31 de desembre, 2010

Ubicumque eas, i cum toto animo.

2011, amb els nostres millors desitjos de Pau, Amor i Prosperitat.
2011, with our best wishes for Peace, Love and Prosperity.
2011, mit den besten Wünschen für den Frieden, Liebe und Wohlstand.
2011, avec nos meilleurs voeux pour la paix, amour et prospérité.
2011, cos nosos mellores votos de paz, amor e prosperidade.
2011, con i nostri migliori auguri per la Pace, amore e prosperità.
MMXI cum optime desiderat pacem diligite et iustitia.
2011, met onze beste wensen voor vrede, liefde en voorspoed.
2011, z najlepszymi życzeniami dla pokoju, miłości i dobrobytu.
2011, cu cele mai bune urări noastre de pace, dragoste şi prosperitate.
2011, s naším přáním všeho nejlepšího pro mír, lásku a prosperitu.
Barış, sevgi ve Refah için en iyi dileklerimle 2011.MWSnap003 2010-12-31, 10_33_47.png
MWSnap002 2010-12-31, 10_32_13.png

Best regards/Salutacions cordials/Saludos cordiales/Cordialement/

Cordiali saluti/Mit freundlichen Grüßen/Pozdrawiam/Met vriendelijke groet/S pozdravom/Nuoširdžiausi linkėjimai/Atenciosamente/Cele mai bune complimente/Saygılarımızla/ Srdačan pozdrav/Bestu kveðjur/مع أطيب التحيات / З найкращими побажаннями/最好的问候

30 de desembre, 2010

Sant Silvestre, el darrer dia

Tot aprofitant que avui  celebrem Sant Silvestre  resulta escaient rememorar les seues paraules  a Constantí :


¡oh príncipe!, humillaos en la ceniza y en las lágrimas, y durante ocho días deponed la corona imperial, y en el retiro de vuestro palacio confesad vuestros pecados, mandad que cesen los sacrificios de los ídolos, devolved la libertad a los cristianos que gimen en los calabozos y en las minas, repartid abundantes limosnas, y veréis cumplidos vuestros deseos.

Bon missatge per aquells qui vulguin donar un pas endavant i baixar  a lluitar en el circ de la política Colomenca.


Font: wikipedia   [ El Papa Sant Silvestre amb el signífer que porta el conopeum amb els colors groc i vermell ]

Avui fa quatre anys  CiU va treure a Santa Coloma de Gramenet el pitjor resultat de la seva història. De fet el segon regidor era a unes dotzenes de vots de perdre's i només 2.312 persones varen expressar la seva confiança en aquesta formació.

 • Municipals 2007    2.312
 • Municipals 2003    3.995
 • Municipals 1999    3.763
 • Municipals 1995    4.057
 • Municipals 1991    3.858
 • Municipals 1987    4.591
 • ... / ...

Resulta evident que hi havia un cap de llista. També una llista d'aspirants, un programa, un responsable local, un equip dirigent, uns càrrecs de confiança.

Resulta evident i lògic, creure que després d'un desastre  així  (  perdre el 42% dels teus votants )  les empreses, els partits, les organitzacions humanes, ...  fan reflexió, estudi, autocrítica.

I es clar, hi ha conseqüències. Habitualment és renoven els equips, les cares visibles i no tan visibles, els continguts, els formats, s'escolta al conjunt al que adreces el  teu missatge ..

"Inasequible al desaliento, martillo de herejes y faro de Occidente" la agrupació local  confirma al cap, confirma els assessors, expurga el segon de llistat i fa un joc de mans en l'equip directiu canviant el cap local 'formal'  i deixant l'anterior com 'tresorer'.  Com diu 'Il gatopardo' , que tot canvii perquè tot resti igual.

Per tal de mantenir la 'unitat interna' , per estalviar 'conflictes' hom calla i consent-eix.

A propòsit de Sant Silvestre:

"...  claro y conmovedor es el testimonio de los Padres del concilio de Arlés   ...  ...  "Ojalá, hermano dilectísimo, hubierais estado presente a este gran espectáculo, pues creemos que contra ellos (los donatistas ) se hubiera dado una sentencia más severa, y de ese modo, uniéndote tú mismo a nuestro juicio, nuestra asamblea hubiera exultado con mayor alegria.
"


Ara però hi ha un cicle diferent.

A Catalunya hi ha un tsunami de 'seny i rauxa' que ha glaçat el somriure d'aquells qui juraven impossible veure cinc ( 5 ) regidors de CiU  a l'Ajuntament de Santa Coloma.

Els pro-passats resultats demostren que hi ha prop de 9.000 Colomencs disposats a fer confiança a qui ofereix serietat i responsabilitat.

Els 8.726 vots representen multiplicar per  3,77  aquella esquifida  marca del 2007  i si realitzem un calcul estricte amb aquests resultats  a CiU li toquen set ( 7 ) regidors . Fixeu-vos:

De fet fent ballar una mica els numeros, en cas que ERC i tambe PxC aconseguissin 1 regidor propi  el resultat amb molta probalitat  fora:
 • PSC-PSOE        10
 • CiU              6
 • PP               5
 • ICV-EUA          3
 • C,s              1
 • ERC              1
 • PxC              1

Com sempre hi ha la temptació de desqualificar el que no ens agrada  i podem escarnir els numeros. Malgrat tot, els resultats son tossuts i si mirem la evolucio pel que fa a les catalanes:

Vaja que el sostre de CiU encara es a tocar els 13.000 vots ( 12.916 ).


