29 de gener, 2011

27 de gener

Recordo de menut el carrer del Pedró : En deien '27 de Enero' .

Commemorava la entrada de las 'tropas nacionales' en aquell poble, Santa Coloma de Gramenet, i amb aquesta  un canvi substancial en els paradigmes de la vida pública.Certament vivim un període molt diferent i per això ens fan  molt de goig els exercicis democràtics que en les darreres hores es produeixen a la nostra ciutat:

- D'una banda s'obra una nova etapa a CiU amb un nou cap de llista, Carles Combarros que representa l'ascens d'una generació fresca al primer nivell de presència pública.

-D'altre banda a Gent de Gramenet un procés exemplar de transparència i participació catapulta una llista encapçalada per la infatigable Teresa Franco.

Malgrat els alineaments ideològics diferents, ambdós formacions comparteixen un interès central en la ciutat i el benestar dels nostres conciutadans.  Amb ànim constructiu.

Ara be, pel que fa al primer  equip, encara cal definir tota la alineació.  Puix que per definició els de CiU tenen aspiracions de Govern,  de  gestió executiva de la cosa pública,  pareix que haurien de tendir a assemblar-se a la ciutat  a la que volen representar  i pilotar.

Que vol dir assemblar-se ?

Doncs que més enllà de temptacions elitistes o classistes el 'club' de CiU ha de procurar incorporar i fer visibles persones de tota edat i condició, escampades per tots els racons de la vila.

Vaja que a banda de la vàlua  i del mèrit de les persones cridades a representar en una llista aquesta, aquella o l'altre formació política, cal també que connectin amb el màxim possible de realitats i sensibilitats de la nostra ciutat.La vocació de centralitat i sentit comú necessita també aquesta dispersió territorial, d'orígens, d'estratificació. És un element bàsic per construir un discurs, un imaginari, un esdevenidor que resulti compartible i engrescador per la majoria dels colomins.

A propòsit d'aquesta 'granularització representativa' em ve al cap un formidable estudi de Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL) sobre la presència de fèmines en els organs de alta direcció de les empreses  (  Document  "Women in the boardroom: Global perspective"     ).

“When it comes to selection of a new board member, we need to add the best qualified person…. Mandates and quotas may drive compliance, but they will not drive genuine commitment. The more we focus on specific  areas of expertise versus relationships of comfort, the more likely we are to broaden the available pool and include women.”
Jane Shaw, Director of Intel, Chairman of the Board of Directors and the Executive Committee; Director, McKesson Corporation (U.S.)

En els propers dies veurem quins espais de trobada son plausibles per fer el primer pas cap a l'Alcaldia i la acció directa  per bastir una ciutat més humana, més acollidora i més oberta als vents del Món.

El que està en la nostra ma, és sens dubte contribuir-hi en gratuïtat.