24 de desembre, 2013

"A tomar el Sol"

Fixeu-vos-hi:

"Je sors quelquefois, quand il fait beau, pour aller, ce qu'on appelle tomar el sol, hors des portes"
Madrid, 30 novembre 1679.
LETTRE II.

Any 1805, Lettres de Mmes de Villars, de Coulanges et de La Fayette, de Ninon de L'Enclos 
et de Mademoiselle AïsséBen cert podriem convenir que el silenci voluntari d'aquest quadern de bitàcora, ha estat sens dubte  'Salir a tomar el Sol', de pendre alé i viure, d'escoltar, veure, i rumiar el Món que ens envolta.

No puc dir com a la carta vint-i-cinc "Vous êtes surprise, Madame, que j'aie été si long-temps sans avoir eu l'honneur de vous écrire: ce n'est pas assurément que je n'en eusse une grande envie; mais j'ai été assez incommodée d'un très-gros rhume qui m'a fait garder le lit."

Ans el contrari, sense son a les orelles, pas un minut per adormir-se'n la ploma que escriu a voltat incansable ("inasequible al desaliento" fora més propi dels temps foscos d'ara mateix).

Així, sarrò farcit, cap curull, ulls amarats de mil impactes,  comencem una nova etapa. Amb tres eixos de discurs:
  • La nostra aproximació un xic irònica als Signes dels Temps que avui bufen
  • La tossuda convicció que ens cal responsabilitat i criteri per albirar i conquerir espais de llibertat amb més amplada i més fondària
  • La habitual macedònia d'anecdotari quotidià, meditació arran de mar i escriptura trepidant tot escapçant els núvols.

Encara no fa vint anys  (7 de novembre de 1659)  que Castellà ha escapçat Pirineus enllà la terra més ufana sota la capa del Sol.   I Madame de Villars  escriu:

Madrid, 15 décembre 1679.
"Je fus hier au Retiro, cette maison où le roi et la reine sont présentement. J'entrai par l'appartement de la camarera mayor, qui me vint recevoir avec toutes sortes d'honnêtetés"

Madrid, 27 décembre 1679.
" ... je vous dirai, madame, qu'il n'y a lieu au monde où je voulusse être qu'en Espagne, ..., cela s'entend; voilà la pure vérité."


A Village Bullfight, Oil by Francisco De Goya (1746-1828, Spain)

Anem per feina !!!

Saps que Manolo ?  Si, si i si home .. Jo vull  votar