04 de juny, 2011

De la realpolitik i altres bagatel.les

Setmana a cavall de Viena i Sibiu, la capital de Transilvània i punt obligat en la meva agenda professional.

En aquest racó als peus dels Carpats, celebren el seu Festival Internacional de Teatre i em crida la atenció el cicle 'UTILIZAREA ESTETICII ŞI TEHNICILOR TEATRULUI TRADIŢIONAL JAPONEZ ÎN JOCUL CONTEMPORAN'.

Gairebé coincideix en espai i temps amb la 'generosa' oferta de tripartit local que fa la alcaldessa colomenca. Ai, Ai !
Que ningú vegi en aquest cartell al·legoric cap semblança amb la alcaldessa al bell mig del dimoni comunista ( eco-socialista ) i del pallasso convergent.


La publicitat és la que és i correspon a la programació d'enguany d'aquesta ciutat on obre portes el museu Brukenthal


Font : Turisme de Sibiu / Hermannstadt


Mesos abans de les darreres eleccions ja el vaig assenyalar com altament probable, car la [ realpolitik ] aconsella el que aconsella i no importa que sia una proposta mediocre e inútil per l'interès general de la ciutat.

Amics, és en tota línia una 'bagatel.la' , una fotesa fruit d'un 'joc de mans' amb poca visió de ciutat i de futur. Aquest 'pacte', resulta una 'Petita composició, generalment per a piano, sense rigor de forma' que només donarà rendiment a populars i plataforma. Temps al temps.

En termes de ciutat el que cal avui es comprometre rebaixar a la meitat les nòmines que paga el Consistori, suprimir Cultura, tancar el camp de futbol, eliminar totes les empreses municipals, matar les festes Majors i clausurar els Casals de barri i Centres Cívics.

Per posar damunt la taule quatre coses evidents i totalment innecessàries.

De fet qualsevol pacte polític hauria de comprometre posar punt final a Santa Coloma de Gramenet com ciutat 'independent' . Dit d'altre manera : dins d'aquest cicle cal una planificació detallada per integrar la ciutat dins de Barcelona i esdevindre'n un barri qualsevol.

Es clar, que això vol dir suprimir la nostra 'casta' de polítics i treure'ns del damunt coses sense sentit com Urbanisme o Mercats.

Gestionar, el que es diu gestionar, poden gestionar els deutes que han originat ( tots tres partits en son corresponsables ). Per cert, deixeu-me apuntar que avui , encara avui, el nostre batlle Bartomeu és totalment innocent d'allò pel que hom el rebutja.

Els nostres polítics, tots plegats, resulten abominables car obliden que com explicà ja fa molt l'Adolfo Suarez una de les principals diferències entre la Dictadura i la Democràcia rau en la 'presumpció d'innocència'

Altre element diferenciador és "l'imperi de la llei" car els poder públics s'estructuren en un "Estat social, democràtic i de dret" . Paraules gruixudes per un lloc tan desconhortat com el nostre.

El pacte resulta altament factible atenent a les grolleries de la condició humana i la cosa ara va de teatre . Recordeu aquesta meravellosa dissertació de tres hores anomenada

[ UTILIZAREA ESTETICII ŞI TEHNICILOR TEATRULUI TRADIŢIONAL JAPONEZ ÎN JOCUL CONTEMPORAN - Zvika Serper (ISR / JPN) - Acest atelier nu este unul uşor. Este foarte solicitant din punct de vedere fizic în ceea ce priveşte mişcarea şi expresiile verbale. Este gândit pentru antrenamentul individual pentru interpreţii profesionişti şi studenţii avansaţi de la actorie. ]
Com digué fa temps lo nostre rei ; Vergonya, cavallers, vergonya !

Sempre que volto per la nostra vella i caduca Europa tinc per bo badar i tafanejar per esglèsies, cementiris, carrers i .. mercats. Aquesta volta he tornat al mercat de producte fresc que hi ha al bell mig de Sibiu.

Confirmo 'in vivo' el que expliquen 'in vitro' tots els informes i anàlisis prospectius: Romania enfila cap a la recuperació i el creixement. Enguany el PIB creixerà a tocar un 1,4 % ( modest però positiu ) i el proper any tot apunta a un 4,4 % ( la taxa més alta dins de la Unió Europea ).

La fruita fresca, les verdures, i les parades interiors de formatge llueixen 'frumosi'. Fermoses , curulles de vida, de vilatans que volten i mercadegen deixant enrere trenta sis mesos d'ajustos, privacitats i empobriment obligat.

Adonar-se a temps d'on som i que tenim facilita la 'realpolitik' i amb ella albirà nous futurs i noves utopies abastables sobre fonaments tel·lúrics ( coincidències de la vida, l'any 1782 el químic Franz Joseph Müller descobreix al seu taller de Sibiu el telur )

Qui tingui responsabilitat que prengui decisió.
I píndola musical per acompanyar:
Publica un comentari a l'entrada