04 de juliol, 2009

Open clipart library

A voltes necessitem dispossar d'imatges amb les que arrodonir un text, una presentació, un document multimèdia.


Avui portem a aquest racó de món. la adreça d'un projecte global i globalitzat, [ Open Clipart ], car hi col.laboren desinteressadament persones d'arreu del planeta . Així sota el denominador d'aquest logo
s'amaga una extensa biblioteca de grafismes sobre les més diverses activitats i coneixements.

Feina 'enciclopèdica' en la que podeu col.laborar activament [ Registreu-vos-hi ] i de la que us podeu mantenir-vos informats mitjançant inscripció en la seva [ LLista de distribució ].
I per trobar allò que volem, podem aprofitar això tan de moda , anomenat [ núvol d'etiquetes ] .

Avui per tancar píndola amb aires de llibertat.


03 de juliol, 2009

M3 ....

Si preguntem al carrer per l' M3 .. hi haurà un il.luminat que ens parlarà del famos MI5 , del Match 3, del BMW 3 i fins i tot de la marca de notes adhesives 3M.

Picture Cristòfol

Jo, però, em refereixo trinco - trinco, bitllo - bitllo als actius liquids en mans del púiblic, la massa monetària anomenada M3 . Avui per una d'aquelles circumstàncies de la vida ha deixat de funcionar la nostra màquina de fabricar bitllets i puix que haviem de fer front a alguns pagaments inajornables, hem anat a retirar un petit feix dels nostres estalvis. Dels diners que deixem als bancs a fi que ens els guardin i s'enriqueixin .


La agència que la meva entitat bancària tenia sota casa esta tancada, clausurada. Passeig amunt per trobar que la oficina principal a la meva ciutat te el caixer fora de servei.

Malgrat el latrocini d'una comissió d'usura, em resigno a passar en tercer lloc, per una la oficina principal d'una caixa mastodòntica. Tancada per nocturnitat un cartell em fa tombar cap a un altre sucursal vora casa.

El caixer autòmatic em diu que res de res, operació no disponible. Ja en van quatre.

Paciència i sabata. Entro a la oficina de la competència, la caixa amb pianista i pèrdues astronòmiques. El caixer no pot efectuar la operació. Cinquena sucursal visitada.


Que n'és de pèrfida la voluntat de la Fortuna. I que n'és de sarcàstic el compte del Rei Mides.

Els meus cèntims manllevats per una xarxa telemàtica, jo tot just agrego el meu nebot de 10 anys com amic al Facebook i mentrestant a Singapur o a Abhu Dabi hi ha algú que compta amb fruició els meus bitllets (reals) de 500 Eur.


La globalització també juga amb els meus cèntims. De fet hi ha un tal Zapatero que m'els està rentant cada dia.

Vaja, que cada cop que obre la boca compromet els meus cèntims, puix que el que promet té un cost, es financia contra deute i el deute d'avui contra el valor real dels meus cèntims ( i els dels meus hereus ).


A casa en deien treballar per les putes. i a sobre sense poder-los tocar.


01 de juliol, 2009

STATEC ... i no son garrotades

Qui no està content és perquè no vol ! Fins i tot si la economia és una reixa al teu voltant.


Picture Cristofol

Fixeu-vos en aquestes dades de l'STATEC ( Oficina estadística de Luxemburg ) , enveja de Zapatero i el seu 'lluent' equip econòmic.Gràcies a aquesta [ entrada ] al diari Tageblatt, faig una aproximació al darrer Cahiers économiques anomenat [ N° 108 La société luxembourgeoise depuis le milieu du 19e siècle dans une perspective économique et sociale ]

Títol llarg per 154 pàgines d'història econòmica i social, amb delícies com "Vers la fin des années 1880 un ouvrier travaillant dans la « fabrique de dallages céramiques de Wasserbillig » gagne 3 à 5 francs par jour ; un manoeuvre de 2,5 à 3 francs. " i detalls com:
La part final ens facilita un bon assortiment de quadres macroeconòmics que permeten tenir una bona perspectiva sobre el moment econòmic d'aquest Estat europeu.


Aquí [ Pàgina ] trobareu el forma electrònic per descarregar. A peu d'aquest apunt destaco que com Catalunya, la seva taxa de cobertura ( 71 %) així ens ho recorda, importa més que no pas exporta i com nosaltres no destaquen especialment en la producció de cap be natural.

Tenen veïns grans, han patit invasions i garrotades i al capdavall com els catalans 'de les pedres en fan pans' .

Ja voldria, però, gaudir del seus nivells de renda, educació, cobertura social.

Enveja ?

Avui píndola aspre30 de juny, 2009

Malawi , Haití, Vietnam, Sudan, ... Roma. We are the world.

