27 de maig, 2011

Il fiasco non si può nascondere

Vaja vaja,

Aquesta setmana que tot just fineix,  remor electoral encara esmorteint-se,  he fet  una  breu incursió transalpina. Efectivament, Milà , Torí i més enllà Moncalieri han omplert de llum, joia i nous horitzons aquests jorns.

En aquest espai ample, verd , amb la lluentor del Piemont ubèrrim,  uns pensaments han volat Mediterrània enllà per  fitar  el paissatge post-electoral de la Santa Coloma metropolitana.Com apunten els primes mots d'aquesta entrada, ... un 'fiasco' és un 'fiasco' i es clar, 'Il fiasco non si può nascondere'.  Curt i ras, el resultat de CiU a la ciutat  és un desastre total.

 
Font Fiasco Awards

Vaig apuntar  que qualsevulla realitat sota cinc fora dolenta.  així, dos , els darrers,  esfondrats al barri centre i apuntalats a la perifèria són un desastre.

Tan se val les floretes i els percentatges, les justificacions  i els compromisos. En política hom procura vestir el sant com sia i pareix que tot  val. Àdhuc prendre per imbècils els qui escolten les raons de poca volada.

El missatge, el pom de dalt,  la posada en escena,.... fins i tot la ignorància del que batega a la ciutat,  soterrats  i endavant que fa baixada  La guineu ens guardarà el corral:


Font La Sinistra democràtica

Com acostumo a fer cada volta que faig un tomb més enllà de la metròpoli laietana, aprofito per cercar literatura professional i també píndoles en la llengua natural del lloc visitat.  Ara toca 'Indignatevi !' , petit opuscle  en  dolç italià que tradueix l'obra de Stéphane Hessel .

Avui pareix  que la realitat desperta i arreu les consciències activen els pensaments:


Font Crepapelle

A la nostra ciutat hi ha arrelat un pessimisme endèmic respecte a les possibilitats reals de CiU per esdevindre portaveu exemplar de la nostra ciutadania.

Els cal moral de victòria, i també consciència, coneixement, competència, utilitat ... Ajudeu-los  a sortir de les tenebres, car com recorda l'Stéphane:

L’indifferenza è il peggiore di tutti gli atteggiamenti, dire “Io che ci posso fare, mi arrangio”. Comportandoci in questo modo, perdiamo una delle componenti essenziali dell’umano. Una delle sue qualità indispensabili: la capacità di indignarsi e l’impegno che ne consegue.

Caps buits enlairant-se   o compromís, ...


La propera setmana,  trepitjant el pla a tocar els Carpats  reflexionarem altres aspectes  d'aquest nostrat jardí colomenc.