31 de desembre, 2013

Avui fa 30 anys: S.O.S. Diables de Santa Coloma (de Gnet, es clar)Avui fa trenta anys que naltros enceníem les primeres guspires, les primeres carretilles.  Era el bateig en societat de  la Colla Vella de Diables de Santa Coloma de Gramenet.

Uns mesos enrere s'aplegaven alhora un gran 'capital humà', especialment gent que feia Casals d'Estiu (Triqui-Nyaqui)   i  també un modest 'capital fundacional' : cadascú varem aportar de la nostra butxaca 1.000 pessetes (6.01€).   En el meu cas, recordo perfectament la cara de la meua mare quan li vaig demanar eixos cèntims.

Centenars de joves i no tan joves han participat, en la consolidació  d'una entitat 'de carrer' , de 'foc' i de Mediterrània. Avui l'amic Ernest confirmava amb un somriure de pam a pam, que ell porta  més de 21 anys 'cremant' la ciutat.
Perquè S.O.S. Diables ?

Doncs resulta que és de les poques entitats sortides del no res que aguanta trenta anys i els aguanta disposant d'un local propi, llogat però propi.

I resulta que, efectivament disposa d'un gran 'Goodwill'  o capital humà, que te un modest inventari d'actius permanents però no disposa d'això que els americans en diuen 'Real State' o patrimoni immobiliari (ja em dit que el local és de lloguer.)

Si les subvencions públiques, històricament escarransides, ara  minven perquè la caixa és buida i tanmateix les possibilitats d'actuar amb ingressos també minven, doncs això , que el 'working capital' resulta insuficient,

D'on no en hi ha no en pot pas eixir.  I cada mes cal pagar lloguer i despesa corrent....

Vaja,  Excel.lentíssima Batllessa, que en pocs dies es pot trobar que vostè vol apuntar  la seva canalla a la Colla Infantil , i resulta que la persiana esta abaixada per manca de virolles.

 Dringuin les monedes i llueixin els bitllets per demostrar, negre sobre blanc, això de la estima per la societat civil i el suport a les entitats.

Potser hauríem de guaitar que s'ha fet per 'patrimonialitzar' les entitats colomenques És ' La vita è inferno' de l la Forza del Destino
La vita è inferno all'infelice.
Invano morte desio!
Siviglia!
Leonora!
Oh, rimembranza! Oh, notte
Ch'ogni ben mi rapisti!
Sarò infelice eternanmente, è scritto.
Della natal sua terra il padre volle
Spezzar l'estranio giogo,
E coll'unirsi
All'ultima dell'Incas la corona
Cingere confidò.
Fu vana impresa.
In un carcere nacqui;
M'educava il deserto;
Sol vivo perché ignota
È mia regale stirpe!
I miei parenti
Sognaro un trono, e li destò la scure!
Oh, quando fine avran
Le mie sventure!

O tu che seno agli angeli
Eternamente pura,
Salisti bella, incolume
Dalla mortal jattura,
Non iscordar di volgere
Lo sguardo a me tapino,
Che senza nome ed esule,
In odio del destino,
Chiedo anelando,
Ahi misero,
La morte d'incontrar.
Leonora mia, soccorrimi,
Pietà del mio penar!
Pietà di me!
Publica un comentari a l'entrada