18 de setembre, 2009

Guaita, ves per on

Avui com cada jorn, m'ha arribat el Thought for the Day amb aquesta idea: "The real battles we fight are on the inside..!". Penseu-hi una estona i poseu-lo en valor més enllà de la pròpia consciència, del progrés personal.


Picture Deister Software


Per exemple avui m'encaixa també amb el subjecte substantiu d'aquesta entrada: el programari i els creadors de continguts. Si senyor, hui ha estat dijous 17 i això volia dir Cava & Twitts a l'espai que amablement facilita l'HotelB.
No explicarem la xerrada sobre 'branding' ( que no és anar paladejant brandy, es clar ) . Anem pel moment 'Cava' i una xerrada a propòsit de programari, interessos, política, diners, molts diners, .... més diners encara. SAP , programari lliure, E.R.P , i fot-li que va fort.

Efectivament SAP com altres grans 'players' del mercat mundial no deixa de ser un programari petit que permet 'customitzar' i això vol dir moooltes hores de 'consultoria' facturades a preu d'or.

Amb els anys és un monstre gran, enorme, ple de ramificacións, que sense ser ni el millor ni el més apropiat, ha parasitat totes les grans administracions del país ( Generalitat, Ajuntament de Barcelona, Diputació, .... ). Evidentment no es va pensar mai ni en català, ni pels catalans però posant-hi euros trinco - trinco , bitllo - bitllo , ... Sant Pere canta !

Una pregunta innocent fora clamar per alternatives locals.

Efectivament, Catalunya té empreses petites, molt talent, molt potencial i programaris que sobresurten. Poc convenciment i cap suport dels qui prenen grans decisions. Fixeu-vos en aquest article [ La feble posició del 'software' europeu] .


En el cas català hi ha fabricants desapareguts, fagocitats, i alguns exemples de tenacitat com en Manel Sarasa i Open Bravo o en Joan Mora i Kriter , per citar dos exemples. El primer pivota sobre open source i el segon té fonaments M$ si no vaig errat.

I tenim programari punter, sobre una plataforma tecnològica avançada a nivell mundial. Tal és el cas d'en Xavier Escoté i Deister / Axional. Aquest ERP té el cor en català, l'idioma base és el de casa, però directament parla una desena de llengués europees ( es, fr, en, it, pt, de, no, nl, he, pl, bg. ho,.. ) i d'altres més exòtics com el rus, japonès o el xinés.

Picture Deister Software

Amb presència a tota Europa, Amèrica del sud, Mèxic, s'atreveixen amb USA i demostren cada dia que ací les coses també les podem fer be. Per cert, no tenen res a veure amb [ Oracle reduce sus ingresos trimestrales un 5% ]

I aquests com d'altres lluiten dins del 'cluster' català de tecnologia malgrat aquesta dèria tan nostrada de perdre l'oremus per les coses forasteres: pareix que unes sabates 'Martinelli' són més bones que unes 'Martinez' malgrat aquest sia el nom real origen de la primera empresa.

De la autarquia fins a llençar els diners a mans bàrbares, hi ha molts matisos i sense embuts, posibilitats reals per moltes de les nostres empreses que donen feina i generen riquesa.

Avui com cada jorn, m'ha arribat el Thought for the Day amb aquesta idea: "The real battles we fight are on the inside..!".


I avui, per a tots i gràcies a un fantàstic suggeriment de Trina Milàn ...

Versió forària


Versió autòctona16 de setembre, 2009

Acabo, com moltes altres nits, de donar un tomb (virtual) arreu del món, de les noticies, les anècdotes. Sempre que és possible, en versió local i original.


Picture Newscientist
Ja deia Aristòtil que hi ha tres menes d'homes: els vius, els morts i els nautes.  M'encanta això de 'navegar' per la xarxa encara que el vaixell no sia com aquests que podeu trobar a Cannes.

Amb permís de Google, sóc de vela llatina, de mar daurada i llum de dia,  ( com aquests  ). I potser per prudència no faria disbarats com aquest a la Xina.  Es clar que aquests no tenen manies i de mica en mica amplien horitzons arreu del planeta, malgrat també  és troben amb els veïns en els llocs més inversemblants.

I es clar, navegant i vorejant, a voltes et trobes amb racons ben estranys  que  distreuen d'un fet tan petit, petit .. que gairebé no es veu. Si sou tan amables de fer un cop d'ull a aquest problema  també mariner, fixeu-vos que en quatre onades i un bufar de xaloc ja una volta al mon heu donat.15 de setembre, 2009

Xavalla i morralla

La xavalla segons el diccionari és 'Moneda fraccionària de poc valor' i la morralla doncs això 'Persona o cosa considerada de poc valor' . Exactament aquesta és la definició d'Espanya avui a la U.E. i al món.Picture Marta Bordes


Encara ressona tímidament la proposta minsa i insuficient d'apujar un punt l'IVA [ no dubteu que la broma serà entre 2 i 5 punts, del 18% fins el 21 % pel tipus general ].

