03 d’octubre, 2009

Fa dies que guardem prudent silenci, car només cal escriure si ve de gust, si tenim que comunicar i si hi ha l'encaix. Hui, dissabte, 3 d'octubre sóc al carrer Còrsega.

Fa dies que hi ha moviments tel.lurics a la Casa Gran que irreveribles l'han fet  madurar i ampliar horitzons . Avui una jornada explícita anomenada 'Àfrica vista des de Catalunya'


Més enllà dels discursos i de les bajanades mediàtiques,  aquesta gent enfoca una reflexió serena sobre el nostre món al sud. Hi intervenen fonamentalment persones alienes a la Casa,  l'Edmond Shonubi, la Yayi Bayam Diouf, l'amic Mbaye  ..... Louis Michel

Reflexions teòriques, vivencials, quotidianes  sobre un món que camina perquè vol ser i vol ser  per poder caminar. Tot just fa  8 hores que hem tancat el sopar ( i l'acte previ) per commemorar els 15 anys de la Plataforma per la llengua.

  • "El temps de la Solidaritat ha passat i es l'hora de cooperar, construir, invertir"
  • "Cal urgentment un nou  Plan Marshall  avui Àfrica "
  • "El mundo sigue produciendo tantos refugiados como 50 años atrás cuando se aprobó la Convención de Ginebra."
  • "Si je reste ici, je veux avoir  100 pour cent de mourir. Mais je parte jusqu'à l'Europe je veux aller 50 pour cent de vivre et ne pas de mourir".
  • "Jo  he nascut ací, però tenia oncles que han provat de venir i no se n'han sortit. Avui he aprés  una visió nova sobre Àfrica"
  • "El problema d'Àfrica no és tan avui un problema econòmic ans de justícia i  d'expectatives. Necessitem que ens acompanyin perquè l'afany de justícia és universal"

Dotzenes  de pensaments  reflexius sobre una realitat polièdrica i plena d'esperances.


Avui que la crisi colpeja la vella i indolent Europa, hi ha motius per no oblidar  els oblidats i mentrè a Madrid remuguen per l'èxit olímpic de Rio de Janeiro, a Catalunya hem de començar a pensar i actuar globalment amb criteri propi. Espabilar-nos i cercar un futur col.lectiu.

I òbviament cadascú de nosaltres també hem de pensar i actuar globalment.

Una anècdota col.lateral: España és  el 8é exportador d'armes del món.  Deixeu-me preguintar exactament quantes vegades ha demanat la gent de CiU que es tanqui Santa Bárbara, astilleros Bazán o Explosivos Rio Tinto  ?  i els  del  PSC  ?

I en els propers tres mesos, exactament que pensen  fer a fi que naltos deixem de fabricar armes ?  I per trencar relacions amb governs corruptes ?

Cal col.laborar per fer-ne un continent d'esperança ?  Exactament en quant € haig de col.laborar mensualment ? un 3% ?

Píndola  esencial