11 de juliol, 2009

Situació immobiliària ... 2007

Estimado lector,

Ya está disponible un nuevo número de Situación Inmobiliaria España. Para consultarlo pinche sobre el enlace que le enviamos a continuación:

http://serviciodeestudios.bbva.com/TLBB/tlbb/jsp/sve/pubsec/situinmo/euro/esp/SIES0412.jsp


Si desea dejar de recibir esta publicación en su correo, pinche sobre este segundo enlace, y automáticamente estará dado de baja en dicha publicación:
http://serviciodeestudios.bbva.com/TLBB/tlbb/servlet/tlbbSuscripciones.TLBBSvSuscripciones?XWnumSaction=4&XWcodSref=N220077&XWcodSpubli=SIESPANADO

Si está interesado en alguna otra publicación, puede acceder directamente al formulario de suscripción a través del siguiente enlace:
http://serviciodeestudios.bbva.com/TLBB/tlbb/jsp/sve/suscripc/index.jsp

Font Servei d'estudis del BBVA
---------------------
Sense comentaris

Publicat el juliol de 2007

10 de juliol, 2009

Seny .... 24 mesos després

Aquesta entrada fou registrada el 07-07-2007. Ara, amb perspectiva, reedito les paraules que em va transmetre un vell pastor.


CBC dixit:

" Uno no se puede apartar de los pobres ni de los necesitados. Creo que hay dos tipos de pobreza: la material y la espiritual. Esta es la que mas padece la Humanidad. Esta llena de pobreza de incapacidad para abrirse camino por sus propios medios.

Para mi es uno de los factores más graves de la Humanidad por no tener remedio evidente.

Nosotros si nos echamos a mirar atrás, veríamos una cola que no tiene fin, pero al mismo tiempo nos daríamos cuenta de la riqueza tan grande que disfrutamos sin costarnos ni un céntimo. En cambio no le damos ninguna importancia.

Por eso digo que en la sociedad hay una cantidad de riquezas que nos pasan desapercibidas.

Otra de las riquezas que podríamos disfrutar es la llevanza de una vida mas equilibrada en el transcurso de nuestra existencia. Y me atrevería a decir sin miedo a equivocarme porque lo estoy experimentado actualmente, que el 99 por ciento de las enfermedades que sufre el hombre son provocadas por culpa de las dietas mal equilibradas."

----------------------------------------

La vellessa i el seny fan de coixí a aquests mots.
09 de juliol, 2009

Wisdom ... fem un món millor

Vaja, vaja, ... ja tenim títol transcendental  per una entrada crematística. Que caram !  ralet ralet  s'omple la guardiola però això és ben lluny de  fer-nos curulls de felicitat.


Picture Cristofol


Petit apunt a propòsit d'una editorial del Taipei Times  amb aquest encapçalament:

Deliciosa entrada signada per Tristan Liu que comença tot just així:

<<  There is a Taiwanese saying that goes: “Man has two legs, money has four.”

As Taiwan’s economic bubble formed, this adage was often used to describe a situation in which it was easier to get rich by investing than through genuine hard work. >><< Hi ha un adagi a Formosa que diu : "Els humans tenen dues cames, els diners n'han quatre"

En els temps de creixença de la bombolla econòmica de Taiwan, aquest adagi s'utilitzà sovint per descriure una situació en què era més fàcil fer-se ric invertint  que mitjançant  un veritable treball dur. >>


Realment una pinzellada aplicable al "prodigi ibèric"  mesetari i galàctic alhora. Fixeu-vos quina 'delicatessen'  apunta:

<< Taiwan’s nominal economic growth for the period 1998 to 2007 was 36.77 percent, but the average disposable income for each family only grew by 5.49 percent over the same period. It is clear, therefore, that most families did not get much of a share of the nation’s economic growth. >>

<< El creixement econòmic nominal de Taiwan per al període 1998 a 2007 va ser del 36,77 per cent, però la renda mitjana disponible per a cada família només va créixer un 5,49 per cent durant el mateix període. És evident, per tant, que la majoria de les famílies  varen rebre una minsa part del creixement econòmic de la nació. >>