Un apunt encara per significar Sant Silvestre :

...  nota disciplinar en el trato con los pecadores ...

'En primer lugar—dice—se les ha de llamar paternalmente y se les ha de esperar siete dias, sin que se les prohiba nada de las cosas de la Iglesia. A este compás de espera se le deben añadir otros siete días, vedándoseles ya todo acceso a los divinos oficios. Siguen otros dos días, en los cuales, si no se arrepintieran, se les separa de la paz y comunión de la santa Iglesia. Otros dos días más, y, por fin, añadiendo todavía uno, y viendo que ya su caso es desesperado, se le debe condenar con el anatema".Vist  amb perspectiva hi ha  encara,  oportunitat real si les coses es treballen correctament.

Sense moure un dit, sense importar qui es presenta ni amb que, pareixen molt probables tres regidors ( 3 ) per pura inèrcia electoral. Malgrat créixer, si el 2011 aquest es el resultat ... el desastre resultara equivalent al patit el 2007.

El llindar mínim es diu 5 regidors i en el  full de ruta hi ha fites inexcusables:
 • Aixi cal fer net  i cauteritzar responsabilitats  en el desastre que en son variades i arriben molt mes enllà d'un simple canvi de cap de llista.
 • Cal reconèixer en privat però també en public els errors comesos i  el tracte injust  donat a aquells qui han estat apartats.
 • Cal escoltar a tots i a tothom, sumant  i sumant.
 • Per representar a la ciutat cal incorporar-ne la seva realitat complexe, amb multitud d'orígens, cultures i llengües, problemes i perspectives.
 • Cal bastir un somni en comú
 • Cal ...
Fora molt trist que la pròpia inutilitat i incompetència, malbaratessin   la possibilitat real de  consolidar una alternativa solida al socialisme obsolet.

No voldria acabar sense afegir unes línies addicionals  respecte al Sant que tanca any  :


El papa San Dámaso, cuando termina de dar sus noticias sobre San Silvestre, acaba con esta sencilla frase: Qui catholicus et confessor quievit.

Católico, porque supo mantener la luz de su fe en un tiempo de fuertes herejías. Ecuménico, porque lleva su acción de Arlés a Nicea, de Cartago a Viena del Delfinado. Y, a la vez, confesor, es decir, santo, tomando la palabra en el sentido que se le daba entonces.
San Silvestre muere el 31 de diciembre del año 337.

Fue sepultado en el cementerio de Priscila, en la vía Salaria, en una basílica donde estaba enterrado el papa San Marcelo, y que desde entonces se llamó de San Silvestre.
27 de desembre, 2010

3382-GTD

A tocar la Catedral de Barcelona, sortim de l'aparcament subterrani per enfilar Via Laietana.

Les 12:59 llueixen rellotge i l'iPad mostra, gairebé en temps real, la instantània del nou 129é President envoltat de Mossos d'Esquadra. Un audi blau ens creua. Matrícula 3382-GTD, salvaguarda el nostre 128é President José Montilla camí d'una nova etapa personal.

El blau em recorda aquell color de volkswagen 'Passat' que el President Tarradellas heretà dels dominis del Marqués de Samaranch. El blau marí ben fosc ha estat sempre en la meva memòria el 'color del régimen'.

El ja ex-President Montilla ha estat un home prudent i discret fins el darrer minut, amarat per un creixent sentit del càrrec, de la Institució i del pais. Sens dubte les pedres del Palau, la suau remor del rajolí a tocar el despatx,.. els sons clars del carilló, els capvespres de solitud envoltat de segles d'Història ....mil i un petit detalls han transfigurat l'ànima de gestor, en consciència de servidor d'una nació mil.lenària entosudida en no desaparèixer

Ara, "amb plena fidelitat al poble de Catalunya", el número 129 ha de treballar, calaixos buits, carrers curulls de problemes, per deixar un món millor al número 130. Els fets i no les paraules seran justa mesura per les esperances desvetllades.

I de moment l'hivern és fred, horabaixa és fosc, i milers d'ànimes necessiten creure se si mateixes i en la terra on riuen i ploren els seus jorns de vitals. Avui a Catalunya hi ha misèria material, misèria emocional, misèria intel·lectual , misèria transcendental.

 • La primera, com recordava aquest matí Rosa, es cura tapant els forats de les carreteres i fomentant el teixit empresarial i la ocupació . I és la més fàcil i mesurable de encarar.
 • La segona té a veure amb el model d'urbanització, amb les relacions interpersonals, amb aprendre a sentir i estimar. Res no és impossible, que tot està per escriure.
 • La tercera té a veure també amb els coneixements i la tècnica, però al capdamunt de tot demana aprofundir en la manera de pensar i repensar el món que ens envolta. Es misèria d'esperit crític, de capacitat d'entendre, raonar i explicar.
 • La darrera té a veure amb la èpica vital : ja he explicat que té poc sentit vindre al Món per pagar IRPFa Hisenda i embussar les Rondes de Barcelona. Caram que viure i morir com un fantasma civilitzat ens deix fred, fred. Potser per això no em crida una Catalunya reconvertida en immensa gestoria, en 'Diputación Provincial General'

En definitiva que el número 129, ja té molta roba estesa i poc sabó.

.

Nota al peu :

Deliciosa estampa matutina veure arribar junts, juntets, en Felip Puig i el cardenal arquebisbe LLuís Martínez Sistach ( baixant el carrer del Bisbe, es clar ) . Més que un 'oasi català' avui la Plaça Sant Jaume traspuava la santedat del 'limbus patrum' a tocar el Cel.