15 de maig, 2011

Proestat in egestate vivere, quam inhoneste

La stemana llisca fugissera i el barrull, la fressa del circ electoral, s'abraona pels carrers i places de la meva ciutat.

S'em fa extrany tot guaitant des de Furth im Wald les misèries i els titulars que genera aquesta comèdia jorn rera jorn. 'Omnis saturati mala est' i certament l'excés de cartells, cotxes megafònics, paperassa i somriures eclèctics a dojo,.. tot plegat satura i enterboleix el recte judici de les coses.


Font Wikipèdia

Fins ara molt soroll i poc de substantiu. Hi ha certa voluntat transversal en mentir i estafar al poble a qui és reclama el vot. Fixeu-vos:

1. No hi ha un passar comptes.
Les estructures de poder que van concórrer al darrer cicle, varen oferir equips, objectius, programa. Pareix racional presentar un estat de comptes, un informe de gestió. Extens, detallat, justificat.
No importa en quina posició ( govern, oposició ) es troba cadascú . Rendir comptes és una exigència necessària.

2. Crucifixió del poble
Trenta anys de governs d'esquerra han pervertit i corromput el govern local. A altres indrets els governes de 'dretes' també han corromput i pervertit el govern local. Deixar-me escollir en l'eix 'Esquerra - Dreta' ve a ser com demanar a Jesucrist dalt la Creu , quin lladre prefereix que li prengui la cartera: 'El lladre a la creu de la esquerra o el lladre a la creu de la dreta'.
Guaiti, el meu problema ara mateix és la ferida de llança, els impostos que em prenen i malbaraten sense escrúpols ni judici. Vostès , sense excepció, han contribuït a arruïnar les finances publiques malbaratant el que tenien i el que no tenien.

3. 'Parole, parole, parole'
És temps d'explicar que és vol fer, perquè, amb quins mitjans i en quins terminis. Hi ací hi ha estafes enormes. No es pot barrejar el que depèn de l'àmbit local amb allò que és en la ma d'altri ( Estat, Generalitat, Divina Providència, ... )
Ara toca explicar que i com d'allò ( molt ) que és possible fer a nivell local. De moment no candidats, ni equips, ni assessors resulten motiu d'orgull i satisfacció pels professors que els van educar de menuts. Pareix que varen parar poca atenció a les explicacions d'Història, d'Economia , ... Fins i tot amb la llengua mostren el fracàs de la immersió lingüística 'made in Pujol'.

4. 'Facta non verba'
Afageu-lo pel valor històric o per la reinterpretació que en fa el corol·lari de la llei de Finagle, anomenat Navalla de Hanlon. En qualsevol cas la meva ciutat està arruïnada ( la han arruïnat persones amb noms i cognoms ) . I aquesta desfeta engloba el que teníem , el que no teníem i el que no tindran els nostres fills per que ja ens hem gastat més del que ells podrien arribar a aportar.
Amb la economia tothom s'atreveix, àdhuc incompetents i inútils. Nosaltres necessitem escapçar per damunt d'un 30 per-cent totes les partides de despeses. Sense excepció.
I reduir a la meitat el miler i escaig de nòmines que es paguen cada més amb els meus diners. Fer dissabte sempre resulta higiènic.

5. Objectius, temps, cost i responsable.
Arreu del mon aquests quatre conceptes fan avançar la civilització. A 10.000 metres d'alçada, creuant els Alps em ve a la memòria un apunt que em feien ( en bavarés, es clar ) vint-i-quatre hores abans: "
Fa quinze anys Baviera era un Estat Federal receptor de fons, val a dir era un [ Bundesland ] relativament pobre. Hui l'Estat lliure de Baviera [ Freistaat Bayer ] és un territori proveïdor de recursos a altres terres germàniques".
En quize anys resulta possible capgirar la truita ( Baviera ) però també resulta possible perpetuar la misèria ( Haití, Santa Coloma de Gramenet )


6.
Venditor igitur qui pretium petit, offerre debet rem

El venedor que reclama el pagament ha de proporcionar la cosa objecte del dit pagament. Qui vulgui vots que prengui compromís, i qui vulgui polítics competents que prengui compromís. Avui a la meva ciutat el preu de mercat fer fer de polític resulta esperpèntic i foragita qui te talent i coneixement per posar ordre. Hi ha un discurs . Alhora el que ens ofereixen els nostres polítics locals esparvera i fa fugir esporuguides les ànimes de ' bona fides'.

7.
Sic transit gloria mundi
Puix que avui anem d'expressions llatines, una darrera per recordar-li als glorificats amb el triomf després de les eleccions. Així passa la glòria del món, i així la pols enterra les vanitats i orgulls. Una ciutat mil.lenària ve de lluny i va lluny malgrat la misèria present.

Dit això, a mi que no m'esperin a triar entre nyerros i cadells, entre blaus i vermells. Si haig d'escollir vull que sia entre bo i millor.

Vergonya , cavallers, vergonya !

Publica un comentari a l'entrada