12 de juny, 2009

Making business ... o sia fent calaix

Quin exabrupte això de parlar de fer negocis en temps de crisis. I d'això va la entrada d'avui: crisis, cèntims, oportunitats, lideratge.


Picture CristòfolCamí de casa, vaja ...embussat a Ronda Litoral, cau a la pantalla un 'twitter' d'Al Gore a propòsit del que suggereix el títol. Puix que m'ha fet badar-hi, en transcriurem uns bocins:

"But when it comes to preparing our country to compete in the clean energy economy, the U.S. is losing and we lag far behind our global competitors. Even as our inventors create new technologies, we often lose them to overseas markets that have supportive government policies and incentives."

"Però quan es tracta de preparar el nostre país per competir en l'economia d'energia neta, els EUA està perdent, molt a la saga nostres competidors mundials. Fins i tot malgrat nostres inventors proposen noves tecnologies, sovint els perdem als mercats d'ultramar que tenen les polítiques governamentals de suport i els incentius ".


"China's clean economy strategy includes a stimulus investment of $221 billion over the next two years - double that of the U.S. Until the late 1990's, the U.S. dominated the global solar energy market; now Japan, China and Germany are the leaders."

"La Xina promou una estratègia d'economia neta, amb l'estímul d'inversions de $ 221 milions en els propers dos anys - el doble que el dels EUA. Des de finals dels anys 1990's, els EUA va dominar el mercat mundial de l'energia solar, i ara Japó, Xina i Alemanya són els líders."


"Just as we seek to mend our economy to be "shovel ready" and job creating, we are in fact supplying a "shelf ready" economy with our technologies being plucked off our inventors' shelves for production in other countries. Of the world's top 10 solar PV, 10 wind and 10 advanced battery manufacturing companies, only five of the 30 are U.S. companies."

"Així en tractar d'arreglar la nostra economia, per "anar per feina ", i en voler crear llocs de treball, estem de fet subministrant una economia "tot a punt", prenent dels nostres inventors les nostres tecnologies que aprofiten per a la producció en altres països. De les 10 empreses més importants del món en energia solar fotovoltaica, les 10 de vent i les 10 empreses de fabricació de bateries avançades, només cinc de les 30 empreses pertanyen als EUA ".


Solving the climate crisis is good for American business, no matter what climate deniers want you to believe.


En definitica, procurar solucionar la crisis climàtica resulta bo pels negocis americans, tan se val que us vulguin fer creure els negacionistes del canvi climàtic.Picture Cristòfol

En el cas de l'Estat Espanyol [ bananolandia segons qui parli ] la cosa pinta lleig, molt lleig. Pareix que en termes econòmics , la recerca d'un món menys contaminat , ens mena a avenços tecnològics importants.


I aquests avenços permeten augmentar la productivitat, els rendiments, dels factors, també per la via de rebaixar-ne els costos. Avui la tecnologia permet produïr el doble consumint la meitat.

Començo a comptar mentalment la quantitat de cotxes que diariament embussem les Rondes de Barcelona. Fem una estimació de preu / hora i anem pel cost d'oportunitat.

En una economia 'pro-soviètica' afussellarien els responsables del desgavell organitzatiu. No ens podem permetre llençar temps i diners de tots a fi que una colla d'incompetent sense escrúpols se'ns enfotin a peu de cotxe 'oficial'.

Per ser Conseller o Ministre haurien de passar sis mesos fent de gal.leots. Casum seuna !11 de juny, 2009

Eudaimonia i eupatia

A casa hi ha un llibre prim i menut que periòdicament llisca de la lleixa a les meves mans: El manual d' ètica d'Epictet. I cada volta hi trobo un matís diferent !


Picture Cristòfol

Efectivament es va aplicar a les tres branques de la filosofia en la tradició de l'Stoa: lògica, física i ètica però el gruix de textes conservats són del darrer bloc.

El nostre amic Epictet ens parla de eudaimonia ("felicitat"), un producte de la virtut, definida mitjançant la vida acord a la raó. La virtut estoica, a més de l'auto coneixement, consisteix en l'ataràxia, apatia (desapassionament) i les eupaties (bons sentiments).

La virtut consisteix en no guiar-se per l'aparença de les coses sinó en guiar-se per la motivació d'actuar de forma racional i benèvola; i sobretot, acceptant el destí individual tal i com ha estat predeterminat. [ Font Viquipèdia]

Amb els anys he procurat practicar aquesta 'ataràxia' i valoro més i més gaudir de 'pau interior' . Per això em resulta decebedor que altri em burxi i em trobi. La decepció és sobre la pròpia capacitat de abstraure i romandre en quietud.

