hores i tres quarts, venuts com una proesa dels temps moderns.

Quins foren, doncs,  temps raonables i exigibles pels temps que corren i les possibilitats tecnològiques ?

Tres hores [ 3h. ] foren acceptables per fer aquest recorregut, per Barcelona - Màlaga  ( 997 Km) , per Barcelona -Lugo ( 1.020 Km), un xic més de  tres hores i mitja un Barcelona - Lisboa (1.250 km ).

Una hora i tres quarts a Madrid  ( 621 Km),  tres hores a Paris ( 1.040 Km ) , quatre hores  a Brussel·les  ( 1.360 km ).


Per entendre les dificultats d'avui  i el desastre d'infraestructures que hi ha arreu de la península resulta molt didactica i amena la pàgina d'en Manuel Fernández Cachán sobre el desplegament del T.A.V.  anomenada [ avefuturo ]  dins del lloc dedicat a [ Desarrollo Integral Ferroviario ].Hi trobareu propostes pragmàtiques, plenes de sentit a les acaballes del segle XX però que són ben curtes si em de pensar en els propers decennis.

Mentrestant píndola dinàmica14 de gener, 2009

Delicat

Tot va començara amb un do sostingut.

Hi ha harmonies suaus que acaronen el nostre enteniment. Assaonades amb la exquisidesa d'un entorn refinat enlairen l'esperit i endolceixen el món interior.

Imatge Manuel Gordillo Álvarez

Cada cop em resulta més difícil entendre com hi ha persones que somriuen en el soroll, en el brogit, en la fressa que en la modernor i la estètica fashion ens colpegen arreu.


Picture Rumours Night Club

Amarats de decibels, curulls d'impactes de sons bastards, milers d'humans esdevindran clients de solucions auditives.

Més enllà de la Madame Butterfly de Puccini o del Radamisto de Handel hi centenars de peces de tots els temps que justifiquen la admiració dels clàssics, amaren l'esperit o senzillament acaronen el nostre trànsit diari.


I per damunt de tot, en ambients urbans, el silenci resulta un be escadusser, elitista.
Procureu trobar-lo en la vostra vida quotidiana i fruiu-ne.


Píndola miniaturista per tancar.13 de gener, 2009

Gata morta ... i

A voltes cal deturar-se i guaitar al voltant per entendre les absències.Terrible el drama d'en George W. Bush en encetar l'any:


Titular de 'La Repubblica' amb aquesta contra "L'aveva chiamata "India": per vendetta molti indiani chiamarono "Bush" il cane".

És obvi, el món està ple de desagraïts, desmenjats i cretins. Com es pot ser tan bèstia i traumatitzar un gos anomenant-lo "Bush".


El maltractament d'animals és execrable i per això ningú bateja la seva tórtora o el seu colom com 'Jose Mari' o com 'Ansar'. De la mateixa manera que al teu teixó no el nomenes 'Blair'.


L'esperit humà resulta contradictori i ple de 'nosense'.

Fixeu-vos en els centenars de patriotes espanyols que clamen pau al pròxim orient. En hi ha de despistats plens de bones intencions.

Molts però tenen notables càrrecs públics escollits en nom de les gavines o del puny i la rosa.

I això ?

Doncs com ja hem explicat en altres moments, aquests amb nom i cognoms promouen España com primera potència mundial fabricant explosius pere rebentar cames, braços i rostres. Armes per destrossar families i infants.

'A Dios rogando y con el mazo dando' i es clar, ara amb les mans tacades per la sang del seu vot però immaculat el cor i la cartera, ara clamen que volen Pau i Justicia i .....
Foto Cristofol Bordes

A les mascletàs valencianes en acabar-se la polvora s'acaba el foc. A Orient i arreu la pòlvora no s'acaba perque hi ha qui en fa un gran negoci.

Si no hi ha armes no hi ha morts.


Demaneu publicar qui guanya i qui paga en cada conflicte. Es tan senzill com això:


Una ONG sudafricana publica una lista de empresas implicadas en el comercio ilegal del coltán en Kivu


Apa, atreviu-vos.Green ears

L'altre dia una noticia em deixava glaçat: "Jugar a golf et pot deixar sord"
Un lloc tan prestigiós com la BBC explica que els metges estan molt preocupats per les pèrdues auditives de grans golfistes.

A la orella dreta en el cas de golfistes dretans i la esquerra en els altres.

La cosa te a veure amb els pals amb cap de titani. Els 'driver' provoquen un espetec 'sònic' que malmet la oïda.

Així s'han fet proves amb diferents pals de cases com King Cobra, Callaway, Nike and Mizuno i en tots els casos es produeix un soroll clarament mes fort que amb els pals habituals d'acer inoxidable.