La "música" ha estat similar, anàloga, arreu del planeta i en definitiva la distribució desigual de la riquesa és avui mes evident.  Realment interessant l'article tanca amb :


<< The government should invest in creating a market environment and an education system that favor innovation, allowing people to realize their potential through innovation and creativity, to enjoy a share of the benefits of economic growth and to live and work in prosperity and dignity through the fruits of their labor.  >>


<< El govern hauria d'invertir en la creació d'un entorn de mercat i un sistema educatiu que afavoreixin la innovació, permetent a la gent a adonar-se del seu potencial a través de la innovació i la creativitat, el gaudi d'una part dels beneficis del creixement econòmic i per viure i treballar en la prosperitat i la dignitat a través dels fruits del seu treball.  >>

Res a dir.


Píndola llunyana.
 ...

07 de juliol, 2009

Jamaica ... somriure i felicitat

Certament en temps ombrívols resulta agraït escriure amb alegria ratlles que porten notícies agradoses. Avui i per a tots vostès  un breu apunt que farà empal.lidir d'enveja al veí americà.


Jamaica is Third Happiest Nation on EarthDiu la Constitució dels EEUU que un dels drets dels seus ciutadans és la recerca de la pròpia felicitat ( sovint però, provocant la tristesa arreu ) .  A major enveja dels prohoms 'gringos', a més  escarni del nostrat Honorable Conseller Saura, i de la seva recerca de la 'felicitat' ecologista de debò, resulta ara que   9 dels 10 llocs més  feliços del món són d'America Central i del Sud.

"The performances of the top three countries were indicative of the Central and South American region which ended up with nine of the top 10 places with Brazil, Cuba, Guatemala, Colombia, El Salvador and Honduras also included in the top 10. Cuba was ranked number seven."

De fet Cuba és al novè lloc i Jamaica  puja del cinquanta tres fins el tercer.   Ai, ai ! Si en Bob Marley aixequés el cap, que en seria de feliç!

Anem a pams. La noticia és servida per "Jamaica Information Service" i resum els treballs  del "Happy Planet Index published by Britain's New Economics Foundation."

Apunta aquest estudi que a Jamaica és fàcil ser relativament pobre i difícil ser extremadament pobre:

" The proportion of people living on under (US) $1-a-day is less than in richer countries, such as Costa Rica, Argentina or Turkey."

I també ens explica algunes intuïcions que ja teníem: A occident gaudim poc d'aquesta oportunitat que és viure. LLegiu amb cura el que explica Mertxe a la entrada "La vida esta para vivirla".

" Rich, developed nations fared poorly. The highest placed Western nation  was the Netherlands at 43rd. The United Kingdom was at 74th, well behind Germany, Italy and France, but ahead of Japan and Ireland. The USA fared particularly poorly at 114th of the 143 countries surveyed."

Pel que fa a casa nostra, sóm al lloc 76 a tocar d'Iran , Cambodja  i per sota de Geòrgia. Poca broma !
Per millorar el tremp avui pindola amb Sol i plantes medicina


06 de juliol, 2009

Diumenge ..... macedònia

Publicat el 07 de juliol de 2007, ara fa una eternitat.


Sovint cal repensar el que fem i de temps en temps deturar, mirar enrera... mirar endavant, apamar el camí fet, comptar el temps, endreçar els records i sobretot somriure amb placidesa.

L'altre dia responia de manera epistolar

"La vida dalla les innocències com el tems garbella les amistats".

a aquesta conversa:


- AMICUS FIDELIS, PROTECTIO FORTIS; QUI INVENIT ILLUM, INVENIT THESAURUM.

- Amico fideli nulla est comparatio, et non est ponderatio contra bonitatem illius
i encara diria més ....

"La vida dalla les innocències com el tems garbella les amistats".

- ... / ...


Gaudim doncs del temps recorregut i del caliu atresorat.