Crec que hi ha moments que malgrat no volem, ens fan encendre apreciacions personals de paraules o fets que percebem com portadors d'injustícia, de falta de rigor o senzillament vorejant la demagògia més banal .

Malgrat el que ens recomana Epictet :

"Se uno ti viene a dire che un tale parla male di te, non cercare di difenderti, ma rispondi: "Senz'altro costui ignora gli altri miei difetti, altrimenti non avrebbe parlato solo di questi".

ens pareix que cal tallar d'arrel qualsevol expressió percebuda com negativa o perjudicial.

Vaja que si no volem ésser criticats o subjectes d'abjectes insinuacions, el millor que podem fer és dallar qualsevol crítica o insinuació que hom es proposi lliurar en la nostra presència.

  • Us heu trobat mai en aquesta tessitura ?
  • Que feu si percebeu una crítica o una insinuació, en la vostre opinió incorrecte?
  • Us emprenya que us facin bullir la sang?

Ben segur amb els anys aprenem a modular el temperament i el propi judici del món que ens envolta. I per això aquestes imatges, que barregen harmonia 'oriental' i 'vellesa mediterrània' resulten escaients.

Al bell mig del Fondo, uns centenars de persones contemplen respectuosament l'acte de reconeixement de la gent gran del barri. A l'escenari color, joventut i 'eupaties'.Pictures Cristòfol


Si us fixeu avui encara la majoria d'avis són gent peninsular; entre els espectadors hi ha, però, nombrosos orientals. Potser perquè des de menuts se'ls ensenya a respectar la gent gran, la fragilitat, els altres.


Avui píndola clàssica.

Ai ai que ens farem mal ...

DELAYED 24 HoresSi no s'acaba el món demà hi tornem. Preneu paciència que sempre resulta un be escadusser.09 de juny, 2009

U.S. Route 66, The Main Street of America

Amb unes 'rosites' de més i quatre pedaços de cuir amb lluentons, tot potser posible.   I no ens referim a una sessió BDSM ,  tan en boga a la metrópoli d'en Montilla.

Fixeu-vos en les fotografies a veure si em trobeu  .... a prop. [ Feu doble click i s'obriran grans ]


Picture Cristòfol


o  lluny de l'objectiu ,


Picture Cristòfol

What a pitty

Ara fa dos dissabtes, un plàcid indret a  tocar el Baix Gaià, queda anegat per centenars de Motards arribats  d'arreu. El motiu no és altre que la estrena del espai 'Ruta 66' , batejat així en referència a la mítica 'Route 66' dels USA.

Ací va la nota  [  pàgina ]  de `l'esdeveniment que ofereix com reclam:

  • -5.300l de cerveza.
  • -Pica pica.
  • -Chicas guapas en bikini lavandonos las motos.
  • -Y mucho mas...


No tinc paraules ... però si instantànies

Efectivament la trobada va crear expectació i color ( també soroll  i altres coses ) i ens permet endinsar-nos en aquest esperit col.laboratiu tan nostre.

Si no fa gaire apuntavem una nota històrica a propòsit dels Cors Clavé  i  les Majorettes, avui anem  un pas més enllà i destaquem la tan desgastada societat civil catalana.

Així hi ha badoca  cercant vots i abstencionistes sense adonar-se'n que això es la Mediterrània: vivim malgrat els vividors.

I vivim sortint al carrer,  respirant festa, oferint relació i tacte.  Un país de ginesta vora el mar que gaudeix de mil i una iniciativa anònimes, privades.

Els motards, [ Wanderers MG Tarragona, cita obligada] com els col.lecionistes de taps de cava, els afeccionats als boixets, els twuitters, o els senderistes montserratins, són una mínima pinzellada d'aquest univers discret.


Cada volta serà més clar que les persones ens unim per compartir interesos concrets  de manera intercambiable, flexible,  fluida. LLuny queda allò d'una feina, una casa, una parella i un objectiu per una vida.


Viure en xarxa,  ... tot un repte.

Avui píndola eclèctica i música  així , així.08 de juny, 2009

Questió de cicles ..