De fet el pitjor registre fou mèrit del G-10 de la casa Ping: Uns 130 decibels, suficients per produir danys temporals o irreversibles..Picture Ping

Afortunadament no els vaig demanar als Reis d'Orient i de moment podré seguir fent sevir el brunzit per avaluar la marxa del meu joc.Foto A C SRealment resulta amoïnador adonar-nos que els patricis no estem exempts d'alguns perills propis dels plebeus. Haig de trucar a la 'House of Lords' a veure si posen seny en les nostres coses.

Com sempre píndola, avui aristocràtica.12 de gener, 2009

A propòsit d'alguns debats

Aquests dies podem trobar a la xarxa debats intensos, viscuts i sentits, a propòsit de les accions bèl·liques a l'altre riba de la Mediterrània.Hi ha arguments i emocions a dojo i fins i tot persones que comparteixen tot un imaginari en comú, en aquests fets, els seus orígens i les seves conseqüències discrepen obertament.

Alguns però aporten visions ben assenyades ( Los que viven en Israel/Palestina son gente incomprensible para nosotros )

Trobo a faltar algunes consideracions que ara detallo.


 1. A la franja de Gasa no és fabriquen armes ni pólvora, però des d'ací es llencen coets i es malbarata munició a dojo.
 2. A la franja de Gasa, el 'cost d'oportunitat' d'esdevindre 'terrorista' o 'martir' és molt baix per a moltes persones


En el primer cas cal preguntar qui compra les armes, amb quins cèntims i perque. Obviament també a qui són comprades, que s'en fa dels cèntims obtingutsi per on transiten.

Hi ha una tremenda hipocresia de tots plegats i en nombrosos estats on el poble es manifestà a favor d'uns, es fabriquen les armes per matar els altres.

El mateix ciutadà que vota socialista o conservador, i per tant la producció i exportació d'armes, el mateix clama al cel, veient l'horror que és produeix amb el seu vot, el seu consentiment, la seva signatura. De fariseos sempre en hi ha arreu i a les manifestacions no se'n parla.


En el segon cas, el concepte és econòmic, però el resultat és huma.
Val a dir que en temps de pau han d'existir incentius poderosos per abraçar el camí de la participació i la expressió pacífica. I al temps, han d'existir costos molt grans i visibles si és vol iniciar el camí de la violència. El cost marginal avui és minso: hi ha misèria (econòmica, cultural i espiritual); hi haurà la mateixa misèria (econòmica, cultural i espiritual)

A mig termini el millor desincentivador d'aquells que volen violència és diu "escoles, hospitals, llum, aigua corrent, cultura, nivell de vida, feina " per la majoria de la població.
Foto Carla Bordes.

Ben antic és el dit "Res perd qui res té a perdre".


A la franja de Gaza li cal menys pòlvora i més desenvolupament ( social, econòmic, cultural, espiritual ).11 de gener, 2009

Open your windows

Any nou, horitzons nous.Foto Carla Bordes


També en les fonts d'informació i en la particular visió que tenim del nostre món. Així, fidels al nostre compromís per anar a les fonts dels fets i mantenint l'especial focus africà [ Quatre lletres per l'Àfrica ] incorporem fins a 9 nous diaris digitals:

 1. Albanian Daily News - Albània -
 2. Agencia Fides - Vaticà -
 3. Antigua Sun - Antigua i Barbuda -
 4. Caymand Islands Today - Illes Cayman -
 5. Digital Congo - República Democràtica del Congo -
 6. Eastday - Xangai, Xina -
 7. Le Soft - República Democràtica del Congo -
 8. Nmegi - Botswana -
 9. People's Daily - Pequin-


Amb aquest reguitzell ja arribem a la xifra de 42, [ quaranta dues ] fonts de dades repartides per cinc continents. I com sempre més enllà de les 'noticies d'agència' i els titulars massius, procurarem exposar senzillament aquells petits detalls que ens fan deturar i guaitar.


Foto Cristòfol Bordes

Avui per estrenar uns detalls a propòsit de "Nmegi" finestra oberta a la xarxa desde Gaborone.


Font : Wikipèdia

La ciutat de Barcelona abriga 1.615.908 ànimes en 100,39 km2 ; tot Bostwana suma 1.573.267 repartides en 600.370 km² - Espanya 504.645 Km2 -.

Vaja que cada casa podria ésser ben be una República Independent com pregonen els magatzems suecs.


Dit això, apunto també un pensament a propòsit de la estètica ( 'look & feel' ) de la plana web.Picture Nmegi

A cop d'ull no te res diferent de centenars de planes fetes arreu d'Europa : Anunci del iPhone, Orange, model caucàsica, anunci de pel.licula occidental.....

Potser això també és un dels molts resultats de la globalització.
Píndola oriental ..