Avui els nous amos d'Opel ja han explicat clar i català que això s'acaba. Ací teniu noticia a La Vanguardia catalana i a Le Soir brussel.lenc. Com en le cas de Nissan, la mediocritat incompetent pot dir misa però això són faves comptades.

Apuntem també que el deute de la nostrada OHL passa a considerar-se 'escombraries' sense cap futur i ... ai-las per arrodonir ens envien com sempre nous estudis econòmics del B.B.V.A.


El primer es diu [ La Competitividad de la Economía Española ] i és calentet d'aquest mes. Com sempre punts discutibles i dades, moltes dades. No dubteu en llegir-ho suau, suau.


Font Servei d'estudis del BBVA.


Puix que sou de cor fort i valents anem pel segon [ Retos para la Economía española: Bases para la recuperación ] que no pot ser més explicit.


Font Servei d'estudis del BBVA.

Apunto però dues 'trampes' dels informes ( en trobareu més ) .

En el primer hi ha una queixa explícita sobre els volums de Recerca + Innovació [ I + D ] de capital privat, més allunyats dels valors europeus que els volums equivalents d'origen public.
La constatació freda és correcte però amaga el desigual tractament fiscal d'aquestes inversions privades respecte altres de la U.E. i la presumpció de culpabilitat de tota inversió, herència del ministre Solchaga ( Aquell que digué "España es el país donde uno se puede hacer más rico en menos tiempo" -1987- ).
Hi ha per escriure un missal amb els despropòsits sobre aquest disbarat.

En segon lloc i del document posterior , apuntem tota la bajanada de la concentració , grandària, eficiència i FROB. Hi ha una justificació que no aguanta. Vaja, valtros mateixos ...feu cabòries.


Dés idees finals a propòsit d'aquestes pinzellades econòmiques 'innocents'

  1. La gestió que és fa ací de la crisi resulta nefasta, inexplicable, metzinosa [ com curar amb sangoneres el mal de cap ]
  2. Apunteu que en començar a recuperar-se els nostres veïns,... nosaltres encara anirem avall, avall, avall.

I no serà vàlid allò de 'és una crisi mundial i nosaltres no hi podem fer res'.

Som-hi !13 de setembre, 2009

Picapolls

Aquest matí era al pati, al jardí tot enllestint un document per demà. De sobte he recordar quan vàrem baixar amb el pare a l'hort de l'altre faixa. En girar l'escala s'aturà i digué: "Nen, mira, ... aquest raïm és picapoll ! ".


Picture D.O. Pla de Bàges
Ben cert era l'entenimentat diagnòstic i ben eixerida la parra que com a nombrosos llocs del Bàges llueix aquesta varietat menuda però dolça, suau i molsuda.

A la nostra casa pairal, Casa LLoret, als serrats de Montanyana, encara hi trobareu vestigis d'aquest preuat vegetal. Ben segur no resulta el més atractiu als ulls, el més dolç al paladar o el més agraït en la butxaca del pagès. Ha estat, però, un raïm excel.lent, que a migdia jo mateix he despenjat, he rentat i n'he fruït.

Petits plaers i fugisseres reflexions que ens porten a altres consideracions d'allò que ens envolta.

Hi ha persones que ens arriben precedides de comentaris, adjectivacions, murmuris. Uns, herois, triomfadors, reconeguts ; d'altres, dimonis, rebutjats, prohibits.

Així en el nostre itinerari vital donem ma a persones a voltes amb aquests 'prejudicis' . Altres vegades en el desconeixement més absolut. En qualsevol cas, i a versemblança del nostrat picapoll, jo prefereixo que parlin els fets, els actes concrets, reals i mesurables de les persones.

No tothom resulta consistent en referència a allò que d'ell en diuen o que ell mateix explicita de paraula. Afortunadament la majoria de nosaltres ens entossudim en ser i en ser positivament.


Crec que resulta higiènic, reflexionar periòdicament sobre això i procurar que no ens intoxiquin apriorismes a la feina, amb els 'amics' amb la família.

Els meus judicis ja me'ls construeixo jo i avui per avui, ... m'agrada el 'picapolls' i l'escalfor de migdia a prop de Montserrat. Amic Miquel,... no saps el que et perds.