Tinc en el meu haver personal l'estrany cas d'haver estat viatjant en monocicle, en bicicle, en tricicle i fins avui també en tetracicle.Picture cerf-volant

Diguem que un xic més jove vaig exercir entre d'altres eixelebraments, aquell ofici que en diuen d'animació o "d'espectacle de carrer".

Qüestió de cicles, de rodes o de circumferències, tan se val que em permet aprofundir un d'aquells extrems que copsaren la meva atenció a la Brusel.les.


Em refereixo a això del 'bicing' , febrada benestant per imitar a tocar de la mediterrània el lliscar recargolat de milers de bicicletes a tocar el Iang-Tsé més oriental.Picture Cristòfol

Es clar ! ja heu pensat en el nostrat servei [bicing ] del Cap i Casal . Fixeu-vos, però, en les set diferencies:
Si ?

- Les bicicletes
- El calze on dipositar-la
- El registre tarifari
- El preu anual ( 30€ davant 24€ )
- El color
- ... / ...


Apuntem dues píndoles auditives a propòsit d'aquesta modalitat de transport.
Es cert, la setena diferència permet explicar perquè a Bèlgica el gran triomfador de les darreres eleccions europees ha estat l'Ecolo i en canvi a casa un dels grans fracasats ha estat l'ecosocialisme 'fashion' local.


Sense consciència i ètica no hi ha més cera que la que crema i en aquest cas els amics a la meva ciutat han de patir la cúpula del Soviet Suprem, cotxe oficial i llagosta al budell.

EU 09 ...Elections ( I I I )

A voltes cal mirar més enllà. Per això us posso avui la pàgina del PREPAL un partit amb un magnífic resultat:
PREPAL 4.125 0,03%En las elecciones generales de 2008 se presentó en las provincias de León, Zamora, Salamanca y Madrid. Obtuvo en total 1.278 votos 0,01% . Su mejor resultado fue en Zamora, donde obtuvo 491 votos (0,37%).F E L I C I T A T S
Partido Regionalista del País Leonés (PREPAL) es un partido político español, de carácter regionalista leonesista, que propugna la autonomía de las provincias de Salamanca, Zamora y León (el denominado País Leonés).

Fue fundado en el año 1980 (legalizado, después de ser solicitado en el mes de abril de 1980, el 18 de septiembre de 1980) por el profesor zamorano Francisco Iglesias Carreño, actual presidente de la formación. La provincia de Zamora es su lugar de mayor implantación.

Cada tercer domingo de mayo, Ciudadanos Zamoranos organiza la Fiesta de las Comarcas del País Leonés en el bosque de Valorio (Zamora). El PREPAL colabora desde su fundación en tal evento.


I aci va la llista afortunada


1. Don Francisco Iglesias Carreño.
2. Don José Miguel Trufero Barrios.
3. Doña Fabiola María Mercedes González Muñiz.
4. Doña Teresita Loreto Álvarez Pérez.
5. Doña Ana Isabel García Muñoz.
6. Don Amadeo Núñez Vega.
7. Doña Francisca Justel Justel.
8. Don José Benito Mateos Pascual.
9. Doña Josefa González Centeno.
10. Don Rafael Diego Núñez.
11. Doña María Luisa Merino Merino.
12. Don Miguel Ángel García Fidalgo.
13. Doña María Oliva Álvarez Pérez.
14. Don Victoriano Blanco Alonso.
15. Doña María Paz Fernández Villar.
16. Don Juan Manuel Andrés López.
17. Doña María Begoña Mateo Lorenzo.
18. Don José Cayetano Rodríguez de Castro.
19. Doña Manuela Iglesias Carreño.
20. Don Jesus Fernández Villar.
21. Doña Ana Andrés Moreno.
22. Don José Carlos Rodríguez Diez.
23. Doña María Bernarda Marcos Heras.
24. Don Miguel Ángel Diego Núñez.
25. Don María Carmen Centeno Fernández.
26. Don Miguel Ángel Santiago Fagundez.
27. Doña Ana María LLamazares González.
28. Don Casimiro LLamazares Castro.
29. Doña María Teresa Regueras Bermejo.
30. Don Joaquin Sanpedro Sánchez.
31. Doña María José Panero Fuentes.
32. Don Salvador Serrano Nistal.
33. Doña María Begoña Ortega Pérez.
34. Don Miguel Ángel López Valle.
35. Doña Trinidad Hernández García.
36. Don Porfirio José Rodríguez Gutiérrez.
37. Doña María Isabel Rodríguez Mateos.
38. Don Juan Carlos Martínez Galende.
39. Doña Trinidad Núñez Jiménez.
40. Don Ángel Rodríguez Simon.
41. Don José Javier Pablo Aguayo Blanco.
42. Doña Patricia Santamaria Hernández.
43. Don Cipriano Miguel Mateos.
44. Doña Elena Fernández García.
45. Don Emiliano Alonso Seijas.
46. Doña Esperanza Rosario Alonso Álvarez.
47. Don Antonio Alfonso Hernández.
48. Doña Julia Trueba Ortiz.
49. Don José Diez González.
50. Doña Ana María Rodríguez Ortiz.