L'altre dia fèiem esment d'un titular a la Agència Flama. Avui en portem alguns de la Agència Fides , car agradi o no, la multinacional més globalitzada, més antiga i més ben informada és aquella que té Guàrdia Suïssa.Picture Cristofol


Som-hi:
  • Anàlisi amb motiu de la reeleció del president Bingu wa Mutharika a Malawi ( 143 diputats sobre 193) i la difícil situació de fam i penúria. [ Artícle ] Recordem que encara no fa 40 mesos era un lloc exportador d'aliments i exemple d'esperança per Àfrica.
  • Anàlisi i campanya activa per Haití [ Article ] Com recorden, és i serà molt de temps el lloc més pobre d'Amèrica, amb un drama infantil, sense infraestructures nio esperança. A tocar la terra d'un tal Obama, per cert.
  • Anàlisi sobre Vietnam [ Article ] amb motiu de la visita 'Ad limina' dels seus bisbes.
  • Anàlisi del procés de pau al Sudan [ Article ] , visió geopolítica per redreçar un drama enorme.

Certament cal tenir una visió global del món per tractar de comprendre d'on bufen els vents, quins són els signes dels temps presents i quins poden esdevenir camins de solucions en els propers mesos.


Picture Cristofol


" Al loro, Que no estamos tan mal, hombre "

Avui píndola amb molts significats.
Aaj

29 de juny, 2009

Convergència Solidària

Llegeixo la noticia de la Agència Flama [ Convergència endega una campanya per col·laborar amb les entitats socials a minimitzar la crisi econòmica ] i en destaco tres ratlles:
  • "Algunes d'aquestes entitats han incrementat en un 50% les demandes d'aliments i d'articles de primera necessitat. "
  • "és una campanya per lluitar contra la crisi, no només amb el discurs polític sinó també per obrir-nos i conscienciar a la societat catalana que necessitem ser més solidaris que mai"
  • "Convergència Democràtica de Catalunya recollirà en els seus locals arreu del territori aliments de primera necessitat (arròs, farina, cereals, llet, llegums) ... ."
D'antuvi cal agrair-los l'interès, la voluntat de fer i el que finalment passin a l'acció. Catalunya és obra del Cister, d'allò que en diem 'Ora et labora' i avui cal menys discurs 'social' i més acció 'humana'.

Fàcilment se'ls pot criticar l'slogan i se'n pot fer broma i brometa, encara que això no invalida les raons de fons , la necessitat objectiva ni la realitat crua.

Si alguns actuals governants fan mans i manegues per mamar de la mamella pública fins a la jubilació, per a la majoria dels administarts ( i nodridors de l'erari públic) la cosa pinta ben lletja. Facin el favor de no mirar-se el melic i prenguin exemple.

Escolti, a tornar de vacances les administracions locals tindrà 'tensions' de tresoreria, la Generalitat descobrirà teranyines en els seus comptes bancaris i els aturats es multiplicaran a dojo.

En deixem constància escrita.

Hi ha, però, un camí d'esperança. I milions de catalans que seran solidaris. Temps al temps.
28 de juny, 2009

Diables ... i bruixes

Aquest cap de setmana he gaudit de la novena "Nit de bruixes" a Altafulla. La costa daurada fa anys que sembra turisme més enllà de l'or de la sorra i el blau intens del Mare Nostrum. Potser per això hi ha colles de folklore popular i entitats com el Grup de Diables d'Altafulla
[ Parc del Comunidor, s/n telf : 679 307 000 ] ja es pemeten publicar llibres com el de la instantània.


Picture Cristòfol

A la meva ciutat enguany, tot just en les properes setmanes, podrem celebrar els primers XXV anys de la "Colla vella de diables de Santa Coloma de Gramenet". Una eternitat.

Ara fa vint-i-cinc juliols, una colla de jovent participàvem com monitors als 'Casals d'estiu' curulls de vitalitat i empenta. A migdia, enllestida la feina, era cerimonial retrobar-nos al Bar Plaza, avui desaparegut.

Entre cervesa, vermut i patata fregida és comentava l'ensopiment general de la nostra ciutat. Recordo perfectament els primers comentaris: en Jaume Baliarda, en Jordi Olivés, Berta Nuñez, jo mateix.

Una proposta i de seguida una trentena de persones ( Pili P., LLúcia G, Emma E. , Marcel E, Marta O, Pere P, Xantal O, Joan C, Judit M, Xavier C
, Imma P, .... ) aplegades amb un objectiu comú.

Recordo arribar a casa i demanar una fortuna , mil pessetes ( 6 eur) per fer caixa comuna i poder comprar roba de sac, fusta, espàrrecs, ... ) .
Dit i fet naixia la "Colla Vella de Diables" que amb el temps esdevingué un dels plats forts de les Festes Majors locals. De l'adjectiu "vella" , ara ben escaient, en tinc la paternitat car ja en aquell moment en defensava la competència i per tant la aparició d'una "Colla Nova de Diables".


Picture Cristòfol

Con aleshores participar en el teixit associatiu, en les entitats, ... només demana gratuïtat i decisió de la pròpia voluntat. Donar temps, giny, força, ... a canvi de no res, no te preu i ens fa gaudir de benestar.

Enguany l'esforç dels centenars de persones que han fet cremar "carretilles" a Santa Coloma , culmina una etapa positiva.

Enhorabona.NOTA : Ajudeu-nos a fer llista amb tots els que han col.laborat