Suplentes

1. Don Santos Benavides González.
2. Doña Dimpna María Pilar López Sepulveda García.
3. Don José Manuel Rubio Marcos.
4. Doña María del Pilar Calderon Riera.
5. Don Francisco Fernández Velasco.
6. Doña Rosa María Pérez Villar.
7. Don Miguel Fincias López.
8. Doña María Isabel del Amo Llamas.
9. Don Eduardo Ramos Hernández.
10. Doña Alicia Gago del Estal.
07 de juny, 2009

EU 09 ...Elections (I I)

08:26 Vora dos quarts de nou del matí. Som al col.legi Bethoveen . Em toca el Wagner però a efectes pràctics la seu física és aquesta altre edificació escolar dedicada al mestre Ludwig.Picture Cristofol

Enrenou de noms, i els dubtes habituals.

Fa encara no deu minuts he coincidit amb dos joves a la porta -errònia- del veritable col.legi Wagner.


- Yo vengo de Tarragona. Quince dias fuera de casa y me hacen venir expresamente para esto
- Deberian llamar a los parados. Yo trabajo de lunes a sábado a mediodia

....

- Yo no entiendo de política. Cuando saco el perro a pasear siempre hay gente que discute de política.
- Creo que lo importante es que el PP no saque 'cacho'
Total, la crisis no la trajo Zapatero. Fué Aznar y Bush.
- Eso, Zapatero intenta sacanos de esta

...


De bon matí felicitem en Zaragoza i l'equio d'estrategues del carrer Nicaragua: 'The less is the better'.

------------------------------------------------
08:51 Taules a punt ! Actes plenes, segells, llistes i el peix a l'aparador. The show can start !


Picture Cristofol


09:00 Hi ha persones matineres. Primers vots i primeres cues. Tranquilitat total.

EU 09 ...Elections (I)

Les 06:52 ( tres quarts i mig ben tocats de set ) signifiquen prendre consciència. Amunt i som-hi que el jorn va per llarg.
Picture Le Kroll per Le Soir


Dubteu que arreu d'Europa ni sia similar ?


Esmorzar, dutxa i travessarem la nostra city. ( continuarà ... )

tic tac, tic tac, tic tac, ..... CAT

Jo reflexiono, tú reflexiones, ell/a reflexiona, naltros reflexionem, valtros reflexioneu, ells reflexionen. Jo reflexiono, tú reflexiones, ell/a reflexiona, naltros reflexionem, valtros reflexioneu, ells reflexionen. Jo reflexiono, tú reflexiones, ell/a reflexiona, naltros reflexionem, valtros reflexioneu, ells reflexionen. Jo reflexiono, tú reflexiones, ell/a reflexiona, naltros reflexionem, valtros reflexioneu, ells reflexionen. Jo reflexiono, tú reflexiones, ell/a reflexiona, naltros reflexionem, valtros reflexioneu, ells reflexionen. Jo reflexiono, tú reflexiones, ell/a reflexiona, naltros reflexionem, valtros reflexioneu, ells reflexionen.
Jo reflexiono, tú reflexiones, ell/a reflexiona, naltros reflexionem, valtros reflexioneu, ells reflexionen. Jo reflexiono, tú reflexiones, ell/a reflexiona, naltros reflexionem, valtros reflexioneu, ells reflexionen. Jo reflexiono, tú reflexiones, ell/a reflexiona, naltros reflexionem, valtros reflexioneu, ells reflexionen. Jo reflexiono, tú reflexiones, ell/a reflexiona, naltros reflexionem, valtros reflexioneu, ells reflexionen. Jo reflexiono, tú reflexiones, ell/a reflexiona, naltros reflexionem, valtros reflexioneu, ells reflexionen. Jo reflexiono, tú reflexiones, ell/a reflexiona, naltros reflexionem, valtros reflexioneu, ells reflexionen.